Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και διεκδικούν την άνοδο οι περσινές δευτεραθλήτριες!


Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακούγονταν έντονα στην ποδοσφαιρική πιάτσα, αποτελώντας περισσότερο μία υπαρκτή μεν φημολογία δε, παρά ένα σενάριο που βασιζόταν σε αληθή επιχειρήματα.

Ωστόσο, σήμερα είναι δεδομένο πως το σίριαλ του καταρτισμού των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος του. Αντιθέτως, στο προσκήνιο κάνει την εμφάνισή της η κοινή επιθυμία των δευτεραθλητριών των δέκα ομίλων της περσινής Δ' Εθνικής, όπως αναφέρει το periferiako.com να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Football league II την ερχόμενη χρονιά. Ασφαλώς, η κίνηση της Ενωσης Β' -Γ' Εθνικής να συμπεριλάβει στην πρόσφατη κλήρωση του πρωταθλήματος της Football league, ομάδες που δεν ανέβηκαν με βάση βαθμολογικά κριτήρια, δημιουργεί ένα είδος δεδικασμένου, που μπορεί να οδηγήσει τις δέκα δευτεραθλήτριες στην επίτευξη του στόχου τους.

Ηδη, οι άνθρωποι των σωματείων αυτών έχουν έρθει σε επαφή για να δρομολογήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα διεκδικήσουν το... δίκαιό τους! Ορφέας Ξάνθης (1), Οδυσσέας Κορδελιού (2), Νάουσα (3), Αγρότης Λιανοκλαδίου (4), Θεσπρωτός (5), Αστέρας Αμαλιάδας (6), Πανναυπλιακός 2011 (7), Ελπιδοφόρος (8), Τριγλία Ραφήνας (9) και Επισκοπή (10) είναι οι ομάδες που πέρσι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση κάθε ομίλου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι θετικές στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στη νέα Football league II.

Ακόμη δεν έχει κατατεθεί κάποιο επίσημο έγγραφο προς τη διοργανώτρια Αρχή, ωστόσο ήδη στην ΕΠΟ επεξεργάζονται το αίτημα των ομάδων, που φέρονται αποφασισμένες να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, προσφεύγοντας ακόμη και στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν. Βέβαια, οι παράγοντες θα βασιστούν και στις διατάξεις του ΚΑΠ, ο οποίος αναφέρει πως δεν δύναται να αντικατασταθούν ομάδες που δεν δηλώνουν συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα.

Αντίθετα, οι θέσεις που μένουν κενές λόγω αποβολής συλλόγων ή μη χορήγησης άδειας συμμετοχής από την ΕΕΑ πρέπει -όπως έγινε και με τη Football League- να αναπληρώνονται. Με λίγα λόγια, γίνεται διαχωρισμός στις περιπτώσεις όπου ομάδες αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή, με αυτές όπου οι ομάδες στερούνται δικαιώματος να συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου