Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στην Κιέβο ο Χετεμάι


Παίκτης της Κιέβο για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Περπαρίμ Χετεμάι, ο οποίος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μέχρι το 2013. Ο Φιλανδός μέσος, ο οποίος έχει περάσει και από την ΑΕΚ, τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Μπρέσια, όπου σε 34 συμμετοχές πέτυχε δύο γκολ.

Ρεκόρ τηλεθέασης!


Ρεκόρ τηλεθέασης πραγματοποιήθηκε στην έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών στη Γερμανία.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι άνθρωποι της διοργάνωσης περισσότερα από 18 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την έναρξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, το προηγούμενο ρεκόρ σε γυναικεία διοργάνωση είχε σημειωθεί το 2003 στο τελικό του Παγκόσμιου μεταξύ Γερμανίας και Σουηδίας.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι εξωπραγματικοί, δεν το περιμέναμε. Οι προσδοκίες μας ξεπεράστηκαν κατά μερικά εκατομμύρια τηλεθεατών» είπε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τέο Ζβάρζινγκερ.

Μεταγραφικά από τον καταδότη….


Ποια ομάδα παίρνει παίκτη από την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου; Mέλος της Μικτής Μαγνησίας, φοιτητής στην πόλη μας…

Δεν τον αφήνει ελεύθερο η Θύελλα Πατρών τον Τάσο Τασιόπουλο, μάλλον πάει δανεικός…

Ποιος ποδοσφαιριστής του Φωστήρας Οβρυάς πήρε μέρος στις δοκιμές του Πανιωνίου;

O Γιώργος Δασκαλάκης νέος προπονητής του Πολύτεκνου, παρελθόν από την ομάδα ο Ανδρέας Λελάκης.

Ο Νίκος οδεύει προς Ηλεία μεριά, ο Γιώργος περιμένει ακόμα τις εξελίξεις στο Αίγιο…

Για να δούμε τι μαγειρεύουν εκεί στην Τριταία με τις συγχωνεύσεις.

Όπου πάει ο Σάββας Ασλανίδης εκεί θα πάει και ο Δημήτρης Τζίφας αχώριστα φιλαράκια, συμπαίκτες στον Ατρόμητο!

H Aναγέννηση/Αίας θα κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΑ, αλλά θα ξεκινήσει με -6.

Δύο παίκτες του Απόλλωνα ακούγονται πολύ για ΑΕΚ Πατρών για να δούμε όμως…

Για ποιον παίκτη της Παναχαϊκής που είναι στη «μάυρη» λίστα, ενδιαφέρεται ο Λεβαδειακός;

Θ.ΠΑΤΡΩΝΗΣ:«Δεν είναι πρόκληση»!


Στην Δ΄ Εθνική επιστρέφει η Θύελλα Πατρών, έπειτα από δυο χρόνια και ο Θόδωρος Πατρώνης μιλά στην Πελοπόννησο εφ΄όλης της ύλης:

« Αυτό το πρωτάθλημα και για τη Θύελλα και για μένα, που έχουμε παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, δεν είναι πρόκληση. Απλά είναι ένα βήμα για κάτι παραπάνω».

Προσωρινός του στόχος είναι να σχεδιάσει το ρόστερ της ομάδας για την επόμενη περίοδο:


«Ο μέσος όρος ηλικίας την φετινή περίοδο ήταν τα 19 χρόνια. Την ερχόμενη δεν θα περάσει τα 20, γιατί σκοπός δεν είναι να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα της ομάδας. Το 90% των παικτών ήταν κάτω από 20 και τώρα ίσως προσθέσουμε 1-2 παίκτες πάνω από τα 30 για να δώσουμε στο σύνολο περισσότερη εμπειρία.

Εκτός από τους 1-2 πάνω από 30 χρόνια, θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ακόμα δυο έμπειρους παίκτες, άλλα κάτω από τα 30.

Έχουν γίνουν επαφές, αλλά στην ουσία θα μπούμε στα μέσα Ιουλίου και όσον αφορά τους μικρούς πρέπει να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, οι οποίοι είναι ταλαντούχοι και με προοπτικές».

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη


Απάντηση σε όσους θέλουν να την εμπλέξουν στο σκάνδαλο των "στημένων" δίνει η ΑΕΛ, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, αναλυτικά αναφέρει:

Στην αγωνιστική περίοδο 2010/2011 συνέβησαν τόσα στην ομάδα μας, που ούτε ένας φανατικός πολέμιός της δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει. Νομοτελειακά, η τύχη κάποτε θα γύριζε στο μέρος μας. Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τους εκατοντάδες ύποπτους διαλόγους που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες ημέρες, θα διαπιστώσει (μεταξύ πολλών άλλων, πιο σημαντικών) το εξής: η ΑΕΛ είναι η πιο τυχερή ομάδα απ’ όλες όσες αναφέρονται!

Ναι, είμαστε τυχεροί γιατί όλοι εκείνοι που προσπάθησαν να εμπλέξουν το όνομα της ΑΕΛ σε σκάνδαλα, δεν τα κατάφεραν και θλίβονται γι’ αυτό. Με βάση τους διαλόγους, η ΑΕΛ προσπάθησε να «παρανομήσει» σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Κατά διαβολική σύμπτωση τα αποτελέσματα και στους τρεις ήταν αρνητικά για την ομάδα μας, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους «εμπνευστές»!

Η πρώτη στο ματς με την Κέρκυρα, όπου ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ των αντιπάλων μας, οι οποίοι όμως κράτησαν τη νίκη (1-0), καθώς ακυρώθηκε ως οσφάιντ γκολ του Ταυλαρίδη στην εκπνοή. Στη δεύτερη περίπτωση ο Άρης «είχε αποφασίσει να δώσει» τον αγώνα στην ΑΕΛ, όμως το μόνο που καταφέραμε ήταν να ισοφαρίσουμε στο 92’! Τρίτη διαβολική σύμπτωση, ο συσχετισμός της ΑΕΛ με τον Εργοτέλη, δηλαδή την ομάδα που «πάγωσε» το AEL FC Arena όταν ισοφάρισε (3-3) στο 93’. Όλα αυτά τα αποτελέσματα καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την τελική βαθμολογική μας θέση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη! Διότι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που θα ένιωθαν απέραντη ικανοποίηση αν κατάφερναν, με κάποιο μαγικό τρόπο, να μετατρέψουν την ΑΕΛ σε κομμάτι του διεφθαρμένου σκηνικού τους.

Υ.Γ. Πόσο άτυχοι είμαστε, συνάμα, που οι παρακολουθήσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2011. Τότε που η ΑΕΛ βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με 11 βαθμούς και ελάχιστες ελπίδες. Τότε που ήδη είχαν διαπραχθεί πρωτοφανή αίσχη σε βάρος της…

Περιμένοντας την προκήρυξη...


Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα,βρίσκονται στην αναμονή ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης της προκήρυξης της ΕΠΟ.

Κάτι που όλοι πιστεύουν ότι θα γίνει το αργότερο έως τις 5 Ιουλίου, καθώς δεν μπορούν να περιμένουν οι ομάδες έως τις 22 Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη η Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Βέβαια αυτό έχει να κάνει ότι ο σχεδιασμός της κάθε ομάδας πάει πίσω χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι ο κάθε σύλλογος δεν συνεχίζει τις επαφές του με τους μεταγραφικούς στόχους που έχει βάλει σε προτεραιότητα!

Στόχος τα πλέι-οφ ανόδου


Μόνο ως πετυχημένο μπορεί να θεωρηθεί το έργο του Άρη Πατσόπουλου, στο ντεμπούτο του ως προπονητής ομάδας Δ’ Εθνικής.

Ο Εθνικός/Αχιλλέας μπορεί να υποβιβάστηκε, αλλά μετά την παραμονή του προπονητή στον πάγκο, γίνονται προσπάθειες και γι’ αυτήν που αφορά 15 παίκτες από τους περίπου 25 του ρόστερ, ώστε με 2-3 «11αδάτες» προσθήκες ο Εθνικός/Αχιλλέας να έχει στόχο την είσοδό του στα πλέι οφ ανόδου. Σε μια εβδομάδα αναμένεται και η Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

Τριταιϊκός: Πάει για συγχώνευση;


Στη γενική συνέλευση του Τριταιϊκού, τα μέλη του συλλόγου πρότειναν συγχώνευση της ομάδας με τους Φαραϊκό, Δόξα Χαλανδρίτσας και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις. Μάλιστα αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ανθρώπων των τριών ομάδων για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αναμένονται εξελίξεις...

Δύο Αιγιώτες στους «30» επίλεκτους του ΠΑΟ!


Σημαντική επιτυχία για την ακαδημία της Θύελλας Αιγίου καθώς υπάρχουν δύο δικοί της ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνεχίζουν στην φάση των 30 επίλεκτων από τις σχολές του ΠΑΟ ανά την Ελλάδα.

Στην προηγούμενη φάση συμμετείχαν 160 περίπου ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων υπήρχαν επτά αθλητές της Θύελλας. Η αξιολόγηση γίνεται μέσω δοκιμαστικών τεστ που τους υποβάλουν οι προπονητές των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Έτσι λοιπόν απ’αυτούς συνεχίζουν 30 οι οποίοι θα αξιολογηθούν περαιτέρω και κάποια απ’ αυτά τα παιδιά λογικά θα επιλεχθούν να ενταχθούν στις ακαδημίες του ΠΑΟ στην Παιανία!

Οι 2 παίκτες της Θύελλας που συνεχίζουν είναι ο Άγγελος Αντύπας (γεννηθείς το 1998) και ο τερματοφύλακας Βασίλης Αθανασίου (γεννηθείς το 1999).

Ο Άγγελος Αντύπας αγωνίζεται πιο πολύ στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού αλλά και του αμυντικού μέσου και είναι σημαντικό να πούμε ότι για να αξιολογηθεί πιο σωστά οι υπεύθυνοι των ακαδημιών του ΠΑΟ τον κάλεσαν και συμμετείχε σε τουρνουά ακαδημιών στην Κρήτη όπου αγωνίστηκε με την ομάδα του Παναθηναϊκού (μάλιστα κατέκτησαν και το τρόπαιο)!!

Ο Βασίλης Αθανασίου αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα και ουσιαστικά από πέρυσι «παρακολουθείται» από τους ανθρώπους του ΠΑΟ καθώς έχει κάνει προπονήσεις στην Παιανία και έχει καταφέρει να ανακυρηχθεί δύο φορές καλύτερος τερματοφύλακας σε τουρνουά στην ηλικιακή κατηγορία του (Χριστουγεννιάτικο τουρνουά Νίκης Προαστίου 2009, Τουρνουά Panathinaikos Soccer Schools στο Λουτράκι 2011).

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δεν συνεχίζει ο Σ. Λαμπρόπουλος


Δεν θα συνεχίσει στον Αίαντα/ Πιλαβά ο Σπύρος Λαμπρόπουλος. Οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκουν στο οικονομικό. Ο Λαμπρόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την περασμένη περίοδο, έχοντας πετύχει 17 τέρματα.

Η διοίκηση με βάση την οικονομική κρίση που διανύουμε έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μειώσεις στο μπάτζετ του έμψυχου δυναμικού. Συζητήσεις γίνονται και με τους άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στην Ελασσόνα ο Φλίγκος


Σε μία ακόμη μεταγραφή κίνησε προχώρησε η Ελασσόνα. Πιο συγκεκριμένα, ήρθε σε συμφωνία με τον 26χρονο Κώστα Φλίγκο ο οποίος την τελευταία αγωνιστική σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στον 4ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής. Ο γαστουναίος φορ φέτος αγωνίστηκε με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στα μέρη μας με την Θύελλα Πατρών.

Προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της


H ΑΕΚ Πατρών προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Στόχος της είναι η συσπείρωση μεταξύ παλαιών παραγόντων και νέων μελών ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Γίνονται κινήσεις προς χορηγούς ώστε να μπουν κάποια χρήματα στο ταμείο του συλλόγου. Στα μεταγραφικά η "κιτρινόμαυροι" είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Κουλούρη που αγωνίστηκε φέτος με τα χρώματα του Απόλλων Εγλυκάδας.

Κούγιας: «Με απειλεί ο γνωστός μάνατζερ»


Μίλησε και για εγκεφάλους του κυκλώματος, Μαρινάκη, Ολυμπιακό Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας βρέθηκε χθες το πρωί στην Ευελπίδων με σκοπό να καταγγείλει τις απειλές που δέχεται από γνωστό μάνατζερ.

Στη συνέχεια έκανε γνωστό πως θα υποβάλει μήνυση στον συγκεκριμένο άνδρα με τον οποίο είναι σε κόντρα. Στις δηλώσεις του στάθηκε και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο και στηρίζει. Είπε: «Υπάρχει ένας άνθρωπος που με μισεί, αυτός είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αλλά θέλω να είστε προσεχτικοί, σε αυτά που λέτε για τις σχέσεις αυτών με τον Μαρινάκη. Οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, βλέπετε τι προσπαθούν να κάνουν.

Επιδίωξή τους είναι να μετατρέψουν τα θύματά τους σε πρωταγωνιστές». Και πρόσθεσε: «Έκανα επίσκεψη σε Ράικου και Παπανδρέου, και πήγα ήδη και κατήγγειλα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ότι εδώ και δύο μέρες πολύ γνωστός μάνατζερ, του οποίου το όνομα είναι στη λίστα των 85 μού στέλνει εκβιαστικά μηνύματα και αύριο θα υποβάλω μήνυση.

Πρέπει να στηριχθεί η δικαιοσύνη και η ΕΠΟ διότι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Έχουν γίνει κάποια λάθη όπως για παράδειγμα με το διαιτητή, Γιάχο που οι 4.000 είναι η νόμιμη αμοιβή του, αλλά θέλω να ξέρετε ότι τα ΜΜΕ είστε η ασπίδα για τη ζωή μας».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

ΑΧΑΪΚΗ: Η ύστατη προσπάθεια


Την Κυριακή στις 20.30 στο πολιτικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Κάτω Αχαγιά θα διεξαχθεί η τρίτη γενική συνέλευση όπου και αναμένεται να δώσει το παρών ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Νιφόρας αλλά και ο Μάκης Σταματόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα κοινά της ομάδας.

Oι "κιτρινόμαυροι" πρέπει να ενωθούν αν θέλουν το καλό της Αχαϊκής. Πρέπει να περάσουν από την απαισιοδοξία στην αισιοδοξία. Όσο περνάει ο χρόνος τόσο δυσχαιρένει η θέση της ομάδας...

Aπό κόντρες άλλο τίποτα…


Η παρουσία του α’ αντιπροέδρου Γιάννη Κοζιώρη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και οι επαφές που είχε με τον γγΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή για το θέμα των Προσφυγικών, φαίνεται πως άναψε φωτιές στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΣ Αχαϊας, υπάρχει η παρακάτω ανακοίνωση: «Από την Ε.Π.Σ.Αχαΐας ανακοινώνεται ότι οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τα τρέχοντα θέματα της Ένωσης, θα καταχωρείται στην ιστοσελίδα μας με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου, μέσω του Προέδρου, αλλιώς η οποιαδήποτε ενημέρωση από όπου και αν προέρχεται, ενέχει τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης του κοινού και των Μελών-Σωματείων μας».

Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:"Παίκτες υπάρχουν, υποδομές όχι"


Προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά στον πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ, με την φανέλα του Ίκαρου Πετρωτού, στον οποίο δεν έχασε λεπτό συμμετοχής.

Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά στη Μικτή ομάδα Νέων της ΕΠΣΑ και εν συνεχεία στην 8η Περιφερειακή ομάδα. Την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Ατρομήτου Λάππα, στο πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.

Ο ίδιος μίλησε στο www.sportfmpatras.gr και τον Αποστόλη Νικολόπουλο για όλους και για όλα. Ένα απόσπασμα από την συνέντευξη:

Ποιος είναι ο στόχος που έχεις θέσει;

O μοναδικός μου στόχος είναι να παίξω στην Α΄ Εθνική και μετά έχει ο Θεός, γιατί όχι και εξωτερικό.

To ποδόσφαιρο της Αχαΐας πως το βλέπεις;

Παίκτες υπάρχουν, υποδομές όχι. Τώρα θα πρέπει οι άνθρωποι που γνωρίζουν να βοηθήσουν. Ταλέντο υπάρχει, έχουν παίξει αρκετοί παίκτες Α΄ Εθνική, αλλά μπορούν περισσότεροι.

Σου έχει γίνει πρόταση από μεγάλη ομάδα;

Ναι μου έχει γίνει από Παναχαϊκή και από Παναιτωλικό. Θεωρώ πισωγύρισμα τις ομάδες Νέων.

To πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας;


Φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, δεν ήταν εύκολο να μείνουμε κατηγορία. Στην αρχή πήγαιναν πολλές ομάδες για τίτλο, αλλά η Θύελλα ήταν καλύτερη ομάδα.

Πιστεύεις ότι η (επικείμενη) άνοδος της Παναχαϊκής θα φέρει άνοδο στο ποδόσφαιρο της Πάτρας;

Σίγουρα, αυτό φαίνεται με την ομάδα Νέων. Είναι επιλογή της Παναχαϊκής πρέπει να δώσει βάση και να προσεχθούν τα νέα παιδιά.

Τη φετινή προσπάθεια της διοίκησης του Ίκαρου πως την κρίνεις;

Κάποιοι από την διοίκηση, βοήθησαν αρκετά και μας στήριξαν. Κάποιοι άλλοι όμως όχι. Δεν θα πω ονόματα, φάνηκε από την αρχή ότι δεν έγινε καλός προγραμματισμός.

Για τον Κώστα Τσιπιανίτη;

Εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο να βγάλει καινούργια ταλέντα αλλά και να πάει μια ανδρική ομάδα καλά. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ και έχω μάθει πολλά από τον Τσιπιανίτη και πιστεύω πως είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια μου.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στην Ολλανδία ο Πιθαρούλης


Στην ολλανδική Χέλμοντ δοκιμάζεται ο Γιώργος Πιθαρούλης, που από τον Ιανουάριο ανήκε στο ρόστερ της Παναχαϊκής.

«Πλώρη» για τα… ξένα έβαλε ο 21χρονος αμυντικός της Παναχαϊκής, ο οποίος σήμερα, 27/6, συμμετείχε στην πρώτη προπόνηση της Χέλμοντ, ομάδα της β΄ κατηγορίας της Ολλανδίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.ed.nl ανάμεσα στους 19 ποδοσφαιριστές που έδωσαν το «παρών» στην προπόνηση της Χέλμοντ ήταν και ο Έλληνας υπό δοκιμή Γιώργος Πιθαρούλης.

Μεταγραφικά από τον καταδότη….


Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος Νίκος και Νεκτάριος Μπερτσιάς είναι δύο από τους παίκτες που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των ερασιτεχνικών ομάδων.

Μάλλον προς Αναγέννηση Πατρών οδεύει ο Σπύρος Λαμπρόπουλος, αλλά περιμένει τους «άλλους»…

Ποια ομάδα παίρνει παίκτη από την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου; Mέλος της Μικτής Μαγνησίας, φοιτητής στην πόλη μας…

Να ξέρετε κάτι όπου πάει ο Μπάμπης ο Παπαγιάννης θα πάει και ο Κώστας Κλεισούρας, αν και οι Πετεινοί δεν θα αφήσουν τόσο εύκολα το δελτίο του ποδοσφαιριστή.

Λυμπέρης, Αθανασόπουλος και οι Μπερτσιάδες έχουν πρόταση από Πάτραι. Από πιτσιρικάδες οι "πράσινοι" παίρνουν τον Λάτση και τον Χριστόπουλο που φέτος αγωνίστηκε με την Αστραπή Ψαροφαίου.

Τρεις-τέσσερις δανεικούς θα δώσει η Θύελλα Πατρών στον Απόλλων Εγλυκάδας σε περίπτωση που κάνει δικό της τον Κώστα Αβραμόπουλο.

Επιστρέφει στους «κυανόλευκους» ο Οικονόμου που «έβγαλε» μάτια πέρυσι με τον Άρη Πατρών.

Ποιος παίκτης από τον Άρη Πατρών παρακαλάει για να πάει στον Απόλλωνα;

Έντονα κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Λευτέρης Κοντάρης θα συνεχίσει στην Θύελλα Σκιαδά, μένουν και τα φιλαράκια όπως και να έχει.

Κατά 99% ο Αβράμης αποχωρεί από τον Ίκαρο Πετρωτού και θα συνεχίσει πιθανότατα στην Α1…

Δεν θέλει να μείνει ο Τάσος Τασιόπουλος στην Θύελλα Πατρών, αλλά πρέπει να τα βρει και με την διοίκηση.

Καλός ο Σπανός της Δόξας Παραλιάς καλό θα ήταν να ασχοληθεί και η Παναχαϊκή μαζί του.

Στείλτε τις δικές σας ειδήσεις,σχόλια στη διεύθυνση sportnews90@hotmail.com

Τα πήγε περίφημα θα "κτυπηθεί"


Ένας από τους παίκτες που θα "κτυπηθούν" στις μεταγραφές είναι ο Kώστας Iωάννου. Ο έμπειρος επιθετικός έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα με την Αχαϊκή και δεν είναι λίγες οι ομάδες που τον έχουν στην λίστα τους. Μια τα όσα συμβαίνουν στα "καναρίνια" με την αβεβαιότητα που επικρατεί. Πολύ πιθανή η επιστροφή στο τοπικό σε ομάδα που θα πρωταγωνιστεί...

Ανοιχτό το θέμα παραμονής Καπετανάκη


Ανοικτό παραμένει το θέμα παραμονής του Μάριου Καπετανάκη στον πάγκο του Φωστήρα Οβρυάς. Οι διοικούντες της ομάδας επιθυμούν την παραμονή του έμπειρου τεχνικού.

Από εκεί και πέρα, όπως όλα δείχνουν αποχωρούν οι Μικελάτος, Λυμπέρης και Αθανασόπουλος οι δύο τελευταίοι προς Πάτραι μεριά. Στόχος είναι να έρθουν κάποιοι νεαροί από ομάδες της περιοχής αν και είναι δυσεύρετοι.

Τριταιϊκός: "Παίζει" του Κυριτόπουλου


Ο πρόεδρος, Θόδωρος Πετρούτσος δεν τα έχει βρει ακόμη με τον Χρήστο Καραπίτσο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παίζει δυνατά και το όνομα του Κώστα Κυριτόπουλου.

Ο πρώην προπονητής του Απόλλων Εγλυκάδας έχει μπει και στο "στόχαστρο" της ΑΕ Περιβόλας. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν...

Άκαρπες οι συζητήσεις με Κορωνίδη


Σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή επαφή που έγινε ανάμεσα στη διοίκηση του Απόλλωνα και τον πατέρα του Κύπριου πλέη-μέηκερ της ομάδας Άρη Κορωνίδη στην Πάτρα.

Το συμβόλαιο συνεργασίας που υπάρχει και για του χρόνου και δεσμεύει και τις δυο πλευρές, δεν κατέστη δυνατό να λυθεί κοινή συνεναίση, αφού από την πλευρά του Απόλλωνα η πρόταση ανανέωσης που του έγινε, ήταν περισσότερο για να φύγει ο αθλητής και δεν έγινε αποδεκτή, όπως επίσης δεν περπάτησε ούτε η πρόταση προς την πλευρά της διοίκησης για να αποζημιωθεί ο Κορωνίδης και να πει το αντίο.

Τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί μια νέα προσέγγιση και επαφή των δυο πλευρών, για να φανεί αν τελικά θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και για τις δυο πλευρές.

Ο "MVP" των μπαράζ



Στο αφιέρωμα του apolloneglykadas.blogspot.com για ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στην Α1 Κατηγορία, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει με τις φετινές του εμφανίσεις και ένα δικό του παιδί.

Ο Κώστας Αβραμόπουλος ήταν ο MVP των αγώνων μπαράζ και κατάφερε να τραβήξει αρκετά ''βλέμματα'' επάνω του με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, αγωνίστηκε την χρονιά που πέρασε στην δεξιά πλευρά αυτής ως μπακ και είχε αρκετά καλές εμφανίσεις.

Το γεγονός ότι υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, αποτελεί μια δικαιολογία για το μέτριο ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα. Ο Κώστας στηρίζεται πολύ στην δύναμη που έχει στο παιχνίδι του, χωρίς να του λείπει και η ταχύτητα που χρειάζεται ένας ακραίος ποδοσφαιριστής.

Κατάφερε να πετύχει και ένα γκολ στο πρωτάθλημα, στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πείρο Ισώματος. Η νέα χρονιά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα να δείξει την αξία του. Τα πάντα είναι στο χέρι του..

Eμπλέκoνται άλλες 5 ομάδες


Περισσότερα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν καταστήσει σαφές ότι στη λίστα θα προστεθούν και άλλα ονόματα αφού η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, η εισαγγελία έχει εντοπίσει πολλές πέντε ομάδες που εμπλέκονται και απομένει να δέσει τα στοιχεία με τη βοήθεια τοπικών εισαγγελέων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στις εν λόγω ομάδες εκ των οποίων τρεις είναι της Βορείου Ελλάδος και δύο της Αττικής. Οι τέσσερις είναι της Σούπερ Λίγκας και μία από τη δεύτερη εθνική τη Football League.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που αφορά άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων και εμφανίζονται να έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη. Το πρώτο πόρισμα υπήρξε πριν από 10 ημέρες.

«KORIOPOLIS»: Εμπλοκή και της Εθνικής;


Νέο σοκ αναμένεται να προκαλέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τις προσεχείς ημέρες ένα νέα πακέτο ανακαλύψεων για το σκάνδαλο «Koriopolis».

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», στη δεύτερη αυτή δικογραφία περιέχονται ηχηρά ονόματα του αθλήματος, τα οποία δεν έχουν αναμειχθεί μέχρι τώρα στην όλη υπόθεση, ενώ από τα ύποπτα ματς φαίνεται αν μην ξεφεύγει ούτε η Εθνική Ελλάδος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από τους μέχρι στιγμής εμπλεκόμενους, υπάρχει μια σειρά ονομάτων ΠΑΕ και παραγόντων, που μέχρι τώρα δεν είχαν αναφερθεί πουθενά και δεν υπήρχε ανάμειξή τους στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Επίσης, υπάρχουν νέες κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εικονικά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές, σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και πολλά ακόμα.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ο Άγιος Δημήτριος, ψάχνει ταίρι!


Φρούτο της εποχής είναι οι συγχωνεύσεις ομάδων. Κι αυτό αφορά σχεδόν όλα τα σωματεία της Αχαΐας, ιστορικά και μη. Όλα σε ένα τσουβάλι, αφού η ιστορία θέλει το 2010-2011 να είναι χρονιές συγχωνεύσεων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν,

ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της πόλης ο Άγιος Δημήτριος, ψάχνει για… «ταίρι» . «Θα τα παρατήσω» λέει ο Ράπτης ο άνθρωπος ομάδα (είναι Πρόεδρος μάνατζερ βοηθός προπονητή, το παιδί που κουβαλά τα νερά, που κόβει τα εισιτήρια).

Τον βρήκαμε να πίνει νευρικός τον καφέ του στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με φίλο του παράγοντα. «Έκανα ήδη συγκεκριμένη πρόταση στο Ρωμανό αλλά ο Ρωμανός… σφυρίζει αδιάφορα... «Δεν καθίσαμε σ΄ ένα τραπέζι ν΄ ανταλλάξουμε απόψεις να τα βάλουμε κάτω βρε αδελφέ ». Έτσι είναι το τοπικό στον αέρα και οι παράγοντες, μέσα στα νεύρα!

Πηγή: Εφ. Sportweek

Υποβιβασμός για Ρίβερ Πλέιτ


Την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου συνέδεσαν το όνομά τους παίκτες, προπονητές και διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ. Η μεγαλύτερη -βάσει τίτλων- ομάδας της Αργεντινής, έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Μπελγκράνο, δεν ανέτρεψε ποτέ το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα και για πρώτη φορά στα 110 χρόνια ύπαρξής της, κέρασε τους οπαδούς της το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε παίκτες και οπαδούς βουρκωμένους, ενώ απειλήθηκαν και επεισόδια ελάχιστα πριν το τέλος, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες στους δρόμους τους Μπουένος Άιρες.

Βραβεύτηκε όπως του άξιζε


Μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα, στο πλαίσιο των διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων Εγλυκάδας, ο Σύλλογος ''Μεταμόρφωση Σωτήρος'' βράβευσε τον Απόλλωνα για την άνοδο του στην Α' Κατηγορία. Από νωρίς είχε στηθεί περίπτερο της ομάδας, στο οποίο μοιράστηκαν προσωπικές επιστολές στον κόσμο, που αφορούσαν τις κάρτες διαρκείας της νέας περιόδου που ετοιμάζει η ομάδα της Εγλυκάδας.

Στον εσωτερικό χώρο του σχολείου υπήρχε πανέμορφη έκθεση ''Πορείας της Γραφής και των Γραφικών Τεχνών'' σε επιμέλεια του κ. Αντώνη Παπαντωνόπουλου. Αφού ακολούθησαν θεατρική παράσταση και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, είχε φθάσει η ώρα της βράβευσης.

Πριν από αυτήν, τον λόγο πήρε ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Σταύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο της περιοχής να έρθει κοντά στην ομάδα και να την βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνει στην ''μεγάλη κατηγορία''. Αφού οι ποδοσφαιριστές πήραν τα μετάλλια τους από τους κ. Τζανάκο, Φίλια, Κυπριανό και Δημητρόπουλο, το κύπελλο υψώθηκε ψηλά και από τους τρείς μαζί παλαιότερους ποδοσφαιριστές και αρχηγούς της ομάδας, Κώστα Αγοράκη, Δημήτρη Κουλούρη και Θεόδωρο Σουγλέρη, με τα ζεστά χειροκροτήματα του κόσμου να είναι η επισφράγιση των προσπαθειών της ομάδας.

Παρών και ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας Κώστας Κυριτόπουλος αλλά φυσικά και ο πρόεδρος Γιώργος Μανέτας με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Υπήρξαν και οι ελάχιστες απουσίες ποδοσφαιριστών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά οι περισσότεροι ήταν εκεί. Μετά την βράβευση ακολούθησε γλέντι και την παράσταση έκλεψαν ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Μανέτας και ο ποδοσφαιριστής Κώστας Αβραμόπουλος, με τις ικανότητες τους στο ζειμπέκικο.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ: Στοχεύει ψηλά


Δύο πρώην παίκτες της ομάδας θα αποτελέσουν το προπονητικό δίδυμο του ΑΟ Περιστέρας, με σκοπό να οδηγήσουν την ομάδα σε επιτυχίες.

Ο λόγος για τον Νίκο Χρυσανθόπουλο και τον Γιώργο Πετούση, οι οποίοι ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία της ομάδας και θέλουν να την φτάσουν πιο ψηλά, από τον 1ο όμιλο της Γ’ Αχαΐας όπου και βρίσκεται.Στα μεταγραφικά στόχος ομάδας Α΄ Κατηγορία έχει γίνει ο Καλογεράκης.

«Βόμβα» με Καναβάρο!


Το μεγάλο «μπαμ» ψάχνει η ΚΠΡ, η οποία κινείται για την απόκτηση του Φάμπιο Καναβάρο σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Ο 37χρονος άσος έμεινε ελεύθερος από την Αλ-Αχλί του Ντουμπάι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον ιδιοκτήτη της ΚΠΡ, Φλάβιο Μπριατόρε ο οποίος αναζητά ένα μεγάλο όνομα για την ομάδα του, καθώς την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Καναβάρο βλέπει ως τον ιδανικό προορισμό για να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, στην οποία έχει κατακτήσει τα πάντα ενώ το 2006 είχε αναδειχθεί καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

ΚΟΥΓΙΑΣ: Ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει εκτός...


Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, εκτός εάν αποδειχθεί εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δωροδοκία.

Την άποψή του ότι ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει μέχρι στιγμής με υποβιβασμό, εκτός και αν αποδειχθεί εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δωροδοκία επανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε πως ούτε ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών θα έχει πρόβλημα, αν η συμμετοχή τους στους διαλόγους περιορίζεται μόνο στους δύο με τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ τόνισε ότι ο "Μπανανάς" είναι ο πρόεδρος της Κέρκυρας, ο κύριος Λιμπάντσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αλέξη Κούγια στην κάμερα της ΝΕΤ:

Για την πολιτική πλευρά της υπόθεσης:


"Αν γίνει αυτού του θέματος πολιτική εκμετάλλευση είναι άδικο. Κρίνεται η ηθική του κράτους σε τέτοια θέματα. Αν εξαιρέσουμε το 7μηνο, η Πολιτεία άφησε αυτούς τους ανθρώπους στο ατιμώρητο".

Για τους τρόπους που μπορείς να βγάλεις χρήματα από το ποδόσφαιρο:

"Υπάρχει μια δομή. Χρήματα μπορείς να βγάλεις με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ο υγιής, να κατακτά η ομάδα πρωταθλήματα. Να σας το πω πιο αναλυτικά. Στη Δ' Εθνική δεν παίρνεις τίποτα για το πρωτάθλημα. Στη Γ' παίρνεις 50.000 ευρώ συν τα όποια έσοδα από τα εισιτήρια, στη Β' το ποσό ανεβαίνει στις 600.000 με 800.000 ευρώ συν μεγαλύτερα έσοδα από εισιτήρια και στη Σούπερ Λίγκα εκτινάσσεται στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ, που προκύπτουν από τα τηλεοπτικά, τον ΟΠΑΠ κλπ.

Ο δεύτερος είναι ο παράνομος. Η "παράγκα" στην αρχή και η εγκληματική οργάνωση τώρα έλεγαν στον κάθε πρόεδρο ότι θα τον κάνουν τον πρώτο μάγκα. Το παράνομο αρχίζει από τη Γ' Εθνική και ίσως από τη Δ'. Μετά η Β' είναι ο παράδεισος του παράνομου".

Για τη χρησιμότητα των "υπερκοριών" της ΕΥΠ:

"Με τους κοριούς θα τα μάθουμε όλα. Έφερε στο προσκήνιο και τις επαφές μεταξύ των μελών της οργάνωσης. Ο "Μπανανάς" είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Κέρκυρας, ο κύριος Λιμπάντσης επειδή αποξηραίνει μπανάνες".

Για το πώς λειτουργούσε το... σύστημα:

"Μαζί με τους προπονητές της οργάνωσης, οι ομάδες που ήθελαν να ανέβουν έπαιρναν και παίκτες. Ο Νικολόπουλος, για παράδειγμα από σέντερ μπακ βγήκε πρώτος σκόρερ. Πώς έγινε αυτό;

Συμμορίες σαν τη δική μας υπάρχουν στη Σερβία, στην Πολωνία, στη Μαλαισία, στη Κίνα... Στέλνοντας τα ματς η UEFA, είδαμε ότι μέσα στο φάκελο ήταν μόνο ομάδες που ανέβηκαν με τηλεγραφικό τρόπο, όπως η Ηλιούπολη, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πανθρακικός, ο Αγροτικός Αστέρας κλπ. Η οργανωμένη ομάδα στην Ελλάδα πουλούσε ματς στην Κροατία, αυτή στην Ουγγαρία κλπ."

Για το πως περιμένει να εξελιχθεί η διαδικασία:

"Είναι πολύ σημαντικό το αν θα κρατηθούν προσωρινά οι εμπλεκόμενοι. Αυτό θα κριθεί τη Δευτέρα. Αν αποφασιστεί η κράτησή του, η όλη ιστορία θα τελειώσει γρήγορα, αφού μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα οφείλει να τους αφήσει ελεύθερους. Η άσκηση πειθαρχικής διώξεως θα γίνει άμεσα. Οι κύριοι Φάκος και Αντωνακάκης είναι "διαμάντια της δικαιοσύνης". Θα τρέχουν άμεσα την υπόθεση και θα επιβάλλουν τις αρμόζουσες ποινές".

Για τις αποφάσεις του παρελθόντος:

"Μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις δεν ήταν "καθαρές"».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

"Αν είναι αλήθεια ότι ο Μαρινάκης περιορίζεται μόνο στις δύο συνομιλίες με τον Μπέο, δεν θα έχει πρόβλημα. Αν υπάρχει συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει πρόβλημα για τον Ολυμπιακό επειδή είναι προσωποπαγές αδίκημα. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει θέμα δωροδοκίας, αν προκύψει υπάρχει θέμα υποβιβασμού.

Το ματς με τον Καλόπουλο (σ.σ. το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη) ήταν καραστημένο, ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί εμπλοκή του Μαρινάκη σε δωροδοκία".

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Νεκρός ο Μάρσαλ


Ο διεθνής αμυντικός της Κόστα Ρίκα, Ντένις Μάρσαλ έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την Πέμπτη στο Σαν Χοσέ.

Ο 25χρόνος παίκτης που άνηκε στην δανική Ααλμποργκ, σκοτώθηκε μαζί με την σύζυγο του Αριάνα σε μετωπική σύγκρουση του αυτοκίνητου του με φορτηγό σε ορεινό αυτοκινητόδρομο.
Ηταν ένας νεαρός άνδρας με λαμπρό μέλλον, τον οποίο αγαπούσαν όλοι για τον πρόσχαρο χαρακτήρα του...Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Είναι μεγάλο πλήγμα για όλους μας», δήλωσε ο Αργεντινός προπονητής της Κόστα Ρίκα, Ρικάρντο Λα Βόλπε.

Ο Μάρσαλ είχε ισοφαρίσει για την Κόστα Ρίκα στον προημιτελικό του Gold Cup με την Ονδούρα στις 18 Ιουνίου με το πρώτο του γκολ στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Το ματς είχε λήξει 1-1 με την Ονδούρα να επικρατεί στα πέναλτι.

«Ο Ντένις ήταν ένα φανταστικό παιδί. Είχε φοβερό χιούμορ. Αυτό που έγινε μοιάζει απίστευτο», δήλωσε ο συμπαίκτης του στην Ααλμποργκ Κένεθ Εμιλ Πέτερσεν.

Τριταιϊκός: Όλα είναι ανοικτά


Ο Χρήστος Καραπίτσος δήλωσε: Με προβληματίζει το γεγονός ότι οι παίκτες ο ένας μετά τον άλλο αποχωρούν από τον Τριταιϊκό. Ήδη έχουν μετακομίσει στη Δόξα Μανωλάδας οι Αλέξανδρος Μελετίδης, Ανδρέας Τσάκωνας και Θόδωρος Μιχαηλίδης, ενώ ο Νίκος Γραμματικόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΠΦΟ Πανόπουλου.

Η εθνική Λιβύης εγκαταλείπει τον Καντάφι!


Τέσσερα μέλη της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Λιβύης και άλλοι 13 παράγοντες του ποδοσφαίρου αυτομόλησαν στους εξεγερμένους. Αυτό μετέδωσε το Σάββατο το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με το κανάλι, ο τερματοφύλακας της εθνικής, Τζούμα Γκτατ, και ο προπονητής της Αλ-Αχλί, της κορυφαίας ομάδας της Τρίπολης, Άντελ μπιν Ίσα, ανακοίνωσαν ότι προσχωρούν στους εξεγερμένους, μιλώντας από την περιοχή της Οροσειράς Ναφούσα στη δυτική Λιβύη.

"Καλώ τον συνταγματάρχη Καντάφι να μας αφήσει ήσυχους και να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια ελεύθερη Λιβύη. Μάλιστα, θα προτιμούσα να αφήσει αυτή τη ζωή" φέρεται να δήλωσε ο Γκτατ που έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης Τζάντου.

Ο Μπιν Ίσα είπε στο BBC ότι επέλεξε να πάει στα Δυτικά Όρη, "για να στείλει ένα μήνυμα ότι η Λιβύη θα πρέπει να είναι ενωμένη και ελεύθερη". Και πρόσθεσε: "Ελπίζω να ξυπνήσω ένα πρωί και να διαπιστώσω ότι ο Καντάφι δεν είναι πια εδώ".

Τσακογιάννης: «Πέντε σκαμπίλια στα πόδια του Κούγια»


Ο Γιώργος ονομάζει τον άνδρα που καλεί Πρόεδρο. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος τον ευχαριστεί για το μήνυμα που του έστειλε. Ο Γιώργος του απαντά να μην αγχώνεται γιατί:

Γ:Αυτά είναι τελείως μαλ...οι κασέτες δεν μετράνε από χρόνια
Α:Ναι, ναι...
Γ:Και... ούτε είναι ότι είσαι... σ'αυτό μπορεί να έχει γίνει μοντάζ,
μπορεί να έχουν γίνει εκατό πράγμα,,, Να το ξέρεις αυτό, στο λέω
αλήθεια αυτό έτσι; Εγώ πήγα στο δικαστήρια για ανθρωποκτονίες, για
τέτοια να το ξέρεις...
Α΅Το ξέρω...
Γ:Αυτός ο καραγκιόζης που βγαίνει τώρα, για να κάνει ντόρο, ο Κούγιας
βγαίνει τώρα ξέρεις για να κάνει...
Α΅Είπε κι εσένα ε;
Γ:Εντάξει...δεν..πρέπει να φάει πέντε σκαμπίλια στα πόδια τώρα...τέλος
πάντων... ξέρεις κάτι; Μη μασάς... Μη του κάνεις καμιά χάρη τώρα με
τον μαλ...
Α:Τρελός είσαι ρε; Τί χάρη;
Γ:Αυτός ξέρεις γιατί τα κάνει αυτά;
Α:Για ν'ανέβει...
Γ:Για να κάνει... να σου λέει ότι δεν τρέχει τίποτα...
Α:Το ξέρω ρε συ... τι μου λες αφού βγήκε και είπε για το διαιτητή που
είναι... για ναπάει Α'Εθνική ρε συ τώρα, τί λες;
Γ:Κι εσύ, νομικός είσαι... αυτά εδώ τώρα είναι το δικαστήριο του
Παναγόπουλου να ξέρεις... έτσι με παρέα, με την απαγωγή...πήγαν οι
κασσέτες εκεί... αυτά δεν τα δέχτηκε το δικαστήριο, δεν ξέρω αν
κατάλαβες τι σου λέω τώρα... Αυτά κοίτα να δεις, αν θα τα δεχτεί η
Εισαγγελέας αύριο μεθαύριο...
Α:Καταλάβα ναι
Γ:Για να βγαίνει τώρα ο μαλ..., να κάνει και να τέτοιο... ηια τα άλλα,
για τον χοντρό κι αυτά, μπορεί να έχει δίκιο μπορεί να έχει άδικο, δε
με νοιάζει
Α:Οχι εντάξει κι αυτός είναι ...να πρόσεχε, ξέρω εγώ;
Γ:Ξέρεις τι με στεναχώρησε πολύ; Ο Νίκος τώρα που τα έδωσε αυτά εκεί
πέρα... δεν μπορώ να το χωνέψω
Α:Ποιό λες; Για ποιό λες;
Γ:Αυτό του Νίκου είναι σίγουρα...
Α:Ναι!
Γ:Αυτά που έδωσε ο Νίκος, αυτό που έκανε που τα έδωσε αυτά εκεί πέρα,
αυτό δεν θα το πιστέψω μέχρι...
Α:Ναι, κατάλαβα τι λές
Γ:Αυτό δηλαδή...έχασα πάσα ιδέα, τέλος πάντων...
Α:Εντάξει θα τα πούμε από κοντά έξω
Γ:Υπομονή η αλήθεια φαίνεται, εμάς δεν...μη μασάς σε τίποτα όλοι σε
στηρίζουμε... και γενικά ξέρεις ότι είμαι υποχρεωμένος, γενικά για την καλή θητεία σας μέχρι τώρα...
Α:Εντάξει, να είσαι καλά..Μη λες τώρα... ναι παιδί μου..
Γ:Να είσαι καλά κουράγιο, γεια...

"Φονιάς"... ετών δώδεκα


Είναι γεγονός πως το ποδοσφαιρικό ταλέντο φαίνεται όταν υπάρxει από το ξεκίνημα της ενασχόλησης κάποιου με το ποδόσφαιρο. Τέτοια περίπτωση είναι και του νεαρού Πέτρου Ταγάρα, που "βγάζει" μάτια στους μικρούς του Παμπατραϊκού.

Σε ηλικία μόλις 12 ετών, ξεχωρίζει στο έτσι και αλλιώς εξαιρετικό τμήμα της ομάδας, αφού το ταλέντο του είναι άξιο αναφοράς. Μιλήσαμε με γνώστη του αντικειμένου, ειδικό σε αυτές τις κατηγορίες και τον χαρακτήρισε "φονιά"... Τα σχόλια δικά σας!

Άρχισε τις συζητήσεις



Ελεύθερος από το Πάτραι έμεινε ο Ηλίας Καναβόγιαννης και ήδη έχει αρκετές προτάσεις από συλλόγους της περιοχής.


Η εμπειρία του είναι χρήσιμη και ίσως τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστή η επόμενη ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Υποβιβασμός…


Καταδικαστική για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηλιούπολη μοιάζει να είναι η φερόμενη ως πρωταγωνιστική δράση των Αχιλλέα Μπέου, Μάκη Ψωμιάδη και Γιώργου Τσακογιάννη αντίστοιχα.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Sportday, οι δύο σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας, αλλά και αυτός της Football League δεν μπορούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό μίας κατηγορίας έκαστος.

Βέβαια οι περιπτώσεις των τριών αυτών συλλόγων διαφέρουν από αυτές των υπόλοιπων

Στα «χέρια» της UEFA το πόρισμα

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στα προκριματικά των ομίλων του Europa League ενδιαφέρει άμεσα την UEFA, η οποία έχει ζητήσει το εισαγγελικό πόρισμα και σύμφωνα με την Sportday, βρίσκεται ήδη στα γραφεία της, στη Νιόν της Ελβετίας. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα αποφασίσει αν οι Θεσσαλοί θα αγωνιστούν στις 14 Ιουλίου με το νικητή του ζευγαριού Ραντ-Τρε Πένε, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Η UEFA είναι πιθανό να αποκλείσει την ελληνική ομάδα και η θέση της είτε να αναπληρωθεί από άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, είτε να θεωρηθεί ως αποκλεισμός.

Η συμμετοχή επίσης του Ολυμπιακού στο Champions League, από τη στιγμή που το όνομά του αναφέρει στο εισαγγελικό πόρισμα, ενδεχομένως να οδηγήσει την UEFA στην εξέτασή της.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ατρόμητος Λάππα: Δεκτή η έφεση


Δέχεται τυπικά και κατουσίαν την έφεση του σωματείου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ και του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ κατά της υπ' αριθμ. 223/12-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στον ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟ ΑΘΑΝ. χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.

ΑΧΑΪΑ: Ενδιαφέρον από Σούπερ Λίγκα


Στη Θύελλα Πατρών, ο Γιώργος Κυριακόπουλος έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο του Αστέρα Τρίπολης, όσο και του Ατρομήτου Αθηνών. Πριν από λίγες ημέρες ο Βασίλης Σούλης δοκιμάστηκε με επιτυχία στον Εργοτέλη και δεν αποκλείεται να έχουμε θετικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Στοχεύει ψηλά ο Κεραυνός Μιτόπολης


Δύο κατηγορίες μέσα σε τέσσερα χρόνια ανέβηκε ο Κεραυνός Μιτόπολης. Σημαντικό ρόλο σ΄ αυτό το επίτευγμα έπαιξε ο προπονητής της ομάδας Κυριάκος Μπαζάρογλου που θα συνεχίσει στο "τιμόνι" της ομάδας και την νέα χρονιά.

Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να διατηρηθεί ο βασικός κορμός και να γίνουν κάποιες προσθήκες ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ήδη έχει αποκτηθεί ο Ν.Καραβατάκης που αγωνιζόταν σε ομάδες της Λέσβου ενώ η ομάδα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ράικο με πολλά χρόνια παρουσίας στην Α΄ Κατηγορία.

8η Πανελλήνια Συνάντηση Κατάβασης Φαραγγιών στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στις 8-10 Ιουλίου


Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος (Σ.ΕΛ.Α.Σ.) οργανώνει την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Κατάβασης Φαραγγιών στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας στις 8-10 Ιουλίου, με την υποστήριξη του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Η εκδήλωση θα δώσει μια ευκαιρία συνάντησης όσων αγαπούν την δραστηριότητα αλλά και όσων θέλουν να έχουν μια πρώτη γνωριμία. Ευελπιστεί να συγκεντρώσει «φαραγγάδες» από όλη την Ελλάδα αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της θα υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις καταβάσεων φαραγγιών εύκολης και μέτριας δυσκολίας, διάσχισης οριζόντιων φαραγγιών με συνοδούς, επισκέψεων αρχαιολογικών χώρων, προβολών βίντεο και παρουσιάσεων. Περισσότερη ενημέρωση θα ακολουθήσει σύντομα.

Μπορέιτε για οποιαδήποτε πληροφορία, ή για προεγγραφή, να απευθυνθείτε στο 8canyonmeet&selas.org

Πρόγραμμα Συνάντησης


Παρασκευή 8 Ιουλίου:

17:00 - 20.00 Εγγραφές στη Γραμματεία - Συμμετοχές για οργανωμένες καταβάσεις
20:00 - 22:00 Προβολές βίντεο στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»

Σάββατο 9 Ιουλίου:

17:00 - 20.00 Εγγραφές στη Γραμματεία - Δηλώσεις συμμετοχής σε οργανωμένες καταβάσεις
10:00 - 18:00 Καταβάσεις τεχνικών φαραγγιών
20.00 - 20:30 Καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή και τον Δημο Ξυλοκάστρου

«Αν είναι ο Παπακώστας, πουλάω»


Έκπληκτος έμεινε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ακούγοντας πως στη λίστα των ονομάτων βρίσκεται και αυτό του Γιάννη Παπακώστα!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στην υπόθεση για τα «στημένα», τόνισε ακούγοντας πως το όνομα του Γιάννη Παπακώστα είναι αναμεμειγμένο «Αν έχει γίνει κι αυτό θα βάλω πωλητήριο στην Παναχαϊκή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στον Sentra 103,3:

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος: «Δεν φημίζομαι για την έλλειψη αισθημάτων και την αμετροέπεια».

Για την ποινική δίωξη που επίκειται για παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ: «Είναι γνωστό σε μένα. Έχω δώσει καταθέσεις. Για το θέμα του μεγάλου παράγοντα, δεν μπορώ να φανταστώ ποιος είναι. Στην Ελλάδα όλοι μεγάλοι παράγοντες είναι. Κάποιοι έχασαν τον έλεγχο κι ένιωσαν παντοδύναμοι. Είναι θέμα προσωπικότητας. Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη ότι τουλάχιστον δύο από τους μεγάλους παράγοντες του ποδοσφαίρου είχαν στενή επαφή με τον Αχιλλέα Μπέο. Κανείς παράγοντας με το μέγεθός του δεν έχει ανάγκη έναν Μπέο ή έναν Τσακογιάννη. Ο κύριος Μπέος και η παρέα του ένιωσαν ότι έχουν ισχυρή προστασία. Πριν δύο μέρες πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του έδωσα στοιχεία για την υπόθεση. Αυτή η οργάνωση είχε προδιαγράψει την τύχη μου ως παράγοντα και την τύχη της Παναχαϊκής».

Για το αν φοβάται: «Ποιος δεν φοβάται; Τα τελευταία χρόνια που βρέθηκα μπροστά τους με λιώσανε. Με τους διαιτητές τους μου κόβανε ένα ένα κομμάτι. Οι δικηγόροι τους τους έλεγαν να μη με υπολογίζουν. Εδώ και 35 χρόνια είμαι ένας άνθρωπος που εκτιμάται από τα δικαστήρια και δεν έχω κάνει πίσω ποτέ».

Για το αν πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού λόγω της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου: «Δεν έχει σημασία πότε βγήκε μια υπόθεση. Είμαστε στη χειρότερη στιγμή μετά τον εμφύλιο. Τι σχέση έχουν τα πολιτικά προβλήματα στην Ελλάδα με αυτή την υπόθεση; Ακόμη και σε έξι μήνες να έβγαινε δεν θα ήταν κορυφαίο γεγονός; Είναι κωμικό να τα συνδυάζουν».

Για τα όσα συνέβαιναν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής: «Υπάρχουν ομάδες, από αυτές που εμπλέκονται, που έκοβαν ελάχιστα εισιτήρια και όπως π.χ. ο Αγροτικός Αστέρας έπαιξαν τα περισσότερα ματς χωρίς οπαδούς. Με τα Γιάννινα χάσαμε δυο φορές την άνοδο με ένα βαθμό. Όπως αποδεικνύεται μας έστησαν. Όταν τα έλεγα με κοροϊδεύανε. Όλοι οι δημοσιογράφοι στην Πάτρα έγραφαν ότι είμαι αποτυχημένος παράγοντας. Μετά έβγαινε και ο κύριος Μπέος και με λοιδορούσε».

Για το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση: «Η κυρία Παπανδρέου έκανε το καθήκον της. Υπάρχει πάνω από την κυρία Παπανδρέου, μια άλλη κυρία, η Ελένη Ράικου. Η έμπνευσή της να κάνει την Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος ήταν ό,τι πιο επιτυχημένο για να νιώσει ο πολίτης ότι όλα ερευνούνται».

Για το όνομα του Γιάννη Παπακώστα (που βγήκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Αλέξη Κούγια): «Πέφτω από τα σύννεφα. Αν γίνει και αυτό θα βάλω πωλητήριο στην Παναχαϊκή».

Για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Αχιλλέα Μπέο: «Μπορούν να επισύρουν ποινή μέχρι και ισόβια».

Για τις ποινές που προβλέπονται βάσει των κατηγοριών: «Από πλευράς αθλητικής δικαιοσύνης δεν υπάρχει παραγραφή. Τα ποινικά αδικήματα διαγράφονται σε βάθος 15 χρόνων. Προσωρινά κρατούμενος μπορεί να μείνει κάποιος μέχρι και 18 μήνες. Αν γίνει σύντομα η δίκη και ολοκληρωθεί πριν το 18μηνο θα τιμωρηθούν οι κατηγορούμενοι, αν κριθούν ένοχοι».

Και πάλι…Ιταλός


Στο ΝΒΑ του βόλεϊ, στο Ιταλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Μόντσα συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα δύο χρόνια ο πατρινός διαγώνιος και αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Νίκος Ρουμελιώτης.

Η συμφωνία έκλεισε χθες, ο διεθνής άσος υπέγραψε προσύμφωνο και λογικά την επόμενη εβδομάδα θα πάει στην Ιταλία για να υπογράψει και το συμβόλαιο του προκειμένου να οριστικοποιηθεί και τυπικά η μεταγραφή του, όποτε και θα ανακοινωθεί επίσημα η απόκτηση του από την Ιταλική ομάδα. Όπως διέρρευσε οι απολαβές του για τα δύο χρόνια θα ξεπεράσουν τα 150.000 ευρώ.

Η Μόντσα είναι μια από τις κορυφαίες Ιταλικές ομάδες, τη σεζόν που πέρασε τερμάτισε στην 4η θέση στην κανονική περίοδο, αλλά στα πλέι-οφ αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μόντενα.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Πώς στήθηκε το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού


Συγκλονιστικοί είναι οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη διαιτησία του ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Αποκαλύπτεται με ωμό τρόπο η αδικία σε βάρος του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο ματς.

Στη δικογραφία για το κύκλωμα των πρωταγωνιστών των στημένων αγώνων υπάρχουν καυτοί διάλογοι για την διαιτησία του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων της 23ης αγωνιστικής. Ο πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ τηλεφωνεί σε πρόεδρο άλλης ομάδας με το ίδιο όνομα.

Είναι φανερό ότι δίνεται σαφέστατο μήνυμα να προστατευθούν ο διαιτητής Καλόπουλος και ο βοηθός του Τρύφωνας από τυχόν αντιδράσεις για την διαιτησία τους στο Καραϊσκάκη.

Στον επόμενο διάλογο ο πρόεδρος παραδέχεται την αλλοίωση αποτελέσματος σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα το κύκλωμα θέλει ο Καλόπουλος να συνεχίσει να διαιτητεύει σα να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Οι διάλογοι είναι ενδεικτικοί.

Σημειώνεται ότι την 23η αγωνιστική διεξήχθη το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, το οποίο μπορεί να αμαυρώθηκε από τα απαράδεκτα επεισόδια οπαδών των ερυθρολευκών, οι οποίοι μετά τη λήξη επιτέθηκαν στους παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως και στον αγωνιστικό χώρο είχαν γίνει όργια από τον διαιτητή Καλόπουλο και τους βοηθούς του Σαραϊδάρη και Τρύφωνα, τα οποία σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος είχε επισημάνει.

Δίωξη στον Αστυνομικό διευθυντή Αχαϊας!


Οι διώξεις συνεχίζονται. Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Γιάννη Μπουρούση για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ μετά την αποκάλυψη του διαλόγου που είχε ο σέντερ του Ολυμπιακού με τον Μάκη Ψωμιάδη. Παράλληλα διώκεται ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Αντώνης Αγγελόπουλος, καθώς σε συνομιλία που αποκαλύφθηκε από τους «κοριούς» ακούγεται να μιλεί με έναν εκ των συλληφθέντων (Γιώργο Τσακογιάννη) για παράνομο στοιχηματισμό.

Παράλληλα, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου έδωσε την άδεια δημοσιοποίησης και από τα ηλεκτρονικά μέσα των ονομάτων που διώκονται βάσει της δικογραφίας ανάμεσα τους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απλή συνεργεία σε εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη:


Κατά των: 1)Ευάγγελου Μαρινάκη και 2) Αθανασίου Κανελλόπουλου πρέπει να κινηθεί ποινική δίωξη για: α) απλή συνεργεία σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση (άρθρα 1,12, 14, 26 παρ. 1, 27 παρ. 1, 47 παρ. 1,187 παρ. 1 σε συνδ. με άρθρα 385 παρ. 1 β’ και 386 παρ. 3α’ – 1 ΠΚ -132 Ν. 2725/1999).

Κατά των: 1) Θωμά Μητρόπουλου, 2) Ιωάννη Κομπότη, 3) Σπυρίδωνα Καλογιάννη, 4) Αντωνίου Μανίκα, 5) Ευάγγελου Κιοτζένη, 6) Άγγελου Τραυλού, 7) Γεωργίου Πουλόπουλου, 8) Ευστάθιου Προβατίδη, 9) Πέτρου Ρουτζιέρη, 10) Τάκη Γιαννόπουλου, 11) Γεωργίου Μποροβήλου, 12) Δημητρίου Μπάκου, 13) Ιωάννη Ναυρινιάδη, 14) Βασιλείου Αδαμάκη, 15) Ιωάννη Αρφάνη, 16) Αθανασίου Γιάχου, 17) Γεωργίου Λυμπάντση, 18) Περικλή Αμανατίδη, 19) Παύλου Δήμου, 20) Παναγιώτη Σπάρταλη, 21) Γεωργίου Σαλαμαστράκη, 22) Χοσέ Λουίς Ρέγες, 23) Μαρσέλο Γκούτμαν, 24) Ιωάννη Τσιγιάννη, 25) Δημητρίου Καλόπουλου, 26) Σπυρίδωνα Τρύφωνα, 27) Άκη Πάσσαρη, 28) Γεωργίου Χριστοβασίλη, 29) Γεωργίου Γρηγορόπουλου, 30) Κωνσταντίνου Χρυσοχοΐδη και 31) Ιωάννη Σπάθα πρέπει να κινηθεί δίωξη για:

α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (άρθρα 1, 12, 14, 26 παρ. 1, 27 παρ. 1, 45, 94 παρ. 1, 98 ΠΚ-132 Ν. 2725/1999- 2 παρ. 2 περ. β’, γ’, δ’, 3 περ. ιθ’ και 45 παρ. 1 α’, γ’ αντίστοιχα του Ν. 3691/2008).

Κατά των: 1) Γεώργιου Γεωργιάδη,2) Έλενας Νεούζα Θεόσογλου Ζοσέ Λαορένσο, 3) Λουκά Αποστολίδη, 4)Γεωργίου Πράτου,5) Γεωργίου Βαρουτσίκου,6) Γεωργίου Τόρη,7) Γεωργίου Γεωργόπουλου, 8) Ιωάννη Τσιγιάννη, 9) Ευθυμίου Σιδηρόπουλου, 10) Δημητρίου Μουστάκα, 11) Άνθιμου Καραμανίδη, 12) Λουκά Καραμάνη,13) Αβραάμ Παπαδόπουλου, 14) Γεωργίου Χαβενετίδη, 15)Δημητρίου Δημητρίου, 16) Ευάγγελου Δήμου, 17) Σταμάτιου Φασουλή, 18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκη, 19) Ιωάννη Οικονομίδη,20) Νικολάου Λυράκη, 21) Σάββα Παντελίδη,22) Χρήστου Σφήκα, 23) Νικολάου Θεοχαρίδη,24) Λεωνίδα Παπασταθόπουλου, 25) Ιωάννου Καλυβίτη,26) Κωνσταντίνου Μενδρινού, 27) Δημητρίου Βίλλα,28) Μιχαήλ Τζιβελέκη, 29) Μιχαήλ, Αλβέρτη,30) Γιαννάκη Ανδρέου, 31) Μάριου Μπουλουγούρη, 32) Μαρίας Αυγίδου, 33) Διονυσίου Κοτίνη,34) Μαρίας Βυθοπούλου, Αθανασίου Κωστουλέα πρέπει να κινηθεί ποινική δίωξη για: α) παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 και 3 του Ν. 2433/1996 «Ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ και άλλες διατάξεις», περί δελτίων στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα), τελεσθείσα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το πόσο των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (άρθρα 1, 12, 14, 26 παρ. 1, 27 παρ. 1, 45. 94 παρ. 1, 98. 386 παρ. 3 α’-1 ΠΚ? 2 παρ. 2 και 3 του Ν. 2433/1996? 2 παρ. 2 περ. β’, γ’, δ’, 3 περ. ιθ’ και 45 παρ. 1 α’, γ’ αντίστοιχα του Ν. 3691/2008).

Oι δέκα που έχουν ήδη συλληφθεί είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).

Οι πέντε που αναζητούνται είναι οι Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (ποδοσφαιριστης και κάτοικος Θεσσαλονίκης), Γιάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (υπάλληλος ΕΠΟ και κάτοικος Βύρωνα) και Βασίλης Γεωρτσιάκος του Στυλιανού (μπουκ και κάτοικος Βύρωνα).

Πηγή: sport-fm.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δεν συνεχίζει ο Κ. Κυριτόπουλος


Ο Απόλλων βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού αφού ο Κώστας Κυριτόπουλος δεν συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας. Μετά την σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Μανέτα εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα και πιθανότατα θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Περιβόλας.

Το Δ.Σ. και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ευχαριστούν τον Κώστα Κυριτόπουλο και του εύχονται καλή συνέχεια στην νέα του ομάδα.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Τι θα ισχύσει για τη νέα σεζόν


Θα καθυστερήσουν οι επίσημες τοποθετήσεις της ΕΠΟ σε ότι αφορά την Δ΄ Εθνική, αφού τα γνωστά προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις, φέρνουν πολλά θέματα πάρα πολύ πίσω. Έτσι επισήμως τα σωματεία και οι παράγοντες θα γνωρίζουν το τι θα ισχύουν μετά τις 22 Ιουλίου, όταν και θα έχει πραγματοποιηθεί η ΓΣ της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής ο κ. Γιώργος Σαρρής σε δηλώσεις του αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα θέματα, ώστε να μπορούν να σχηματίσουν άποψη τα σωματεία και οι παράγοντες, λέγοντας αναλυτικά:

«Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, έχει πάρει τις αποφάσεις του γύρω από το νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, και το τι θα ισχύσει, τουλάχιστον για την νέα περίοδο. Το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν και να ψηφισθούν στην Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντίθετες απόψεις.


Τα κεντρικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι παράγοντες είναι:

Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους των 14 ομάδων, οι οποίοι βέβαια θα διαφοροποιηθούν, ανάλογα από τις τυχόν παραιτήσεις ομάδων, αλλά και το ενδεχόμενο μεγαλύτερου αριθμού ομάδων από την Γ΄ Εθνική που θα υποβιβασθούν μετά τα γνωστά θέματα των πλαστών εγγράφων.

Από τις 10 πρωταθλήτριες ομάδες του νέου πρωταθλήματος, στην Γ΄ Εθνική θα ανέβουν μόνο οι πέντε, ενώ από κάθε όμιλο θα υποβιβασθεί στα τοπικά πρωταθλήματα, ένας αριθμός 8 ομάδων.

Θα υπάρξει διαφοροποίηση στον αριθμό των νεαρών ποδοσφαιριστών που υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν οι ομάδες στην βασική τους ενδεκάδα, κι έτσι η πρόταση της ΕΠΟ είναι η μείωση από 4 μικρούς σε 2.

Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής απαραιτήτως θα πρέπει να έχουν αποσταλθεί στην ΕΠΟ (μαζί με το σχετικό παράβολο των 500 ευρώ) μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Από την επόμενη περίοδο μειώνεται ο αριθμός των ομάδων που θα ανεβαίνουν από τα τοπικά πρωταθλήματα κατά το ήμισυ. Έτσι από τις 56 ομάδες που ανεβαίνουν μέχρι και φέτος, του χρόνου θα ανέβουν στην Δ΄, μόνο οι 28 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι επαναφέρονται τα μπαράζ.

Στόχος είναι το νέο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής περιόδου 2012-13, να διεξαχθεί σε 6 ομίλους των 14 η των 16 ομάδων, κι ανάλογα αυτό της Γ΄ Εθνικής σε ένα όμιλο."

Στο μεταξύ σε ότι αφορά στις τυχόν παραιτήσεις ομάδων, ο κ. Σαρρής τόνισε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να μην επαληθευθώ, όμως με βάση την δυσχερή οικονομική συγκυρία, εκτιμώ ότι θα είναι αρκετές οι ομάδες που δεν θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή, δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο, αφού οι περισσότερες ομάδες, κάνουν την προσπάθεια τους κι ελπίζουν ότι θα βρουν τα χρήματα που απαιτούνται, όμως τον Αύγουστο όταν θα έχουμε τις δηλώσεις συμμετοχών το τοπίο, θα είναι ξεκάθαρο. Δυστυχώς όπως και να το κάνουμε υπάρχει κρίση, κι αυτό έχει αντίκτυπο, και στις ομάδες».

Τέλος, με αφορμή την προσφυγή των σωματείων που υποβιβάσθηκαν, και επιδιώκουν να παραμένουν στην κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η Ομοσπονδία, έκανε παρατυπίες και καταστρατήγηση του ΚΑΠ, στο θέμα της προκήρυξης, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σαρρής δήλωσε σχετικά: «Τσάμπα χρήματα πληρώνουν ορισμένες ομάδες, έτσι για να τα οικονομούν κάποιοι δικηγόροι. Ούτε παρατυπίες έγιναν, κι ούτε υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να δικαιωθούν αυτά τα σωματεία, αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

«Σφάζονται» για πάρτη του!


Ένας από τους ποδοσφαιριστές που αποχωρεί από τον Εθνικό Σαγείκων είναι o Σάββας Ασλανίδης. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και έχει γίνει στόχος αρκετών ομάδων.

Ο νεαρός παίκτης υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία από τον περασμένο μήνα στο ΚΕΤΧ και θα την ολοκληρώσει εκεί, (κατ΄ εξαίρεση μετάθεση) κάτι το οποίο συγκαταλέγεται στα θετικά της υπόθεσης.

Η γιορτή του τένις στην Πάτρα!


Συνέντευξη τύπου διεξήχθη χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Νίκης Πατρών από τη διοίκηση, με αφορμή την διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Σοκορέλης από τη Διοίκηση, ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας από τους χορηγούς, εκπρόσωπος από το "χαμόγελο του παιδιού" και εκπρόσωποι από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έγινε αναφορά στη μεγάλη για την Πάτρα αθλητική διοργάνωση, στα οικονομικά στοιχεία για την πόλη, στις συμμετοχές των αθλητών και αθλητριών, οι οποίες φτάνουν τις 835, και σε οργανωτικά θέματα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου ευχαρίστησε τους χορηγούς για την υποστήριξή τους και παρουσίασε την προσπάθεια υποστήριξης του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις.

Η εκπρόσωπος από το "χαμόγελο" ανέφερε τις δράσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.