Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ένσταση ο Ικαρος


Ενσταση για αντικανονική συμμετοχή παικτών, εις βάρος του ΑΟ Πάτραι, υπέβαλλε ο Ικαρος Λακκόπετρας και όλα δείχνουν ότι θα την κερδίσει.

Στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης έχει καταγραφεί για διάστημα 4 λεπτών, από το 74' έως το 78' η συμμετοχή ενός νεαρού ποδοσφαιριστή και όχι δύο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Ικάρου να υποβάλλει ένσταση και έτσι να βρίσκεται προ των πυλών της κατάκτησης της πρώτης νίκης. Εστω και στα χαρτιά.

Πηγή: sportfmpatras.gr

Παρελθόν ο Καπετανάκης


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ζαβλανίου αποτελεί ο Μάριος Καπετανάκης, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του μετά την ήττα με 5-2 από τον Τριταιϊκό.

Ο Καπετανάκης είχε παραιτηθεί και πριν λίγες ημέρες, ωστόσο η διοίκηση του πατρινού συλλόγου τον είχε μεταπείσει. Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", υποστήριξε: "Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ τα προβλήματα που υπάρχουν να τα φορτωθώ εγώ! Με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορώ να συνεχίσω. Έκανα γνωστό στους παίκτες ότι παραιτούμαι. Τους ευχαριστώ για την συνεργασία που είχαμε".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ζαβλάνι αναφέρονται τα εξής:

"Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως και αφού πληροφορήθηκε την παραίτηση του κ. Καπετανάκη, ο οποίος απευθύνθηκε στους παίκτες και όχι στο0ν πρόεδρο, δηλώνει τα εξής: Αποδέχεται την παραίτηση του προπονητή, τον ευχαριστεί για ό,τι πρόσφερε στην ομάδα αυτούς τους δύο μήνες και να είναι καλά. Λύση θα δοθεί εντός των ημερών".

Η Μπάρτσα έκανε το "El classico" ...παράσταση για ένα ρόλο!


Αυτή η ομάδα έχει έρθει από άλλο πλανήτη! Η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 5-0 την κατ’ τα άλλα ανταγωνιστική Ρεάλ Μαδρίτης, έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία της Primera Division, έδειξε σε όλους πως είναι να είσαι… εξωγήινος και πάνω απ’ όλα ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο!

Ομορφιά, τακτική, ταχύτητα, συνδυασμοί και γκολ, όλα ντυμένα στα μπλαουγκράνα. Και όταν τα ειρωνικά προς τον αντίπαλο, αλλά και αποθεωτικά προς τους παίκτες ole ξεκινούν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, τότε κανείς δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στο μεγαλείο των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, όπως άλλωστε και όλη η αναμέτρηση. Στο 5ο μόλις λεπτό ο Λίονελ Μέσι απείλησε με δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε το πρώτο τέρμα του ντέρμπι. Θύτης ο Τσάβι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την περίεργη τροχιά που πήρε το σουτ του Ινιέστα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Η Ρεάλ έχασε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά δεν ήταν ουσιαστική και το πλήρωσε στο 18ο λεπτό.

Ο Νταβίντ Βίγια μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Πέδρο Ροντρίγκεθ που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στο 27’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν κι άλλο γκολ αλλά ο Πέδρο αστόχησε σε τετ-α-τετ, ενώ στο 31’ τα αίματα άναψαν, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα πέταξε μακριά τη μπάλα και ο Πορτογάλος τον έσπρωξε. Παίκτες και των δύο ομάδων ενεπλάκησαν, με τον διαιτητή να τους ηρεμεί με… κίτρινες κάρτες.

Μέχρι την επανάληψη λίγες ήταν οι ευκαιρίες, με τη Ρεάλ ως επί το πλείστον να προσπαθεί να απειλήσει με στημένες μπάλες. Άξιο αναφοράς είναι πως η κατοχή στο ημίχρονο ήταν 72-28% υπέρ των «μπλαουγκράνα». Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα μπήκε δυναμικά και πάλι και δικαιώθηκε, όταν μέσα σε δύο λεπτά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0! Ήταν το 55ο λεπτό, όταν ο Βίγια δέχτηκε μια μπαλιά από τον Μέσι (φαίνεται να είναι οφσάιντ) και σε τετ-α-τετ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός παικταράς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πέρασε μια κάθετη πάσα 20 μέτρων στον Βίγια, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Κάπου εκεί ήταν που οι «μερένχες» τα παράτησαν τελείως και παράλληλα οι γηπεδούχοι έσβησαν τις μηχανές. Πάνω από 95.000 κόσμου φώναζε το περίφημο ole σε κάθε άγγιγμα της μπάλας από τους «μπλαουγκράνα», ενώ δεν παρέλειψαν να ειρωνευτούν τον Ζοσέ Μουρίνιο φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του! κάποιες αλλαγές, αλλά και κάποιες κίτρινες κάρτες έριξαν τελείως το ρυθμό και όλοι ανέμεναν το τελικό σφύριγμα.

Αυτό ήρθε με το… κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή το 5-0, το οποίο σημείωσε ο Γιεφρέν που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή την πολύ όμορφη και γιορταστική εικόνα χάλασαν οι παίκτες της Ρεάλ, καθώς ο Σέρχιο Ράμος έκανε αντιαθλητικό χτύπημα στον Μέσι και κατόπιν έσπρωξε δυνατά τον Πουγιόλ, για να δεχθεί την κόκκινη κάρτα.

Το τελικό σφύριγμα ήρθε μέσα σε αποθέωση και καθολική αποδοχή σε αυτή την ομαδάρα που ονομάζεται Μπαρτσελόνα και σήμερα έκλεισε τα 111 χρόνια ζωής…

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡ.: Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές


Συνεχίζεται μεθαύριο Τετάρτη το δεύτερο μέρος του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΑ με τις ομάδες της Δ’ Εθνικής και του 6ου ομίλου να μπαίνουν στην μάχη διεκδίκησης της πρόκρισης.

Ξεχωρίζει και η αναμέτρηση Ατρόμητος Πατρών – Ίκαρος Λακκόπετρας στα Ζαρουχλεϊκα στον εμφύλιο των ομάδων της Α’ Κατηγορίας.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (5ος γύρος)


Τετάρτη 01/12/10

14.30 «Προαστείου»: Νίκη Προαστείου – Ατρόμητος Λάππα (Αλεξανδρόπουλος)
14.30 «Βασιλικού»: Βασιλικό – Τριταιϊκός (Τσιρίνης Κ.)
14.30 «Ζαρουχλεϊκων»: Ατρόμητος Πατρών – Ίκαρος Λακκόπετρας (Καλύβας)
15.00 «Δημ. Στάδιο Κ. Αχαϊας»: Αχαϊκή – Απόλλων Συνοικισμού (Ρουγκάλας)
15.00 «Βραχνεϊκων»: Διαγόρας Βρ. – Κεραυνός Σελιανιτίκων (Σπανός Αν.)
17.30 «ΕΠΣΑ Α. Κάνιστρας»: Μίλων – Ζαβλάνι (Κωνσταντάκης)

Έχουν προκριθεί ήδη:

Θύελλα Πατρών
Θέα
Πρωτέας
Αστέρας Μιντιλογλίου
Νίκη Λουσικών
Αχαιός Σαραβαλίου

Άρθρο του/της ΝΙΚ

Τι έκαναν οι Αχαιοί παίκτες


Μια νέα στήλη ήρθε στο sportnews90 και αφορά την καταγραφή των Αχαιών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκτός Αχαϊας και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε τα πεπραγμένα τους. Θα συνεχίσουμε την καταγραφή και κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε.

Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟ): Μπήκε ως αλλαγή στο 61’ (Κέρκυρα – ΠΑΟ 0-2)

Ανδρέας Σάμαρης (Πανιώνιος): Ξεκίνησε βασικός, αντικαταστάθηκε στο 87’ (Πανιώνιος – Ηρακλής 1-0)

Ανδρέας Λαμπρόπουλος (Κέρκυρα): Ήταν εκτός αποστολής (Κέρκυρα – ΠΑΟ 0-2)

Νίκος Βλασόπουλος (Πανσερραϊκός): Ήταν στην αποστολή για το ματς με τον Άρη, ωστόσο δεν έπαιξε (Πανσερραϊκός – Άρης 1-0)

Κώστας Φούφουλας (Ηλιούπολη): Αγωνίστηκε για 90’ (Ηλιούπολη – Θρασύβουλος 1-0)

Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Εθνικός): Αγωνίστηκε για 57’ (Εθνικός – Δόξα Δράμας 2-2)

Δημήτρης Χαλούλος (Εθνικός Αστέρας): Ήταν εκτός αποστολής (Πανθρακικός – Εθνικός Αστέρας 1-2)

Νίκος Ντόμας (Κόρινθος): Αγωνίστηκε για 90’ (Αγ. Παρασκευή – Κόρινθος 2-2)

Ανδρέας Μαντάς (Κόρινθος): Δεν αγωνίστηκε (Αγ. Παρασκευή – Κόρινθος 2-2)

Θύμιος Αργυρόπουλος (Πανηλειακός): Έπαιξε για 76’ (Πανηλειακός – Ασπρόπυργος 2-0)

Ματθαίος Θωνιάτης (Πανηλειακός): Έπαιξε για 88’ (Πανηλειακός – Ασπρόπυργος 2-0)

Δημήτρης Νικολόπουλος (Πανηλειακός): Αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση (Πανηλειακός – Ασπρόπυργος 2-0)

Χρήστος Κανελλόπουλος (Φωκικός): Αγωνίστηκε βασικός (Φωκικός – Ζάκυνθος 1-0)

Δημήτρης Αγουρίδης (Αναγέννηση Γιαννιτσών): Δεν αγωνίστηκε (Αναγέννηση Γ. – Καλλονή 0-3)

Ανδρέας Τρίγκας (Ναυπακτιακός Αστέρας): Δεν χρησιμοποιήθηκε (Τύρναβος – Ναυπακτιακός 4-1)

Σταύρος Σούλης (Κ -20 Ολυμπιακός): Αγωνίστηκε βασικός (UNDER 20 - ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0)

Άγγελος Δημητρίου (Κ-17): Αγωνίστηκε βασικός (UNDER 17 - Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1)

Δημήτρης Πολυχρόνης (Κ-17): Αγωνίστηκε βασικός (UNDER 17 - Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1)

Διονύσης Μπουρδούβαλης (Κ-17): Αγωνίστηκε μέχρι το 60’ (UNDER 17 - Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1)

Σωτήρης Αδαμόπουλος (Κ-17): Αγωνίστηκε βασικός (UNDER 17 - Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1)

Κώστας Παπανικολάου (Νέοι Παναιτωλικού): Αγωνίστηκε βασικός (Παναιτωλικός – Ο.Φ.Η. 3-0)

Βασίλης Μαυρόπουλος (Νέοι Παναιτωλικού): Δεν αγωνίστηκε καθότι τραυματίας (Παναιτωλικός – Ο.Φ.Η. 3-0)

Δημήτρης Τσάπαλος (Νέοι Παναιτωλικού): Δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού (Παναιτωλικός – Ο.Φ.Η. 3-0)

του Νίκου Παπαστεφανάτου

Αρχίζει να έχει ενδιαφέρον...


Με πολλές ανατροπές συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ_Κατηγορίας της ΕΠΣΑ και η 3η αγωνιστική.Στον 1ο Όμιλο, η Φλόγα Καλαμακίου επικράτησε 4-2 του Πανμοβριακού Ριόλου. Στον 2ο Όμιλο, ο Δίας έμεινε στο 1-1 με τον Αετό, ενώ ο Πολύτεκνος ηττήθηκε με 3-1 από την ΑΕ Αρόη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (3ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ…

Γ1_ΕΠΣΑ…
Απόλλων Κ. Αλισσού-Ακάδημος 1-2
Καμίνια-Περιστέρα 3-1
ΑΟ Τριταίας-Βελιτσές 3-1
Φλόγα Καλ.-Πανμοβριακός 4-2

Γ2_ΕΠΣΑ…
Πολύτεκνος-ΑΕ Αρόης 1-3
Αετός Πατρών-Δίας 1-1
ΑΕ Πάτρα 2005-Ατλας 9-1

Γ3_ΕΠΣΑ…
Νίκη Νικολεΐκων-Λύκοι 5-0
Ολυμπιακός Καμ.-Δόξα Ελαιώνα 0-3 α.α.
Φλόγα Ροδιάς-Μελίσσια 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 ματς)…

Γ1_ΕΠΣΑ…
Ακάδημος (16-2) 9
Καμίνια (17-4) 9
Φλόγα Καλ. (7-3) 9
Πανμοβριακός (7-2) 6
Τριταία (7-11) 3
Περιστέρα (1-5) 0
Βελιτσές (1-12) 0
Απόλλων Κ. Αλ. (1-16) 0

Γ2_ΕΠΣΑ…
Δίας (12-5) 7
Πολύτεκνος (5-3) 6
ΑΕ Αρόης (8-6) 6
ΑΕ Πάτρα (9-3) 3
Αετός Πατρών (4-8) 2
Άτλας (4-12) 1
Δάφνη (3-8) 0

Γ3_ΕΠΣΑ…
Δόξα Ελαιώνα (12-1) 9
Φλόγα Ροδιάς (11-0) 9
Μελίσσια (11-2) 6
Νίκη Νικ. (5-11) 3
Λύκοι (0-9) 0
Ολυμπιακός Καμ. (0-13) 0

ΕΠΟΜΕΝΗ (4η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...

Γ1_ΕΠΣΑ…
Περιστέρα-Ακάδημος Λαρισσού
Πανμοβριακός-Καμίνια
Βελιτσές-Απόλλων Κ. Αλ.
Τριταία Α.Ο.-Φλόγα Καλ.

Γ2_ΕΠΣΑ…
Δίας-Πολύτεκνος
Πάτρα 2005-Αετός Πατρών
Άτλας-Δάφνη Πατρών

Γ3_ΕΠΣΑ…
Λύκοι Διακ.-Ολυμπιακός Καμαρών
Μελίσσια-Νίκη Νικ.
Δόξα Ελ.-Φλόγα Ροδιάς

Ρούφ-ηξε το νέκταρ


Αυτή η Παναχαϊκή που εμφανίστηκε στο Ρουφ δεν ήταν η Παναχαϊκή που βλέπαμε μέχρι πρότινος! Ηταν μια εντελώς διαφορετική Παναχαϊκή. Λες και ήταν άλλη ομάδα! Ηταν μια Παναχαϊκή που θύμισε κάπως εκείνη την ομάδα που πριν από ενάμιση μήνα είχε αλώσει το Αίγιο. Η χθεσινή Παναχαϊκή, όμως, ήταν ακόμα καλύτερη, πιο μαγκιόρα, πιο λεβέντισσα! Ηταν μια Παναχαϊκάρα. Η οποία από χθες θρονιάστηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας, με συγκάτοικο τον κεραυνοβολημένο από τον Πλατανιά Παναιγιάλειο.

Το 1-3 με το οποίο κέρδισε η «κοκκινόμαυρη» ομάδα τον τοπικό ΠΑΟ ήταν πλασματικό! Ναι, ακριβώς όπως το διαβάζετε. Πλασματικό. Τουλάχιστον 1-5 έπρεπε να ‘χε τελειώσει το χθεσινό ματς. Γιατί μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η Παναχαϊκή. Η οποία δεν χαμπάριαζε ούτε από «φουσκωτούς», ούτε από ξεφούσκωτους, ούτε από τη μίνι ζούγκλα της κερκίδας, ούτε απ’ τις γελοίες καθυστερήσεις των γηπεδούχων. Η οποία δεν πανικοβλήθηκε όταν ο αντίπαλός της στην πρώτη επίσκεψή του στα καρέ της άνοιξε το σκορ μόλις στο 8. Η οποία δεν πανικοβλήθηκε όταν η «πόρνη» η μπάλα δεν έμπαινε μέσα στις κλασικές ευκαιρίες του Κυβελίδη, του Κοιλιάρα.

Η οποία δεν κατέθεσε τα όπλα όταν έφτασε το 70’ και το σκορ ήταν ακόμα 1-0 σε βάρος της. Κι όταν στο 74’ ο Καραγιάννης ισοφάρισε, όποιοι ήταν στο γήπεδο στοιχημάτιζαν και το σπίτι τους ότι αργά ή γρήγορα θα ‘ρχόταν και το 2ο. Και ήρθε στο 82’.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Τον... έσβησε στο 90'


Το ντέρμπι βάφτηκε κιτρινόμαυρο, αφού μια κούρσα του Ντιόπ και ένα πλασέ του Μπλάνκο σε κενή εστία, χάρισαν στο 90', στην ΑΕΚ, τη νίκη επί του Ολυμπιακού.
Και κάπως έτσι η Ενωση έμεινε ζωντανή στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου, αφού σε κάθε περίπτωση η διαφορά των οκτώ βαθμών είναι πιο εφικτό να καλυφθεί από εκείνη των έντεκα ή των δεκατεσσάρων που θα υπήρξε σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας.

Ενα ματς που είχε ρυθμό, αλλά και φάσεις για γκολ με τον Ολυμπιακό να χάνει πέναλτι με τον Ντουντού (οριζόντιο δοκάρι και άουτ) στο 57ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με Χολέμπας και Πάντελιτς, δίχως όμως ο Αραμπατζής να δει την εστία του να παραβιάζεται.

Α' ΕΠΣΑ: "Τρένο" η Θύελλα, "σοκ" για Ωλενιακό!


Ασταμάτητη η Θύελλα! Σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον φιλόδοξο Αίαντα Πιλαβά με 5-2 στο “Α. Κάνιστρας” για την 9η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΑ και ξέφυγε 5 βαθμούς από τον τρίτο Ωλενιακό που συνετρίβη στο γήπεδο Αβύθου από την Αναγέννηση/Αίαντα με 4-1! Το Πάτραι βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση και υπολείπεται 4 βαθμών της ομάδας του Θόδωρου Πατρώνη μετά τη νίκη στην Λακκόπετρας επί του Ίκαρου με 2-0.

Συναρπαστικά ματς σε Ζαρουχλέικα και Ακράτα. Ο Ατρόμητος Πατρών παρότι προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 τελικά ισοφαρίστηκε από τον Αχαιό Σαραβαλίου (σ.σ. Έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Γ. Παπαδόπουλου από τους γηπεδούχους για το πέναλτι που καταλόγισε στο 3-1), ενώ Ακράτα και Ζήρια μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 3-3! Ισοπαλία 1-1 και στο Προάστειο ανάμεσα σε Νίκη Προαστείου και Φωστήρα Οβρυάς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11 (3 μ.μ.)
Γηπ. «Α. Κάνιστρας»: Θύελλα – Αίας Πιλαβάς 5-2
Γηπ. Ακράτας: Ακράτα – Ζήρια/ΤΑΔ’93 3-3
Γηπ. Λακκόπετρας: Ικαρος Λακκόπετρας – ΑΟ Πάτραι 0-2
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων: Ατρόμητος – Αχαιός 3-3
Γηπ. Αβύθου: Αναγέννηση/Αίας – Ωλενιακός 4-1
Γηπ. Προαστείου: Νίκη Προαστείου – Φωστήρας 1-1
Γηπ. «Α. Κάνιστρας», 5.30 μ.μ.: Αστραπή – Δαβουρλής Κ.’92 0-2

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/11 (3 μ.μ.)
Γηπ. «Κ. Ζάρρας»: Ικαρος Πετρωτού – Αναγέννηση, Αλεξανδρόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 9 αγώνες)

1 Θύελλα 24 (27-10)
2 Πάτραι 20 (21-8)
3 Ωλενιακός 19 (17-9)
4 Ακράτα 18 (20-14)
5 Αίας Πιλαβάς 15 (14-15)
6 Δαβουρλής Κ' 92 12 (12-16)
7 Αστραπή 11 (12-16)
8 Ατρόμητος Πατρών 11 (11-14)
9 Νίκη Πρ. 10 (11-12)
10 Αναγέννηση/Αίας 10(16-17)
11 Αναγέννηση Π. 9 (11-14) *
12 Ζήρια ΤΑΔ'93 9 (11-18)
13 Αχαιός Σαρ. 8(13-16)
14 Φωστήρας 8 (11-15)
15 Ίκαρος Πετρ. 4 (8-14) *
16 Ίκαρος Λακκόπετρας 4 (5-12)

* Έχουν ματς λιγότερο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (10η αγωνιστική)
Αναγέννηση/Αίας Συμπολιτείας - Θύελλα Πατρών
Αίας Πιλαβάς - Ατρόμητος Πατρών
Ωλενιακός - Ίκαρος Λακκόπετρας
Αχαιός Σαραβαλίου - Αστραπή Ψαροφαΐου
Πάτραι - Ακράτα
Δαβουρλής Κ' 92 - Ίκαρος Πετρωτού
Ζήρια/ΤΑΔ' 93 - Νίκη Προαστίου
Αναγέννηση Πατρών - Φωστήρας Οβρυάς

Α1 ΕΠΣΑ: “Εξάσφαιρο”το Λιμνοχώρι


Παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣΑ το Λιμνοχώρι, μετά τα σημερινά αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής. Οι πρωτοπόροι επικράτησαν εύκολα στην έδρα τους με 6-0 του ουραγού Αιγιέα/Άρη, ενώ στο ντέρμπι ο Απόλλων Εγλυκάδας νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό Πατρών στα Προσφυγικά. Μεγάλο “διπλό” για τον Άρη στους Πετεινούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11
Γηπ. Προσφυγικών: Ολυμπιακός – Απόλλων Εγλυκάδας 1-2
Γηπ. Λιμνοχωρίου: Λιμνοχώρι – Λέων Αλισσού 6-0
Γηπ. Πετεινών: Πετεινοί – Aρης Πατρών 1-2
Γηπ. Προαστείου, 5.30 μ.μ.: Αμπελόκηποι – Αιγιέας/Αρης 2-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/11 (3 μ.μ.)

Γηπ. Ζαρουχλεΐκων: Αρόη – Πείρος, Σίδερης.
Γηπ. «Ντα Λουζ»: Θύελλα Σκιαδά – Ρωμανός, Τσιμπούκης.
Γηπ. Νικολεΐκων: Θύελλα Αιγίου – Δόξα Παραλίας, Διονυσόπουλος.
Γηπ. Φαραϊκού: Φαραϊκός – Πανιώνιος/Αχιλλέας, Θ. Οικονόμου.
Γηπ. «Α. Κάνιστρας», 6 μ.μ.: Αγ. Δημήτριος – Αναγέννηση Ψαθοπύργου, Χ. Παπαδόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 αγώνες)

1. Λιμνοχώρι 26 (23-11)
2. Απόλλων Εγλυκάδας 23 (27-12)
3. Θύελλα Σκιαδά 21 (26-13)*
4. Πείρος Ισώματος 20 (16-7) *
5. Άρης Πατρών 20 (18-13)
6. Ολυμπιακός Πατρών 19 (14-13)
7. Φαραϊκός 19 (13-9) *
8. Πετεινοί 16 (12-13)
9. Θύελλα Αιγίου 12 (12-12) *
10. Αναγέννηση Ψαθοπύργου 12 (16-10) **
11. Ρωμανός 12 (9-9) **
12. Αιγιέας/Άρης 12 (15-16)
13. Αμπελόκηποι 10 (12-18)
14. Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς 9 (12-20) *
15. Αρόη 8 (13-23) *
16. Άγ. Δημήτριος 8 (8-18) *
17. Δόξα Παραλίας 6 (17-23) *
18. Λέων Αλισσού 5 (8-34)
- Η Αρόη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμους
*Έχουν ματς λιγότερο
** Εκκρεμεί η αναμέτρηση Ρωμανός-Αναγέννηση Ψαθοπύργου

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (12η αγωνιστική)

Αμπελόκηποι - Αρόη
Πείρος Ισώματος - Αγ. Δημήτριος
Αιγιέας/Άρης - Πετεινοί
Αναγέννηση Ψαθοπύργου - Θύελλα Σκιαδά
Άρης Πατρών - Ολυμπιακός Πατρών
Ρωμανός - Λιμνοχώρι
Απόλλων Εγλυκάδας - Φαραϊκός
Λέων Αλισσού - Θύελλα Αιγίου
Δόξα Παραλίας - Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς

Αχαϊκή: Μετράει δυνάμεις


Τον Αστέρα Αμαλιάδας φιλοξενεί την Κυριακή η Αχαϊκή σε ένα ματς όπου θα μετρήσει δυνάμεις. Ο τεχνικός της ομάδας της Κάτω Αχαγιάς, γγελος Κωνσταντινόπουλος δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Ανδρικόπουλου, Χρυσανθόπουλου, Πετρόπουλο ενώ επιστρέφουν οι Μπεκίρης, Σπηλιόπουλος.

Πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τον Αλέξη Κούγια


Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄-Γ΄ εθνικής κατηγορίας (Football League-Football League 2) επέβαλε στην ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 πρόστιμο 7.500 ευρώ.
Παράλληλα, στον εκπρόσωπό της, Αλέξη Κούγια, το ίδιο πρόστιμο, καθώς και τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, εξαιτίας των όσων διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τον Κεραυνό Κερατέας.

"Άλωσε" τα Προσφυγικά ο Απόλλων


Μεγάλη νίκη μέσα στα Προσφυγικά επί του Ολυμπιακού, πέτυχε ο Απόλλων Εγλυκάδας, στο ντέρμπυ της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Η ομάδα του Χρήστου Ακαρέπη έδειξε και πάλι μεγάλο πάθος για την νίκη και παρά το γεγονός ότι και πάλι αγωνίστηκε με τεράστιες ελλείψεις (Σουγλέρης, Χριστόπουλος, Τσιντώνης, Κ. Αβραμόπουλος, Γ. Αβραμόπουλος, Σπαθής), κατάφερε να φύγει νικήτρια από το γήπεδο, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη.

Με το καλημέρα...η ομάδα της Εγλυκάδας έδειξε το πόσο ήθελε αυτό το παιχνίδι. Ακριβώς στο 1' λεπτό ο Ραμόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία αφού μετά από σέντρα του Σπύρου Κυριτόπουλου από αριστερά, δεν κατάφερε εξ επαφής να ανοίξει το σκόρ. Στο 3' ο Σπύρος Κυριτόπουλος χάνει νέα καλή ευκαιρία όταν το σούτ που επιχειρεί μπλοκάρει ο Γεροντίδης. Στο 10' είναι η σειρά του Ολυμπιακού να χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Παπούλα να πιάνει ένα δυνατό συρτό σούτ έξω από την περιοχή, αλλά τον Αγοράκη να απεκρούει σωτήρια. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 15' για τους γηπεδούχους με τον Ράφτη από πλεονεκτική θέση να σουτάρει άουτ. Στο 25' ο Απόλλων έχει κερδίσει κόρνερ με τον Σπύρο Κυριτόπουλο να εκτελεί και τον Γιαννόπουλο μέσα από την μικρή περιοχή με πλασέ να ανοίγει το σκόρ υπέρ της ομάδας της Εγλυκάδας. Ο Απόλλων είναι αυτός που συνεχίζει να ελέγχει το παιχνίδι και έχει την κατοχή της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να είναι περισσότερο σε παθητικό ρόλο. Με το σκόρ υπέρ της ομάδας της Εγλυκάδας, οι δύο ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο β' μέρος και συγκεκριμένα στο 50', ο Απόλλων χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Παναγόπουλο να μην πλασάρει σωστά και τον Γεροντίδη να μπλοκάρει. Στο 57' όμως, ο Ραμόπουλος δεν συγχωρεί και με έξοχο πλασέ πάνω από τον Γεροντίδη, διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντας ένα μεγάλο αβαντάζ νίκης σε αυτήν. Ένα παιχνίδι που θα είχε τελειώσε και νωρίτερα εάν ο Παναγόπουλος στο 67' δεν έχανε τεράστια ευκαιρία για το 0-3, αφού το σούτ του από την μικρή περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.

Και από την στιγμή που δεν έγινε το 0-3, η μπάλα... τιμωρεί. Στο 70', ο Αραπάκος εκμεταλλέυτηκε την αμυντική αδράνεια των Κουλούρη και Αγοράκη, όταν από σέντρα του Ράφτη δεν συνενοήθηκαν σωστά, πετάχτηκε και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και προσπαθεί να ισοφαρίσει το παιχνίδι, πιέζοντας την άμυνα του Απόλλωνα, περισσότερο με στημένες φάσεις και με σέντρες στην άμυνα της ομάδας της Εγλυκάδας.

Παρά την πίεση που ασκεί, δεν καταφέρνει να χάσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα και το τέλος τού βρίσκει την ομάδα της Εγλυκάδας να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό σε μια δύσκολη έδρα. Ένα αποτέλεσμα που και πάλι γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν υπολογίσει κανείς τις ελλείψεις που είχε η ομάδα της Εγλυκάδας, Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του Απόλλωνα, που καταφέρνουν να βρίκουν αγωνιστικές λύσεις, και μάλιστα σε πολύ δύσκολους αγώνες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ : Γεροντίδης, Γιαχαλής, Κοβάτσι, Σταματακόπουλος, Τζόλας, Φραγκούλιας (46' Κερέτσης), Κωνσταντινόπουλος, Αραπάκος, Ράφτης, Παπούλας, Βγενόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ
: Αγοράκης, Κουλούρης (88' Σπανός), Κατεργάρης, Θεοδωρακόπουλος, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (89' Βάρελης), Β. Νικολόπουλος (Α. Νικολόπουλος), Παναγόπουλος, Ραμόπουλος

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Τα πρώτα βήματα των διεθνών μας


Το www.sportfmpatras.gr σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους Έλληνες φιλάθλους και παίκτες που λατρεύουν το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, φέρνει στην επιφάνεια τα βιογραφικά των Ελλήνων διεθνών που αγωνίζονται τώρα στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Διαβάστε σε ποιες ομάδες ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο και πως έφτασαν να αγωνίζονται στην Εθνική. Θα διαπιστώσετε πως οι περισσότεροι είχαν ως αφετηρία τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες και μέσα από την βελτίωση και την σκληρή δουλειά πέτυχαν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Σαφώς, θα είχαν και μπόλικη τύχη, γιατί και αυτό το συστατικό χρειάζεται για μια επιτυχημένη καριέρα.

Τερματοφύλακας - Χαλκιάς Κωνσταντίνος
Ο Κώστας Χαλκιάς γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού το 1994 έχοντας ως πρώτο προπονητή τον Τάκη Οικονομόπουλο.

Τερματοφύλακας - Μιχαηλίδης Χρυσόστομος
Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 15/1/1975. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Εορδαϊκό (Γ’ Εθνική) και μετακόμισε στην ΑΕΚ.

Τερματοφύλακας - Σηφάκης Μιχαήλ
Ο Σηφάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 9 ετών. Πρώτη του ομάδα ήταν ο Ατσαλένιος Ηρακλείου (Π.Ο.Α). Το 1999 ο Σηφάκης παίρνει μεταγραφή στη μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης, τον ΟΦΗ όπου μέχρι το 2002 αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα. Το 2002 κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΟΦΗ, όπου αγωνίζεται μέχρι το 2007. Στα χρόνια αυτά ο Σηφάκης υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας 112 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Τερματοφύλακας - Τζόρβας Αλέξανδρος
O Αλέξανδρος Τζόρβας έχει γεννηθεί στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1982 και αγωνίζεται στη θέση του γκολκίπερ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΟ και το 2001 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα

Αμυντικός - Βύντρα Λουκάς
Ο Λουκάς Βύντρα είναι διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στην πόλη Αλμπερχίτσε της Τσεχίας στις 5 Φεβρουαρίου του 1981.Ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος στον Αλμωπό Αριδαίας και το 2000 αποκτήθηκε από τον Πανηλειακό.

Αμυντικός - Τοροσίδης Βασίλειος
Ο Βασίλης Τοροσίδης γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1985 στον Πετεινό Ξάνθης. Τα προηγούμενα χρόνια (2002 - 2007) είχε αγωνιστεί για 4,5 αγωνιστικές περιόδους με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης έχοντας συνολικά 76 συμμετοχές και 3 γκολ και τον Ιανουάριο του 2007 πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό.

Αμυντικός - Μόρας Ευάγγελος
Ο Βαγγέλης Μόρας γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1981 στη Λάρισα. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Λάρισα και σε ηλικία 20 ετών μεταπήδησε στην Προοδευτική.

Αμυντικός - Παπασταθόπουλος Σωκράτης
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1988 στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην ομάδα του Αίαντα Καλαμάτας και έπειτα στην ομάδα του Απόλλωνα Πεταλιδίου απ' όπου τον απόκτησε η ΑΕΚ.

Αμυντικός - Παπαδόπουλος Αβραάμ
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1984 στην Μελβούρνη (Αυστραλία). Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στο Διγενή Λακκώματος Χαλκιδικής.

Αμυντικός - Σεϊταρίδης Γεώργιος
Ο Γιούρκας (Γεώργιος) Σεϊταρίδης γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1981 στον Πειραιά. Ήταν παίκτης στον Π.Α.Σ. Γιάννινα έως το 2001 και κατόπιν στον Παναθηναϊκό.

Αμυντικός - Σπυρόπουλος Νικόλαος
Ο Νίκος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1983 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα το 2001 και έπειτα μετακόμισε σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό.

Αμυντικός - Μαλεζάς Στυλιανός
Ο Στέλιος Μαλεζάς είναι γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1985 στην Κατερίνη. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Α.Ε.Π. Κατερίνης. Το 2003 έλαβε μεταγραφή στον Π.Α.Ο.Κ.

Αμυντικός - Μαρίνος Στέργος
Ο Στέργος Μαρίνος γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1987 στην Κω. Έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τον Ατρόμητο Αθηνών, απ’ όπου πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.

Αμυντικός - Τζαβέλλας Γεώργιος
Ο Γιώργος Τζαβέλας γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1987 στην περιοχή Βύρωνα της Αθήνας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κέρκυρα και πλέον αγωνίζεται στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αμυντικός - Μανιάτης Ιωάννης
Ο Γιάννης Μανιάτης γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στη Λιβαδειά. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 17 ετών από τη Θήβα. Αργότερα πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο.

Μέσος - Καραγκούνης Γεώργιος
Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1977 στον Πύργο. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟ. Δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα και μετά από την άμεση εξέλιξή του επέστρεψε στoν Παναθηναϊκό

Μέσος - Κατσουράνης Κωνσταντίνος
Ο Κώστας Κατσουράνης γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1979 στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα Ζαρουχλεϊκα. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της γενιάς του, όπως και όλοι όσοι συμμετείχαν στην κατάκτηση του Euro 2004. Ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας με τη Δόξα Χαλανδρίτσας στην Α΄ κατηγορία. Σε ηλικία 17 χρονών πηγαίνει στην Παναχαϊκή και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α' εθνικής 1996-1997. Τη σεζόν 2002-03 πήρε μεταγραφή για την AEK, αργότερα σε Μπενφίκα και Παναθηναϊκό.

Μέσος - Καφές Παντελής
Ο Παντελής Καφές, γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1978 στην Βέροια. Έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Α.Ε.Ποντίων.

Μέσος - Μάκος Γρηγόρης
Ο Γρηγόρης Μάκος, γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1987 και είναι ποδοσφαιριστής από την Ηλιούπολη, o οποίος σήμερα αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Ξεκίνησε από τον "Γ.Σ. Ηλιούπολης". Ποδοσφαιριστής υπήρξε και ο πατέρας του στον Πανιώνιο (ως έφηβος), στον ΑΠΟ Ν. Σμύρνης, στην Ηλιούπολη και άλλους ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Μέσος - Νίνης Σωτήρης
Ο Σωτήρης Νίνης είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου, 1990 στη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης και συνέχισε στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Μέσος - Τζιόλης Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1985 στην Κατερίνη. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τον τοπικό Απόλλωνα Λιτοχώρου και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 από τον Πανιώνιο.

Μεσος - Φετφατζίδης Γιάννης
Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει γεννηθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 1990 στην Δράμα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία. Αιτία του ερχομού του στον Ολυμπιακό ήταν η προσφορά της ομάδας για θεραπεία του προβλήματος με το ύψος του. Στα 16 του, το ύψος του ήταν 1,51 μ. αλλά σταδιακά αυξήθηκε κατά 14 πόντους, φτάνοντας τα 1,65 μ.

Μέσος - Πρίττας Αθανάσιος
Ο Θανάσης Πρίττας, στις 9 Ιανουαρίου του 1979 στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας (τη χρονιά εκείνη Γ' Εθνική) με τον οποίο σε 23 συμμετοχές είχε 7 γκολ. Το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό όταν , σε ηλικία 19 ετών, σκόραρε το μοναδικό γκολ του Ποσειδώνα Μηχανιώνας με το οποίο η ομάδα του απέκλεισε στις 11 Νοεμβρίου 1998 την ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μέσος - Παπαδόπουλος Γιάννης
O Γιάννης Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1989 στην Θεσσαλονίκη και είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και ρέκορντμαν συμμετοχών του Ηρακλή, Δανιήλ Παπαδόπουλου. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί με τον Γιώργο Ιωαννίδη.

Επιθετικός - Μήτρογλου Κωνσταντίνος
Ο Κώστας Μήτρογλου, γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1988 στις Κρηνίδες Καβάλας και αργότερα μετανάστευσε στη Γερμανία όπου και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ενώ από το 2005 έως το 2007 ήταν μέλος της Β' Ομάδας του Γκλάντμπαχ που συμμετέχει στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.

Επιθετικός - Καπετάνος Παντελής
Ο Παντελής Καπετάνος, γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1983 στην Πτολεμαΐδα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 από την Κοζάνη και το 2002 μεταγράφηκε στον Ηρακλή όπου και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.

Επιθετικός - Σαλπιγγίδης Δημήτριος
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ έχοντας υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1981 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από την Ακαδημία Ζάχου, πέρασε για δύο χρόνια από την εφηβική ομάδα του Αστέρα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και το 1995 βρέθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Γιώργου Κούδα.

Επιθετικός - Σαμαράς Γεώργιος
Ο Γιώργος Σαμαράς (γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1985 στο Ηράκλειο) και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, όπου έπαιζε ως το 2001. Ο πατέρας του, Γιάννης Σαμαράς, παλαιός διεθνής παίκτης του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Χέρενφεν.

Επιθετικός - Χαριστέας Άγγελος
O Άγγελος Χαριστέας είναι διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου 1980 στο Στρυμονικό Σερρών. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη Θεσσαλονίκης το 1997 και τον Ιανουάριο του 1998 δόθηκε δανεικός στον Αθηναϊκό για 6 μήνες.

Επιθετικός, Λυμπερόπουλος Νίκος
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1975 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εράνη Φιλιατρών και η καριέρα του είχε διαρκώς ανοδική πορεία.

Κορυφαίος ο Παναθηναϊκός


Ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), η έρευνα της οποίας βασίζεται στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχουν.

Η κορυφή της λίστας ανήκει φυσικά στην Μπαρτσελόνα, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Ίντερ.

Ο Παναθηναϊκός, παρότι έχει κατακτήσει μόλις τέσσερις εγχώριους τίτλους (δύο νταμπλ) σ’ αυτό το διάστημα, εξαργυρώνει τις καλές πορείες του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Η θέση που κατέχει είναι η 22η, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι 32ος και η ΑΕΚ 48η.

Η πρώτη δεκάδα:

1. Μπαρτσελόνα 2.459 β.
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2.436
3. Λίβερπουλ 2.362
4. Αρσεναλ 2.348
5. Ιντερ 2.275
6. Μίλαν 2.237
7. Μπάγερν Μονάχου 2.231
8. Ρεάλ Μαδρίτης 2.168
9. Τσέλσι 2.165
10. Ρόμα 1.959

Πηγή: sportfm.gr

Δ' ΕΘΝΙΚΗ: Τα τελευταία νέα


Ακόμα ένα Αχαϊκό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 6ου ομίλου στην Δ' Εθνική κατηγορία, καθώς για την 12η αγωνιστική ο Τριταιϊκός, φιλοξενεί στο “Α. Κάνιστρας” το Ζαβλάνι. Η Αχαϊκή σε ένα εξίσου ενδιαφέρον αγώνα υποδέχεται τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Ο ανεβασμένος Διαγόρας θα παίξει στα Βραχνεϊκα με τον Πάμισσο και θέλει το 4Χ4, ενώ ο Αχιλλέας/Εθνικός πρέπει να κερδίσει στην Κεφαλονιά, ώστε να έχει ελπίδες.

Τέλος, ο Εθνικός Σαγεϊκων θα παλέψει για βαθμούς στην Κυπαρισσία, την ώρα που ο Ατρόμητος Λάππα ξεκουράζεται διότι έχει ρεπό.

Το sportnews90 συγκέντρωσε όλα τα τελευταία νέα από τις Αχαϊκές ομάδες και σας τα παρουσιάζει...

ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
Μετά την αναμενόμενη για πολλούς ήττα στην Καλαμάτα, απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του 6ου ομίλου, μια νέα δοκιμασία περιμένει τον Τριταιϊκό αυτή την εβδομάδα. Θα κληθεί να κερδίσει πάση θυσία το Ζαβλάνι. Οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις αλλά και αυτά που ακούνε από τον προπονητή τους, Χρήστο Καραπίτσο θα παραταχθούν μόνο και μόνο για τη νίκη. Δεν υπολογίζονται οι Βουρλούμης – Καλλιβωκάς λόγω τραυματισμού.

ΖΑΒΛΑΝΙ
Ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν στο Ζαβλάνι πως κατάφεραν να χάσουν στο Λιμνοχώρι από τον Εθνικό και ενώ η ομάδα προηγήθηκε στο σκορ. Μετά την μίνι αναστάτωση και την παραίτηση του Μάριου Καπετανάκη που δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση, οι παίκτες εμφανίζονται πεισμωμένοι. Η σημερινή προπόνηση έγινε στο Σαραβάλι και δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ
Ένα ματς – μια κατηγορία, δίνει την Κυριακή ο Αχιλλέας/Εθνικός που θα ταξιδέψει αυθημερόν για την Κεφαλονιά (!!), ώστε να αγωνιστεί με την ομώνυμη ομάδα. Οριακά θα φτάσει στο γήπεδο η ομάδα του Θανάση Καρανικόλα, καθώς ο αγώνας ξεκινά στις 14.00... Ο Καραϊνδρος που συμπλήρωσε 4 κίτρινες, ο τιμωρημένος Τρινταφύλλου (κόκκινη) και ο Μπαμπίλης που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δικέφαλο τα προβλήματα για τον Αιγιώτη τεχνικό. Δεν ανακοινώθηκε αποστολή, αύριο θα ειδοποιήσουν κάποια βασικά στελέχη αν μπορούν να μεταβούν στο νησί της Κεφαλονιάς! “Θα το παλέψουμε. Είναι οριακό και για τις δύο ομάδες. Πιστεύω θα γίνει ένα καλό και δυνατό ματς”, τα λόγια του Θ. Καρανικόλα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
Ασταμάτητος δείχνει στην μετα- Γερολυμάτου εποχή ο Διαγόρας που μετρά τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Ζήκου. Νέα εντός έδρας δοκιμασία, πιο δύσκολη σαφώς από αυτή της περασμένης Τετάρτης με αντίπαλο τον Μεσσηνιακό. Ο Πάμισσος είναι μια ομάδα έμπειρη στην κατηγορία που έρχεται για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο και οι γηπεδούχοι με όπλο τον ενθουσιασμό τους και την καλή αγωνιστική εικόνα που δείχνουν τελευταία, είναι ικανοί για το τρίποντο. Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί ο Διαγόρας που ποντάρει και στην παρουσία του κόσμου.

ΑΧΑΪΚΗ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της Κάτω Αχαϊας, με την Αχαϊκή να φιλοξενεί τον δυνατό Αστέρα Αμαλιάδας. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Αχιλλέα και θα τα δώσουν όλα σ' αυτόν τον αγώνα, προκειμένου να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Ο Άγγελος Κωνσταντινόπουλος έχει βέβαια να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των Ανδρικόπουλου (χτύπημα στο γόνατο) και Χρυσανθόπουλου (κοιλιακοί) που τέθηκαν εκτός αποστολής, όπως και ο τρίτος γκολκίπερ Πετρόπουλος. Επιστρέφουν οι Μπεκίρης, Σπηλιόπουλος που απουσίαζαν από το ματς της περασμένης Τετάρτης. Αναμένεται αρκετός κόσμος από την Κάτω Αχαγιά, αλλά και οι φίλαθλοι του Αστέρα Αμαλιάδας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ
Χωρίς την παρουσία του Καραχάλιου που είναι τραυματίας στο γόνατο και με την επιστροφή του Πυρρή που εξέτισε (υποψήφιος μαζί με Κολλιόπουλο για τη θέση του Καραχάλιου), ολοκλήρωσε προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με την Κυπαρισσία, ο Εθνικός Σαγεϊκων. Ο Νίκος Σαλαμαλίκης χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση, ωστόσο ανέφερε στους παίκτες του να τα δώσουν όλα ώστε να κατακτήσουν βαθμούς. Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Κυριακής (10.30).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

14.00 Ολυμπιακός Κεφ. - Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας
15.00 Τριταιϊκός - Ζαβλάνι
15.00 Αχαϊκή - Αστέρας Αμαλιάδας
15.00 Διαγόρας Βραχνεΐκων - Πάμισος
15.00 Κυπαρισσία - Εθνικός Σαγεΐκων
15.00 Μεσσηνιακός - Εράνη Φιλ.
15.00 Κροκεές - Σπάρτη
15.00 Αστέρας Μαχ. - Καλαμάτα
Ρεπό: Ατρόμητος Λάππα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 αγώνες)


1. Καλαμάτα 30 (21-1)
--------------------------------
2. Αστέρας Αμ. 29 (32-9)
3. Ατρόμητος Λάππα 20 (23-12)
4. Αχαϊκή 19 (14-6)
5. Σπάρτη 18 (13-8)
6. Πάμισος 16 (14-11) *
7. Εράνη Φιλ. 15 (14-17)
8. Αστέρας Μαχ. 12 (17-15)
9. Τριταιϊκός 11 (11-12)
--------------------------------
10. Διαγόρας Βρ. 11 (8-10)
11. Κυπαρισσία 11 (6-10)
12. Ζαβλάνι 11 (9-14)
13. Εθνικός Σαγεϊκων 10 (10-20)
14. Μεσσηνιακός 9 (7-11)
15. Αχιλλέας/Εθνικός Αιγ. 9 (4-14)
16. Κροκεές 8 (6-16)
17. Ολυμπιακός Κεφ. 4 (6-25) *
* Με παιχνίδι λιγότερο


ΕΠΟ: Οι ομάδες που υποβιβάζονται στο ΤΟΠΙΚΟ!

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, καθορίστηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή, ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν μετά τη λήξη της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά:

Στον 3ο όμιλο (18 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11-18.

Στους ομίλους 1, 2, 6, 7 (17 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 10-17.

Στον 9ο όμιλο (16 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 10-16.

Στους ομίλους 4, 5, 8 (14 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-14.

Στον 10ο όμιλο (13 σωματεία), υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 12-13.

Σε περίπτωση υποβιβασμού από την Γ’ Εθνική μιας ή περισσοτέρων ομάδων της Κρήτης, θα ισχύουν τα ακόλουθα:
1) Εάν υποβιβασθεί μια ομάδα, θα υποβιβασθούν στις τοπικές ΕΠΣ 3 ομάδες.
2) Εάν υποβιβασθούν δύο ομάδες, θα υποβιβασθούν στις τοπικές ΕΠΣ 4 ομάδες.
3) Εάν υποβιβασθούν τρεις ομάδες, θα υποβιβασθούν στις τοπικές ΕΠΣ 5 ομάδες.

του Νίκου Παπαστεφανάτου

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στο βάθος... Σόουζα


Το όνομα του Πάουλο Σόουζα ήρθε να προστεθεί στη λίστα των υποψηφίων που έχουν προταθεί στον Χρήστο Πανόπουλο, με την περίπτωσή του να εξετάζεται σοβαρά από το μεγαλομέτοχο της ακριτικής ΠΑΕ.

Ο Πανόπουλος συλλέγει πληροφορίες για την προπονητική καριέρα του Πορτογάλου τεχνικού και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να συναντηθεί μαζί του, καθώς στόχος του είναι να κλείσει το κεφάλαιο προπονητής, το αργότερο ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σοκ για Αστραπή!


Ξεκίνησε σήμερα ο 5ος Γύρος του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΑ, με πέντε αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Η έκπληξη έγινε στο Α. Κάνιστρας με τον Πρωτέα που αγωνίζεται στην Β’ ΕΠΣΑ να αποκλείει την Αστραπή (Α’ ΕΠΣΑ) από τη συνέχεια του θεσμού, επικρατώντας με 1-0!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τετάρτη 24/11/10
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων: Γαλήνη – Θέα 1-3 παράταση (1-1 κ.α.)
Γηπ. Αγ. Βασιλείου: Κεραυνός Αγ. Βασιλείου – Νίκη Λουσικών 0-2
Γηπ. "Κ. Ζάρρας": Αχαιός Σαραβαλίου – Δόξα Ελαιώνος 6-1
Γηπ. "Α. Κάνιστρας": Αστραπή – Πρωτέας 0-1
Γηπ. "Da Luz": Πήγασος Μπεγουλακίου – Αστέρας Μιντιλογλίου 1-3 (1-1 κ.α.)

Τετάρτη 01/12/10


Ατρόμητος Πατρών – Ίκαρος Λακκόπετρας
Νίκη Προαστείου – Ατρόμητος Λάππα
Αχαϊκή – Απόλλων Συνοικισμού
Διαγόρας Βραχνεϊκων – Κεραυνός Σελιανιτίκων
Μίλων – Ζαβλάνι
Βασιλικό – Τριταιϊκός

* Χωρίς αγώνα έχει προκριθεί η Θύελλα Πατρών

Θα είναι χρυσάφι…


Αυτό που λείπει μέχρι τώρα από την Παναχαϊκή είναι η διάρκεια στην απόδοσή της και στ’ αποτελέσματά της. Πιο απλά, τής λείπουν δύο κολλητά καλά αποτελέσματα, που θα την εκτοξεύσουν και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Και να η ευκαιρία: Την Κυριακή στο Ρουφ κόντρα στον ΠΑΟ.

Αν η Παναχαϊκή καταφέρει να φτάσει σε δεύτερη σερί νίκη, και μάλιστα σε ντέρμπι, θα ‘ναι μεγάλη υπόθεση. Κι ακόμα πιο μεγάλη υπόθεση θα είναι επειδή πρόκειται για εκτός έδρας ματς. Θέλετε κι άλλο; Με «διπλό» στο Ρουφ, θα ‘χει κερδίσει στην έδρα τους δύο από τους βασικούς ανταγωνιστές της, τον Παναιγιάλειο και τον ΠΑΟ Ρουφ. Αυτά, βεβαίως, στα λόγια. Το θέμα είναι στην πράξη τι θα γίνει, γιατί η αλήθεια είναι ότι για να ελπίζει η Παναχαϊκή στο Ρουφ την Κυριακή, πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα και πολύ πιο ψυχωμένα απ’ ό,τι στα δύο πρόσφατα ντέρμπι.

πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Κούγιας: «Πρώτη φορά είμαι τόσο σίγουρος»


«Κάνω αυτή τη δήλωση για να αντιληφθούν όλοι πώς αντιλαμβάνομαι εγώ προσωπικά, το Δ.Σ., ο προπονητής και οι παίκτες τον στόχο που έχει η φετινή Παναχαϊκή: Ο κύριος στόχος της φετινής Παναχαϊκής είναι η άνοδος στην Β’ Εθνική κατηγορία με κάθε τρόπο. Γνωρίζουμε ποιους αντιπάλους έχουμε και πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Δεν είναι στόχος της φετινής Παναχαϊκής να παίξει ποδόσφαιρο αλλά Barcelona και Real, άλλωστε τέτοιο ποδόσφαιρο δεν παίζεται ούτε στην Σούπερ Λίγκα, και βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο ποιο είναι το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλες τις κατηγορίες αφού αυτό είναι το επίπεδο των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Δεν είναι δυνατόν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, αφού η νοοτροπία των περισσοτέρων ομάδων είναι πώς με κάθε τρόπο να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Κόντρα στην Μπάρτσα, για το "θαύμα" και το δικαίωμα στο όνειρο


Κακά τα ψέματα. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, οι περισσότεροι έχουν ήδη… ξεγράψει τον Παναθηναϊκό. Έχοντας μοναδικό ερώτημα στο μυαλό τους, τον δείκτη του τελικού σκορ.

Οι «μπλαουγκράνα» είναι σαφώς η κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Ένα σύνολο που όλοι ζηλεύουν, αλλά δεν μπορούν ούτε να το αντιγράψουν. Μια καλοκουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή που αποτελείται από… γρανάζια πολυτελείας. Απόψε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ θα… παρελάσουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ντάνιελ Άλβες, ο Πουγιόλ, ο Πικέ, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Βίγια και φυσικά η… κορυφή της πυραμίδας, ο Λιονέλ Μέσι.

Αυτό το… πακέτο, καταδεικνύει την δυσκολία της «πράσινης» αποστολής στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ταυτόχρονα όμως, αποδεικνύει και το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δεν έχει τίποτα να χάσει. Πολύ απλά, αν ηττηθούν οι πρωταθλητές κανείς δεν θα τους πει τίποτα. Άλλωστε, το… Ευρωπαϊκό τρένο θα έχει χαθεί στα άλλα ματς με Κοπεγχάγη και Ρούμπιν. Όμως, αν έρθει το θετικό αποτέλεσμα, τότε όλα θα αλλάξουν. Η αυτοπεποίθηση θα επανέρθει. Ο Φερέιρα θα γίνει αυτόματα… ήρωας και αναμορφωτής, ενώ συγχρόνως θα διατηρηθεί ζωντανό το όνειρο της Ευρωπαϊκής συνέχειας.

Μεγάλη νίκη για Εθνικό Σαγεϊκων!


Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής. Ο Εθνικός Σαγεϊκων σημείωσε μεγάλη νίκη – ανατροπή επί του Ζαβλανίου επικρατώντας με 2-1, έπειτα από τέρμα του Σπυρόπουλου στο 91’! Είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Μπαλαλάς, ενώ για την ομάδα του Μάριου Καπετανάκη που δέχθηκε νέα ήττα παρότι προηγήθηκε το γκολ είχε σημειώσει ο Βέρρας στο 32’.

Στο άλλο Αχαϊκό ντέρμπι Αχιλλέας/Εθνικός και Αχαϊκή, κόλλησαν στη λάσπη του γηπέδου Καμαρών και στο τελικό 0-0.

Νέα ανατροπή για τον Αστέρα Αμαλιάδας που έχανε 2-1 από τον Ατρόμητο Λάππα έως το 78’ αλλά κατάφερε με Γουβαλάρη και Παπαθεοδώρου να επικρατήσει με 3-2! Δύσκολη νίκη με 1-0 η Καλαμάτα επί του Τριταιϊκού, νέα νίκη, τρίτη συνεχόμενη για τον Διαγόρα που επικράτησε 5-1 του Μεσσηνιακού στα Βραχνεϊκα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (11η αγωνιστική)

Διαγόρας Βραχνεΐκων – Μεσσηνιακός 5-1 (35’, 45’ , 67’ Μικελάτος, 78’ Κότσα, 82’ Κωστής)
Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας – Αχαϊκή 0-0
Εράνη Φιλ. – Κροκεές 0-1 (40’ Δαβιλάς)
Αστέρας Αμαλιάδας - Ατρόμητος Λάππα 3-2 (40’ Δαβουρλής, 78’ Γουβαλάρης, 83’ Παπαθεοδώρου / 43’ Κυριτόπουλος, 67’ Πασπαλιάρης)
Σπάρτη – Κυπαρισσία 2-0 (65’ Δημητρακόπουλος, 69’ Μανιάτης)
Εθνικός Σαγεΐκων – Ζαβλάνι 2-1 (80’ Μπαλαλάς, 91’ Σπυρόπουλος / 32’ Βέρρας)
Καλαμάτα – Τριταιϊκός 1-0 (5’ Αγγελόπουλος)
Πάμισος - Ολυμπιακός Κεφ. (Αναβλήθηκε)
Ρεπό: Αστέρας Μαχαιράδου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 11 ΑΓΏΝΕΣ)


1. Καλαμάτα 30 (21-1)
--------------------------------
2. Αστέρας Αμ. 29 (32-9) *
3. Ατρόμητος Λάππα 20 (23-12) *
4. Αχαϊκή 19 (14-6) *
5. Σπάρτη 18 (13-8)
6. Πάμισος 16 (14-11) *
7. Εράνη Φιλ. 15 (14-17)
8. Αστέρας Μαχ. 12 (17-15)
9. Ζαβλάνι 11 (9-13)
--------------------------------
10. Τριταιϊκός 11 (11-12)
11. Κυπαρισσία 11 (6-10)
12. Διαγόρας Βρ. 11 (8-10)
13. Εθνικός Σαγεϊκων 10 (10-20)
14. Μεσσηνιακός 9 (8-17)
15. Αχιλλέας Καμ. 9 (4-14) *
16. Κροκεές 8 (6-16)
17. Ολυμπιακός Κεφ. 4 (6-25) *
* Έχουν αγώνα λιγότερο Ολυμπιακός Κεφ. Και Πάμισσος
* Δεν έχουν κάνει ρεπό


Η ΕΠΟΜΕΝΗ (12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Διαγόρας Βραχνεΐκων - Πάμισος
Ολυμπιακός Κεφ. - Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας
Μεσσηνιακός - Εράνη Φιλ.
Αχαϊκή - Αστέρας Αμαλιάδας
Κροκεές - Σπάρτη
Κυπαρισσία - Εθνικός Σαγεΐκων
Αστέρας Μαχ. - Καλαμάτα
Τριταιϊκός - Ζαβλάνι

Ρεπό: Ατρόμητος Λάππα

«Δυναμώνει» ο Ωλενιακός


Την είσοδο δύο νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε ο Ωλενιακός. Πρόκειται για τους επιχειρηματίες, Σπύρο Καποτά και Ανδρέα Παναγόπουλο, οι οποίοι έχουν στόχο να βοηθήσουν την ομάδα που φέτος παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Πρόκειται για μια προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου να ενισχύσουν το συμβούλιο, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η ομάδα χωρίς προβλήματα.

Παρελθόν ο Παπαγιάννης


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Πετεινών αποτελεί ο Μπάμπης Παπαγιάννης. Ο προπονητής ανακοίνωσε χθες το απόγευμα την παραίτησή του στους ποδοσφαιριστές μετά τα τελευταία συνεχή άτυχα αποτελέσματα και πλέον οι άνθρωποι της ομάδας ψάχνουν για νέο τεχνικό.

πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Νίκησε και τις απουσίες


Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Απόλλων επιβεβαίωσε ότι στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Στο παιχνίδι με τους Πετεινούς, κατάφερε να νικήσει και τις σημαντικές απουσίες που είχε. Μην ξεχνάμε ότι δεν αγωνίστηκαν οι Χριστόπουλος, Τσιντώνης, Κ. Αβραμόπουλος, Β. Νικολόπουλος, Βάρελης και Σπαθής. Ένα γεγονός που έκανε την δίκαιη επικράτηση του, ακόμα μεγαλύτερη. Το καλό για την ομάδα της Εγλυκάδας είναι ότι πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και αναπλήρωσαν τις απουσίες των υπολοίπων.

Η συνέχεια έχει και πάλι ντέρμπυ....Άλλωστε και πιο παιχνίδι πλέον σε αυτή την κατηγορία δεν είναι δύσκολο. Ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των ομάδων και που για να πρωταγωνιστήσεις πρέπει να αντιμετωπίζεις το κάθε παιχνίδι πολύ σοβαρά. Ο Ολυμπιακός Πατρών είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Χρήστου Ακαρέπη και όλοι έχουν εκεί το μυαλό τους.

Ένα παιχνίδι ''κλειδί'' για την συνέχεια, καθώς με νίκη η ομάδα της Εγλυκάδας θα παραμείνει στα ''ψηλά'' της βαθμολογίας. Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με την χθεσινή προπόνηση, η οποία είχε ασκήσεις δύναμης και αρκετό τρέξιμο. Η επόμενη προπόνηση θα διεξαχθεί άυριο στις 15.30.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΡΟΔΟΣ 2-0


Η Παναχαϊκή για την 10η αγωνιστική φιλοξενεί στην Αγυιά την Ρόδο, με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Μετά το εντός έδρας "χ" με την Κόρινθο, η Πατρινή ομάδα δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών και έτσι σήμερα ζητά μόνο τους τρεις βαθμούς και ενδεχόμενα στραβοπατήματα των αντιπάλων της στην κορυφή, έτσι ώστε να πατήσει ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Α’: ΜΕΡΟΣ: Αρκετά νωθρή έχει η μπει η Παναχαϊκή στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, με τους «κοκκινόμαυρους» να μην έχουν επισκεφτεί ακόμα με προϋποθέσεις την εστία της Ρόδου… Στο ίδιο μήκος κύματος και οι νησιώτες, ωστόσο, προσπαθούν έστω και ανορθόδοξα να μπουν στα καρέ του Χάχαλη και να απειλήσουν… 30':

Η Ρόδος έχει αρχίσει και πιέζει αρκετά και συχνά πυκνά βρίσκεται στην εστία της Παναχαϊκής, σωστές όμως, οι τοποθετήσεις του Κορδονούρη, που μέχρι στιγμής σταματά τις προσπάθειες των αντίπαλων παικτών. Μοναδική "όαση" στο α΄ μέρος για την Παναχαϊκή ήταν η παρουσία του Ουρτάδο, αφού ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω σε ένα μέτριο εως κακό ματς στα πρώτα 45 λεπτά.
Β΄ΜΕΡΟΣ: Συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο το παιχνίδι, με τις δυο ομάδες, να μην αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Λίγο καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, απουσιάζει η μεγάλη φάση σε μια ώρα παιχνίδι.

Η προσωπικότητα του Λουτσιάνο «μίλησε» στο σημερινό παιχνίδι, καθώς εκεί που έδειχνε πως η Παναχαϊκή με τίποτα δεν μπορούσε να απειλήσει, ο Λουτσιάνο με μια ενέργειά του κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι και να βάλει την Παναχαϊκή μπροστά στο σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κυβελίδης, βρέθηκε σε θέση βολής ανετράπει αντικανονικά από τον Καντιμοίρη με συνέπεια να κερδίσει το δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε και πάλι ο Λουτσιάνο σημειώνοντας το 2-0. Ο Λουτσιάνο ουσιαστικά έσωσε την παρτίδα…

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2’: Κεφαλιά του Γήττα η μπάλα λίγο αουτ…
9’: Ο Μαραγκουδάκης βγήκε στην κόντρα ο Κορδονούρης, έκοψε δύσκολα σε πλάγιο
16’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, σχεδόν 20 μέτρα μακριά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ
34’: Σέντρα του Χρόνη από τα αριστερά στον Χρυσάφη, σουτ του τελευταίου λίγο άουτ
43’: Σέντρα του Ντίνα μέσα στην μικρή περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Καντιμοίρη αλλά ο Σταθόπουλος έδωσε –κακώς- συνέχεια στο παιχνίδι…
54’: Σουτ Μαραγκουδάκη από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, μετά από πάσα του Κακλαμάνου, η μπάλα ελάχιστα άουτ…
58’: Σουτ του Λουμπαρδέα στα σώματα των παικτών της Ρόδου, στην επαναφορά ο Κορδονούρης, έπιασε το σουτ στο ύψος της περιοχής η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
64': ΓΚΟΟΟΛ: Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα σε μια ωραία κούρσα συγκλεινε στην περιοχή, ανετράπει απο τον Τσιφλίδη. Εκτέλεση πέναλτι του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα 1-0...
66': ΓΚΟΟΟΛ: Πέναλτι που κέρδισε ο Κυβελίδης σε ανατροπή του από τον Καντιμοίρη από πίσω, ο διαιτητής υπέδειξε σωστά το πέναλτι, το εκτέλεσε ο Λουτσιάνο 2-0....
71': Σουτ του Χρόνη η μπάλα λίγο άουτ...
73': Πολύ καλό σουτ του Γήττα η μπάλα ελάχιστα άουτ...

Οι συνθέσεις:


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
: (Ηλίας Φυντάνης) Χάχαλης, Ντίνας, Χρόνης, Ακπαρίδης, Λαμπρόπουλος, Λουμπαρδέας, Κορδονούρης, Λουτσιάνο (79' Πάνος), Χρυσάφης (56' Κοιλιάρας), Ουρτάδο (72' Γενιτσαρίδης), Κυβελίδης.

ΡΟΔΟΣ: (Γιώργος Στράντζαλης) Κραβαρίτης, Κεφαλούκος, Καραγιαννίδης, Ντάλλας (67' Μανίκας), Λιόλιος, Γήττας, Μπιμπίρης, Μαραγκουδάκης, Καντιμοίρης, Κακλαμάνος (77' Σκαρλάτος), Τσιφλίδης (68' λ.τ Ανωγειανάκης).

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής), βοηθοί Τραχάνης - Δόσης...
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λουτσιάνο, Χάχαλης, Κυβελίδης, Πάνος /Γήτας, Καραγιαννίδης, Τσιφλίδης, Μανίκας
ΚΟΚΚΙΝΗ: Καντιμοίρης.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ


* Έτσι, η αλλαγή που έκανε ο Ηλίας Φυντάνης, σε σχέση με το προηγούμενη ντέρμπι με την Κόρινθο είναι η προσθήκη του Χρυσάφη αντί του Κοιλιάρα.
* Ο αγαπημένος των μικρών παιδιών Gummy bear βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Αγυιάς και φωτογραφίζεται χορεύει μαζί με τους μικρούς θαυμαστές του.
* Περίπου στους 2.000 θεατές παρακολουθούν την αναμέτρηση της Παναχαϊκής, με τον κύριο όγκο των φιλάθλων να βρίσκεται στις θύρες 1 και 3.
* Για 2η συνεχόμενη αγωνιστική η Παναχαϊκή φορά τις επετειακές φανέλες…
* Σύσσωμο το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής σε ένα ακόμα παιχνίδι της ΠΑΕ…
* Μια φοβερή κούρσα του Ουρτάδο που έφτασε μπροστά από τον Κραβαρίτη, ωστόσο, έχασε τον βηματισμό του και την μπάλα…
* Δυσανασχετεί ο κόσμος εδώ στο στάδιο της Αγυιάς με την… νωθρή παρουσία της Παναχαϊκής σε αυτό το πρώτο μισάωρο.
* Ο Γιάννης Μολφέτας, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πάτρας, και πάλι παρών στα επίσημα της Παναχαϊκής* Ο Γιάννης Μολφέτας, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Πάτρας, και πάλι παρών στα επίσημα της Παναχαϊκής
* Στο 36’ ο διαιτητής έκοψε προσπάθεια τον Λουτσιάνο καθώς ήταν σε θέση οφ σαιντ γεγονός που ξέσπασε έντονα τις διαμαρτυρίες του πάγκου, των παραγόντων και των παικτών της Παναχαϊκής. Βεβαίως ο Βραζιλιάνος έφυγε από αντικανονική θέση...
* Ο Νίκος Σουμουλίδης, ο πρώην τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, είναι στην αποστολή της Ρόδο και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει αρκετούς από τους φίλους του εδώ.
* Ο Πέτρος Σταθάκης, ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, εμψύχωνε τους Χρόνη και Λαμπρόπουλο.
* Ο νέος γυμναστής της Παναχαϊκής, Παρούσης, κάνει σήμερα το «ντεμπούτο» του στον πάγκο της ομάδας.
* Ένταση στην κερκίδα με συγγενή του Ηλία Φυντάνη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, καθώς απάντησε σε σχόλια φιλάθλων προς τον τεχνικό της Παναχαϊκής, για την πρώτη αλλαγή του Ουρτάδο… Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδια σταμάτησε εκεί…
* Θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο της Πάτρας στον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα Λουτσιάνο Ντε Σόουζα...

Πηγή: sportfmpatras.gr

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 0-1


Αποστολή στην Κρήτη: Γιώργος Μπάστας

Στην κορυφή της βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, παρέμεινε ο Παναιγιάλειος που πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ολυμπιακού Χερσονήσου με τέρμα του Λίτσου στο 85'! (1-0)

Σε replay…

21’ Εκτέλεση πλαγίου από τον Αργυρό, ο Στάικος βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά η φάση σταμάτησε καθώς ο επόπτης σήκωσε οφσάιντ!
26’ Εκτέλεση φάουλ του Κοζανίδη, κομπίνα με τον Ιορδανίδη αλλά ο επιθετικός του Παναιγιαλείου δεν έπιασε καλά το σουτ…
29’ Κεφαλιά του Κοζανίδη, ο Καλομοίρης έδιωξε σε κόρνερ…
35’ Σουτ Ιορδανίδη, μπλόκαρε ο Καλομοίρης…
47’ Σέντρα Μαχαίρα, ο Λίτσος πρόλαβε να στείλει την μπάλα κόρνερ πριν ο Ραπτάκης απειλήσει την εστία της ομάδας του…
60’ Ευκαιρία για τον Παναιγιάλειο. Ο Κοζανίδης με σουτ έξω αριστερά ο Καλομοίρης σε κόρνερ…
70’ Σουτ Ιορδανίδη, άουτ…
79’ Σουτ του Στάικου, ο Καλομοίρης μπλόκαρε…
84’ Ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε στην περιοχή σούταρε αλλά με την πίεση του Αραβιάκη έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ…
85’ ΓΚΟΟΟΟΟΛΛΛ: Με κεφαλιά του Λίτσου ο Παναιγιάλειος το 1-0!

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Καλομοίρης, Τζιράκης, Αραβιάκης, Ραπτάκης, Αριστεινίδης (90’ Γιακουμάκης), Ανωγειανάκης, Φιλιππάκος (72’ Βλάχος), Τεπετός, Χαλκιαδάκης, Μαραγκουδάκης, Μαρσέλης.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δ. Σπανός): Ανδρούτσος, Σανδραβέλης, Αργυρός, Λίτσος, Μαλλιάκας, Τρούλλης, Λιόσης, Σκαρτσίλας (88’ Τσώνης), Στάϊκος (82’ Διαμαντόπουλος), Ιορδανίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κορδολαίμης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταμάτης, Ζησιμόπουλος (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ραπτάκης (Χερσόνησος) / Λιόσης, Ανδρούτσος, Μαλλιάκας (Παναιγιάλειος)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

* Θερμοκρασίες καλοκαιριού επικρατούν στην Χερσόνησο. Το θερμόμετρο άγγιξε τους 28 βαθμούς!
* Περίπου 15 ηρωικοί φίλαθλοι του Παναιγιαλείου βρίσκονται στο γήπεδο της Κρητικής ομάδας.

Κίνδυνος για Ροναλντίνιο


Tα... ξενύχτια δεν λέει να τα κόψει ο Ροναλντίνιο και έτσι κινδυνεύει να μείνει για ένα ακόμη ματς εκτός, αφού εθεάθη σε μπαρ στο Μιλάνο, στις 2 τα ξημερώματα.

Ετσι, ο τεχνικός της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, θα τον αφήσει εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με την Φιορεντίνα. «Δεν πρέπει να είναι ξύπνιος τέτοια ώρα ένας αθλητής» ήταν το μήνυμα του τεχνικού της ιταλικής ομάδας, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το νέο νυχτοπερπάτημα του Ροναλντίνιο.

O Δεργούτης στην Αναγέννηση


Ο Νίκος Δεργούτης είναι ο νέος προπονητής της Αναγέννησης στη θέση του Νίκου Λέση, που αποχώρησε. Ο νέος τεχνικός της ομάδας θα πιάσει δουλειά από τη Δευτέρα.

Πήρε το γειτονικό ντέρμπι ο Απόλλων


Ο Απόλλων Εγλυκάδας ήταν ο νικητής στο ''γειτονικό'' ντέρμπυ με τους Πετεινούς. Η ομάδα της Εγλυκάδας είχε να αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τις πολλές απουσίες (Χριστόπουλος, Β. Νικολόπουλος, Τσιντώνης, Σπαθής, Βάρελης, Κ. Αβραμόπουλος) αλλά έδωσε ''κατάθεση ψυχής'' μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε τον αγώνα με σκόρ 2-0.

Οι Πετεινοί ήταν αυτοί που έχασαν τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες στον αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κλεισούρα. Στην πρώτη ευκαιρία στο 10', ο επιθετικός των Πετεινών δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Αγοράκη, που έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 12' το σούτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μέχρι εκεί γιατί από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Απόλλων πήρε τα ''ηνία'' του αγώνα και παίζοντας πολύ καλά αλλά και αρκετά παθιασμένα, άρχισε να δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή των ''τυπικά'' φιλοξενουμένων. Στο 18' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Κυριτόπουλου, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λάιου, ενώ στο 23' ο τερματοφύλακας των Πετεινών απέκρουσε εντυπωσιακά το όμορφο σούτ του Ανδριακόπουλου έξω από την περιοχή.

Στο 30' ήταν η σειρά του Παναγόπουλου να χάσει μια ακόμα καλή ευκαιρία. Στο 32' οι γηπεδούχοι φωνάζουν δίκαια για μια περίπτωση πέναλντι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής κ. Γραμματικόπουλος, αφού η μπάλα χτύπησε και μάλιστα δύο φορές σε χέρια αμυντικών των Πετεινών. Ο έμπειρος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Νέα καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα σε σούτ του Σπύρου Κυριτόπουλου στο 37' να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.

Η πίεση του Απόλλωνα συνεχίστηκε και στο 40' ο Ραμόπουλος χάνει μια ακόμα καλή ευκαιρία σε πλασέ που επιχειρεί και καταλήγει ελάχιστα άουτ. Με το 0-0 τελειώνει λοιπόν το ημίχρονο.

Στο β' μέρος ο Απόλλων μπαίνει και πάλι πολύ δυνατά και καταφέρνει να ανοίξει στο 55' το σκόρ με πολύ όμορφο σούτ του Σουγλέρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα καταφέρνει και να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Παναγόπουλος και έπειτα από κόρνερ του Νίκου Κυριτόπουλου, πιάνει μια άπιαστη κεφαλιά η οποία καταλήγει στο γάμα της εστίας του Λάιου. Οι Πετεινοί προσπαθούν να απαντήσουν και να ξαναμπούν στον αγώνα, αλλά είναι φανερό ότι έχουν βγεί ''έξω από τα νερά τους'' από τα δύο γρήγορα γκόλ του Απόλλωνα.

Η ατυχία ξαναχτυπά των Απόλλωνα, καθώς ο σκόρερ Σουγλέρης παθαίνει τράβηγμα και δεν μπορεί να συνεχίσει. Άλλο ένα πρόβλημα καλείται να λύσει ο Χρήστος Ακαρέπης ο οποίος επιστρατεύει τον Ανδρέα Νικολόπουλο για να πάρει την θέση του στην επίθεση.

Ο Απόλλων δείχνει από το 60' εώς το 70' λιγάκι κλεισμένος στην περιοχή του, χωρίς ωστόσο οι Πετεινοί να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία, πλήν μιας μοναδικής από μια λάθος απέκρουση του Αγοράκη σε φάουλ του Πολυζογόπουλου. Τις πολύ καλές ευκαιρίες μάλιστα μέχρι το τέλος του αγώνα τις είχε και πάλι ο Απόλλων με τους Γ. Αβραμόπουλο, Α.Νικολόπουλο και Ραμόπουλο.

Ο Απόλλων πήρε μια πολύ δίκαιη αλλά και μεγάλη νίκη, σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητα αφού οι δύο ομάδες συγκατοικούν στο ίδιο γήπεδο. Κατάφερε να ξεπεράσει τις πολλές απουσίες που είχε και να κερδίσει ένα παιχνίδι σημαντικό, το οποίο του δίνει την δυνατότητα να παραμείνει στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ
: Αγοράκης, Γ. Αβραμόπουλος, Κατεργάρης, Κουλούρης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (85' Σπανός), Παναγόπουλος, Σουγλέρης (60' Α. Νικολόπουλος), Ραμόπουλος

ΠΕΤΕΙΝΟΙ
: Λάιος, Πολυζωγόπουλος, Ρόσης, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Φούφουλας, Ψιμαδάς (68' Αγγιούς), Στέλλας, Κλεισούρας, Χαλκιόπουλος (55' Κατριμπούζας), Κίτσος (58' Καλιανέζος)

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Άρης Πατρών - Αμπελόκηποι (3-0)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σαρρής

Ανώτερος ο Άρης, επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας 3-0 των Αμπελοκήπων στο γήπεδο Προσφυγικών το Σάββατο το απόγευμα. Η ομάδα του Κώστα Ράττα ξεπέρασε το σοκ της «τεσσάρας» της περασμένης Τετάρτης (από τον Αιγιέα/Άρη), φθάνοντας δίκαια στη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρέθηκε σε πολύ άσχημη ημέρα.

Οι Αμπελόκηποι κόντραραν στα ίσα τους «ερυθρόλευκους» μόνο στο πρώτο ημίωρο, στο οποίο είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Α. Λαγκαδινό στο 8ο λεπτό και δοκάρι σε δυνατό σουτ του Ρηγόπουλου στο 31ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 36ο με ψηλοκρεμαστό σουτ του Χριστόπουλου, που αιφνιδίασε τον Κατσουράνη (1-0). Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Αμπελόκηποι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ρηγόπουλο, τον οποίο πρόλαβε ο Κ. Ασημακόπουλος.

Στο β_μέρος ο Άρης κυριάρχησε, απειλώντας αρχικά με τον Π. Ασημακόπουλο στο 52ο (μακρινό σουτ πάνω από τα δοκάρια), ενώ στο 65ο διπλασίασε τα τέρματά του με τον νεοεισελθόντα Καταρτζόπουλο. Προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός Οικονόμου – Μούνγκουλη, ο τελευταίος «σέρβιρε» στον Καταρτζόπουλο και το 2-0.

Το … κερασάκι στην τούρτα για τον Άρη έβαλε στο 81o ο Μούνγκουλης, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με ατομική προσπάθεια. Ο Α. Λαγκαδινός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 86o να σημειώσει το γκολ της τιμής για τους Αμπελόκηπους, ενώ στο 90o το κόρνερ του Παπαδημητρόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κατσουράνη.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Φ. Οικονόμου (Ρηγόπουλος – Μπιρής).

Οι συνθέσεις.

ΑΡΗΣ: Φιλιππακόπουλος, Π. Ασημακόπουλος (72_Γουρδομιχάλης), Παπαδημητρόπουλος, Μπαζάρογλου (79_Παπαζαφείρης), Ναστούλης, Κ. Ασημακόπουλος, Μπαντούνας, Χριστόπουλος, Μοίραλης (62_Καταρτζόπουλος), Οικονόμου, Μούνγκουλης

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
: Κατσουράνης, Μπάτραλης, Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός (68_Πήττας), Σπαλιάρας (80_Φερτάκης), Μπαλασκέρης (80_Φλιάτουρας), Γεωργαντόπουλος, Τρυπαναγνωστόπουλος, Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος

Σαρωτική η Θύελλα Σκιαδά


Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Θύελλα Σκιαδά σήμερα στο γήπεδο του Αλισσού, καθώς επικράτησε 4-0 του τοπικού Λέοντα με αποτέλεσμα να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από 10 αγωνιστικές.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (10η αγωνιστική)

Σάββατο 19/11/10
Αναγέννηση Ψαθόπυργου - Πείρος Ισώματος 1-1
Άρης Πατρών - Αμπελόκηποι 3-0
Ρωμανός - Άγιος Δημήτριος 2-0
Απόλλων Εγλυκάδος - Πετεινοί 2-0
Λέων Α. Αλισσού - Θύελλα Σκιαδά 0-4

Κυριακή 20/11/10
Γηπ. Προαστίου: Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς - Ολυμπιακός Πατρών (Ρηγόπουλος)
Γηπ. Μιντιλογλίου: Δόξα Παραλίας – Λιμνοχώρι (Παπαδόπουλος Χρ.)
Γηπ. Φαραϊκού: Φαραϊκός - Θύελλα Αιγίου (Γραββάνης)
Γηπ. Νικολεΐκων: Αιγεύς-Άρης - Αρόη (Καργάκος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 9 αγώνες)

1. Θύελλα Σκιαδά 21 (26-13) *
2. Λιμνοχώρι 20 (14-9)
3. Πείρος Ισώματος 20 (16-7) *
4. Απόλλων Εγλυκάδας 20 (25-11) *
5. Ολυμπιακός Πατρών 19 (12-9)
6. Φαραϊκός 16 (11-8)
7. Άρης Πατρών 17 (15-12) *
8. Πετεινοί 16 (11-11) *
9. Θύελλα Αιγίου 12 (11-10)
10. Αναγέννηση Ψαθοπύργου 12 (16-10) *
11. Ρωμανός 12 (9-9) *
12. Αιγιέας/Άρης 9 (13-14)
13. Αρόη 8 (13-21)
14. Άγ. Δημήτριος 8 (8-18) *
15. Αμπελόκηποι 7 (10-18) *
16. Δόξα Παραλίας 6 (15-20)
17. Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς 6 (10-19)
18. Λέων Αλισσού 5 (8-26) *
* Έχουν αγώνα περισσότερο
** Η Αρόη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς
*** Εκκρεμεί η αναμέτρηση Ρωμανός-Αναγέννηση Ψαθοπύργου

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (11η αγωνιστική)

Αρόη - Πείρος Ισώματος
Αμπελόκηποι - Αιγιέας/Άρης
Αγ. Δημήτριος - Αναγέννηση Ψαθοπύργου
Πετεινοί - Άρης Πατρών
Θύελλα Σκιαδά - Ρωμανός
Ολυμπιακός Πατρών - Απόλλων Εγλυκάδας
Λιμνοχώρι - Λέων Αλισσού
Φαραϊκός - Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς
Θύελλα Αιγίου - Δόξα Παραλίας

Και τώρα... πιάστε την!


Η Θύελλα ήταν η νικήτρια του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ, καθώς επικράτησε 2-0 του Ωλενιακού στο Μαζαράκι και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πλέον διαφορά 2 βαθμούς από τον σημερινό αντίπαλό της. Τα νικητήρια τέρματα των «κυανολεύκων», σημείωσαν οι Μπινιέρης (81’) και Πανταζής (92’).

Το Πάτραι συνέτριψε στο «Ντα Λουζ» την Αναγέννηση/Αίας με 5-1, ενώ ακόμα μια εντυπωσιακή νίκη για τον Αίαντα Πιλαβάς που πέρασε νικηφόρα από το Σαραβάλι, επικρατώντας 3-2 του Αχαιού που παραπαίει τις τελευταίες αγωνιστικές, παρότι σήμερα προηγήθηκε 1-0!

Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στο «Α. Κάνιστρας», ανάμεσα σε Δαβουρλή Κ.’92 και Ατρόμητο Πατρών που έληξε ισόπαλος 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο μέρος, αλλά ο Μπουρλάκης με δύο προσωπικά τέρματα έφερε το ματς στα ίσια στην επανάληψη (2-2). Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μπουρλάκης έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Η Νίκη Προαστείου βρέθηκε να χάνει από τον Ίκαρο Πετρωτού στο Προάστειο και κατάφερε τελικά με ανατροπή με νικήσει με 2-1. Εύκολη νίκη για τη Ζήρια 2-0 τον Ίκαρο Λακκόπετρας, ισοπαλία στα Ζαρουχλέϊκα ανάμεσα σε Αναγέννηση Πατρών και Αστραπή (1-1).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (8η αγωνιστική)

Νίκη – Ικαρος Πετρωτού 2-1
Ωλενιακός – Θύελλα 0-2
Αχαιός – Αίας Πιλαβάς 2-3
ΑΟ Πάτραι – Αναγέννηση/Αίας 5-1
Δαβουρλής Κ.’92 – Ατρόμητος 2-2
Ζήρια/ΤΑΔ’93 – Ικαρος Λακκ. 2-0
Αναγέννηση – Αστραπή 1-1
Φωστήρας – Ακράτα (Κυριακή 3μ.μ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 8 αγώνες)

1 Θύελλα 21 8 22-8
2 Ωλενιακός 19 8 16-5
3 Πάτραι 17 7 19-8
4 Αίας Πιλαβάς 15 8 13-10
5 Ακράτα 14 7 15-10
6 Αστραπή 11 8 12-14
7 Ατρόμητος Πατρών 10 8 8-11
8 Αναγέννηση Π. 9 8 11-14
9 Δαβουρλής Κ' 92 9 8 10-16
10 Νίκη Πρ. 9 8 10-11
11 Ζήρια ΤΑΔ'93 8 8 8-15
12 Αχαιός Σαρ. 7 8 10-13
13 Αναγέννηση/Αίας 7 8 12-16
14 Φωστήρας 7 7 9-12
15 Ίκαρος Πετρ. 4 8 8-14
16 Ίκαρος Λακκόπετρας 4 8 5-10

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (9η αγωνιστική)

Θύελλα Πατρών - Αίας Πιλαβάς
Αναγέννηση/Αίας Συμπολιτείας - Ωλενιακός
Ατρόμητος Πατρών - Αχαιός Σαραβαλίου
Ίκαρος Λακκόπετρας - Πάτραι
Αστραπή Ψαροφαΐου - Δαβουρλής Κ’ 92
Ακράτα - Ζήρια/ΤΑΔ’ 93
Ίκαρος Πετρωτού - Αναγέννηση Πατρών
Νίκη Προαστίου - Φωστήρας Οβρυάς

του Νίκου Παπαστεφανάτου

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δεν διώχνει, δεν δανείζει!


Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Παναχαϊκής διαψεύδοντας τα περί αποχώρησης του Τόμασιτς από την ομάδα της Πάτρας.

Αναλυτικά:

Το ΔΣ της ΠΑΕ Παναχαϊκή διαψεύδει επιπόλαια δημοσιεύματα τα οποία έχουν σχέση με την αποδέσμευση ή τον δανεισμό ποδοσφαιριστών της.

Καμία διάθεση δεν υπάρχει ούτε από τον προπονητή ούτε από το ΔΣ για την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή Tomazic και τον δανεισμό των ποδοσφαιριστών Κουσκουνά και Δημογιάννη.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της Παναχαϊκής , λαμβανομένου υπ όψιν τον σοβαρό τραυματισμό του Αποστολίδη, αριθμεί σε 23 παίκτες.

Όλοι αυτοί οι παίκτες κατά κοινή παραδοχή είναι οι καλύτεροι της κατηγορίας στην θέση που αγωνίζονται, έχουν όλοι μακροχρόνια συμβόλαια και αποτελούν από τότε που πρώτο συγκεντρώθηκαν ομάδα οικογένεια.

Το ΔΣ της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν έχει καμία διάθεση να χαλάσει αυτή την οικογένεια ούτε να προκαλέσει ανασφάλεια στους ποδοσφαιριστές και μόνο η δική τους απαίτηση μπορεί να οδηγήσει το ΔΣ να λύσει το συμβόλαιο τους ή να τους δανείσει εάν αυτό κριθεί ότι συμφέρει την ομάδα.

Η πρόθεση του προπονητή και του ΔΣ είναι να μην γίνει καμία μεταγραφή εκτός εάν υπάρξει κάτι εξαιρετικό κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Χθες, πάντως, γνωστοποιήθηκε το πρώτο μέρος των αποχωρήσεων ενόψει Ιανουηαρίου:

"Κατόπιν απαιτήσεως του προπονητή της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή Ηλία Φυντάνη να λυθούν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών Μιχάλη Γαλακτερού , Στάμου Χρήστου και Μαγκαφα Χαράλαμπου, σήμερα προσήλθαν στα γραφεία οι ποδοσφαιριστές και έλυσαν τα συμβόλαια τους. Ο λόγος που ο κ. Φυντάνης ζήτησε να λυθούν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι ο υπερβολικός αριθμός παικτών που υπάρχει στο ροστερ της ομάδας της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και για τον οποίο ο προπονητής της ομάδας δεν επιθυμεί να είναι μεγαλύτερος των 23 ποδοσφαιριστών . Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές για τις υπηρεσίες που προσέφεραν αλλά και για την συμπεριφορά τους και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

2) Ο κ. Φυντάνης έχει ζητήσει και την λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Γιάννη Αποστολίδη λογω του ότι στην ιδία θέση η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή έχει 4 ισάξιους ποδοσφαιριστές (Ακπαριδη , Λαμπρόπουλο ,Κορδονουρη,Γενιτσαριδης) αλλά το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή θέλει πρώτα να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή και κατόπιν να αποφασισει".

Η «ράτσα» των… μεγάλων πορτιέρο και ο Νικοπολίδης


Οι τερματοφύλακες συνθέτουν μία εντελώς διαφορετική κατηγορία παικτών, όχι μόνο για τις ικανότητές τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως για την μακροχρόνια καριέρα τους. Είναι σε γενικές γραμμές πολύ δύσκολο να δεις έναν ποδοσφαιριστή να βρίσκεται σε τοπ φόρμα μετά τα 35 του, αλλά οι πορτιέρο διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση για αρκετά χρόνια ακόμα, μετά τη συγκεκριμένη ηλικία.

Τρανή απόδειξη αποτέλεσε η εκπληκτική εμφάνιση του 41χρονου, Αντονιόλι στον αγώνα της Τσεζένα με τη Λάτσιο, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη με 1-0 και να «γκρεμίσει» παράλληλα τους Ρωμαίους από την κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο 40άρης Φαν Ντερ Σαρ αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, αφού υπερασπίζεται σε αυτήν την ηλικία την εστία ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκτός όμως από τον Ολλανδό κίπερ στο αγγλικό πρωτάθλημα συναντάμε και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις βασικών τερματοφυλάκων μεγάλης ηλικίας. Ο Αυστραλός Σβάρτσερ (38) βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια της Φούλαμ, ενώ ο Αμερικανός (39) Φρίντελ σε εκείνα της Άστον Βίλα. Ο επίσης Αμερικανός Χάνεμαν (38) αμύνεται υπέρ της Γουλβς και ο Ιταλός Κουντιτσίνι (37) μοιράζεται τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα της Τότεναμ με τον Γκόμεζ.

Μια κατηγορία πιο χαμηλά συναντάμε τον 40άρη Ντέβιντ Τζέιμς στην Μπρίστολ Σίτι. Στην Ισπανία τώρα τη σημαία των… μεγάλων πορτιέρο κρατούν ψηλά ο Σέζαρ (39) στη Βαλένθια, ο Ρικάρντο (38) στην Οσασούνα και ο Πάλοπ (37) στη Σεβίλλη.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη ξεχωρίζουν οι Μπουτ (36, Μπάγερν Μονάχου), Ροστ (37, Αμβούργο), Νικόλοφ (36, Άιντραχτ Φρανκφούρτης) και Μοντραγκόν (39, Κολωνία) στη Γερμανία, αλλά και οι Σάντσες (37, Σάντος Λαγκούνα), Αμπονταντσιέρι (38, Ιντερνασιονάλ), Ελ Χανταρί (37. Ζάμαλεκ), Κέλερ (40, Σιάτλ Σάουντερς) και Λι Γουν Τζάε (37, Σούγον) από τον υπόλοιπο κόσμο.

Και στο δικό μας πρωτάθλημα όμως δεν πάμε πίσω αφού ο Αντώνης Νικοπολίδης στα 39 του υπερασπίζεται ακόμα την εστία του Ολυμπιακού, αν και στις τελευταίες αγωνιστικές έχει χάσει τη θέση του από τον Πάρντο. Σε παρόμοια κατάσταση με τον Έλληνα πορτιέρο βρίσκονται και οι Ντούντεκ (37, Ρεάλ Μαδρίτης), Ρουστού (37, Μπεσίκτας), Ραμέ (38, Μπορντό) και Κουπέ (37, Παρί Σεν Ζερμέν).

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου