Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μ. Ψωμιάδης: «Θέλω τον Λαμπρόπουλο»


Στο τρίτο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου της Παναχαϊκής με την Καβάλα, το νέο που προκύπτει είναι πως ο Μάκης Ψωμιάδης, κράτησε αρκετές σημειώσεις για τον 24χρονο αμυντικό της Παναχαϊκης, Γιώργο Λαμπρόπουλο.

Ο πρόεδρος της Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτούσε στοιχεία για τον αμυντικό της «κοκκινόμαυρης» ομάδας, για το ποια ομάδα ανήκει, για την διάρκεια του συμβολαίου του, αλλά και το ποιοι είναι οι σύλλογοι που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, έλεγε με βεβαιότητα πως ο ποδοσφαιριστής σύντομα θα παίζει στην Καβάλα, τονίζοντας διαρκώς πως είναι ενθουσιασμένος από την εμφάνιση και τα ποδοσφαιρικά προσόντα του παίκτη της Παναχαϊκής.
Έτσι, δεν αποκλείεται, ο πρόεδρος της Καβάλας να μιλήσει με τον ομόλογο του στην Παναχαϊκή και εφόσον τα βρουν ο παίκτης να αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Μια εξέλιξη που βεβαίως δικαιώνει τον ποδοσφαιριστή για την προσπάθεια που κάνει, αν και στην αρχή της σεζόν… αμφισβητήθηκε με την μη συμμετοχή του στο βασικό σχήμα της ομάδας. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάκης Ψωμιάδης ενδιαφέρεται για παίκτη της Παναχαϊκής, μιας και πέρσι χάλασε στις λεπτομέρειες η μετακίνηση του Λίτσου, στους «αργοναύτες».

Πηγή:sportfmpatras.gr

Διαγόρας Βραχνέικων: Τι δήλωσε ο Γεωργίου


"Εμείς είχαμε άλλες βλέψεις στην αρχή του πρωταθλήματος και πήραμε πραγματικά πολύ καλό υλικό. Η ομάδα αρχίζει να ανεβαίνει και το είδαν και χθες όσοι ήσαν στο γήπεδο, στο β μέρος θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε κατά γενική ομολογία ήταν ικανοποιητική η εικόνα.

Το πάλεψε η ομάδα αλλά οι βλέψεις που είχαμε από την αρχή θεωρώ πως το χθεσινό αποτέλεσμα είναι αποτυχία. Στο α μέρος έπαιξε καλά η Καλαμάτα αλλά στο β είχε υποστεί καθίζηση και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Είναι θέματα προετοιμασίας αυτά. Σε κάθε παιχνίδι σκοπός είναι η νίκη, δεν ξέρω γιατί δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα αν ήξερα θα ήμουν και προπονητής.

Το περισσότερο διάστημα ασχολήθηκα με αυτά, εφόσον δώσαμε καλή φιλοξενία παραχωρώντας την μισή εξέδρα του γηπέδου στους φιλοξενούμενους καθώς θέλουμε να είμαστε φίλοι, δεν τέθηκε πρόβλημα από εμάς. Η κερκίδα είναι χωρητικότητας 200 φιλάθλων, παρακαλέσαμε τους φίλους της Καλαμάτας να κατεβάσουν τα πανό, γιατί όσοι ήταν καθισμένοι δεν έβλεπαν, έμπαιναν τα πανό μπροστά.

Δεν το κατέβασαν στην αρχή και γι' αυτό είχαμε λεκτικά προβλήματα, αλλά στη συνέχεια ανέλαβε η αστυνομία. Μέσα στο γήπεδο δεν έγινε το παραμικρό. Προσπάθησα να κατευνάσω τα πνεύματα των φιλοξενούμενων οι οποίοι ήταν φωνακλάδες αλλά καλά έκαναν διότι υπερασπίζονταν την ομάδα τους.

Εν συνεχεία απέξω μια ομάδα άγνωστη στο δικό μας περιβάλλον πετούσε πέτρες. Αυτό έγινε, τίποτα επιλήψιμο από τη δική μας πλευρά. Τα άτομα αυτά ετράπησαν σε φυγή και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αστυνομία για την άψογη αντιμετώπιση που είχαν στο ζήτημα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να διαχωριστεί η εξέδρα. Οι απόψεις είναι συγκεχυμένες, κανείς δεν μπορεί απόλυτα να απαντήσει. Λένε ότι ήταν φίλαθλοι από κάποιο σωματείο εδώ της Πάτρας, αν και τα διακριτικά τους δεν έδειχναν κάτι τέτοιο, μόνο με μαύρα μπουφάν και κουκούλες εμφανίστηκαν. Δεν μπορείς να πεις αν δεν είσαι σίγουρος. Αν και εδώ στην Ελλάδα είναι ανέξοδο να λες ότι θες".

Δ΄ Εθνική: Οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής


ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ: Γ. Κόλλιας, Κ. Γεωργίου, Χ. Γρύπαρη (Αργολίδας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΑΧΑΪΚΗ: Β. Παναγιωτόπουλος, Α. Κολοσιώνης, Α. Πυλαρινός (Αιτ/νίας)

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Γ. Μαρκαντωνάτος, Α. Παπαδόπουλος, Ν. Βουρλιώτης (Ηλείας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦ: Α. Αδαμόπουλος, Δ. Αβδάλας, Δ. Αθανασούλης (Ηλείας)

ΖΑΒΛΑΝΙΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Ν. Βουτσινάς, Δ. Βασιλόπουλος, Α. Πύρρος (Κεφ/νιάς)

ΤΡΙΤΑΪΚΟΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ: Π. Κέκελος, Β. Λιόνας, Ε. Τσίκνας (Αιτ/νίας)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Α. Σόβολος, Α. Μήτρης, Α. Κουτσοβασίλης (Λακωνίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Α. Παπαπέτρου, Α. Μπάμπας, Κ. Κουτσογιαννόπουλος (Αθηνών).

Μπλάκμπερν Ινδίας!


Είναι της μόδας η επένδυση σε αγγλικές ομάδες και πλέον παίρνει σειρά η Μπλάκμπερν, η οποία περνά σε χέρια Ινδών επιχειρηματιών.
Μάλιστα η Μπλάκμπερν θα αποτελέσει την πρώτη ομάδα που θα περάσει σε χέρια Ινδών και εκτιμάται πως το deal θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Την ελπίδα να πάνε όλα καλά, εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Τζον Ουίλιαμς, τονίζοντας πως είναι άμεσα αναγκαία η ολοκλήρωση της επένδυσης των Ινδών για να αποφευχθεί η κατάρρευση της Μπλάκμπερν.

Θ. Παπουτσής:«Δύσκολο με Πάτραι»


Πέρυσι ως ποδοσφαιριστής του ΑΟ Πάτραι αντιμετώπισε τον Ωλενιακό, αλλά φέτος οι ρόλοι αλλάζουν. Ο Θανάσης Παπουτσής θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να παραβιάσει την εστία του ΑΟ Πάτραι ως ποδοσφαιριστής του Ωλενιακού, στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής που θα γίνει το Σάββατο στο Μαζαράκι. Ο έμπειρος επιθετικός, που προηγείται στον πίνακα των σκόρερς με 7 γκολ, μιλάει για το ντέρμπι, για τη μάχη της ανόδου και για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Αναλυτικά:

* «Το παιχνίδι με τον ΑΟ Πάτραι είναι δύσκολο γιατί ο αντίπαλος έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Θύελλας. Είναι δύσκολο ματς, αλλά και εμείς έχουμε καλή ομάδα, δυνατή έδρα και θα παλέψουμε για τη νίκη. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε 6 στα 6 μέχρι τώρα».

* «Η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ του Ωλενιακού είναι μικρό και είναι λογικό να υπάρχει κούραση σε κάποιους παίκτες που σηκώνουν το βάρος σε κάθε παιχνίδι. Ευτυχώς μέχρι τώρα είμαστε όλοι υγιείς. Πιστευώ ότι σιγά – σιγά θα παίξουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο».
* «Πιστεύω ότι το δυνατότερο σημείο μας είναι η άμυνα. Υπάρχουν πίσω οι Παναγόπουλος – Γ. Παπουτσής και στο κέντρο ο Παπαγεωργακόπουλος, που μας κάνουν και αισθανόμαστε σιγουριά, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο Βούλγαρης, ο τερματοφύλακάς μας».

* «Αν κερδίσουμε τα παιχνίδια με ΑΟ Πάτραι και Θύελλα, τότε θα είναι καθαρά στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη διαφορά. Σε όλα τα ντέρμπι όμως όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα και παίζει ρόλο η μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα».

* «Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω κάποια άλλη ομάδα εκτός από τις τρεις που θα μπορέσουν να ακολουθήσουν. Τουλάχιστον δεν φαίνεται κάτι τέτοιο προς το παρόν».

* «Περίμενα τη νίκη του ΑΟ Πάτραι επί της Θύελλας και δεν μου έκανε εντύπωση. Το γήπεδο είναι μικρό και η Θύελλα δεν μπορούσε να βρει χώρο να αναπτυχθεί. Επίσης, το Πάτραι έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Έφυγε ο Πολ το χταπόδι..


Το καλοκαίρι αυτό ήταν το πιο μακρύ... της ζωής του. Ο λόγος για τον Πολ, το χταπόδι από τη Γερμανία, που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο στη διάρκεια του Μουντιάλ το καλοκαίρι για τις ακριβείς προβλέψεις των αποτελεσμάτων των αγώνων της γερμανικής ομάδας. Ο Πολ πέθανε σε ηλικία δύο ετών στο σπίτι του στο Ομπερχάουζεν.

Ο Πολ είχε προβλέψει με επιτυχία το αποτέλεσμα της γερμανικής ομάδας σε επτά αγώνες. Μάλιστα, οι... μαντικές του ικανότητες δοκιμάστηκαν ξανά στον τελικό, όταν -πολύ σωστά όπως αποδείχτηκε- επέλεξε για νικητή την Ισπανία στον αγώνα με την Ολλανδία.

Η είδηση του θανάτου του Πολ συγκλόνισε το προσωπικό του Κέντρου Θαλάσσιας Ζωής Ομπερχάουζεν στη δυτική Γερμανία.

«Φαίνεται πως πέθανε ήσυχα στη διάρκεια της νύχτας από φυσικά αίτια. Μας παρηγορεί το ότι ξέρουμε πως έζησε μια καλή ζωή», επισήμανε ο διευθυντής του Κέντρου, Στέβαν Πόρβολ.

Πριν από τους αγώνες, στο σπίτι του Πολ-ένα μεγάλο ενυδρείο-τοποθετούνταν δύο δοχεία με τροφή. Κάθε δοχείο έφερε πάνω του τη σημαία της χώρας που θα έπαιζε στον επόμενο αγώνα.Το δοχείο στο οποίο έστρεφε πρώτα το ενδιαφέρον του ο Πολ θεωρούνταν και η επιλογή του.

Πιστεύουν και οι «2»


Το ντέρμπι του Λάππα μεταξύ Ατρόμητου - Αχαϊκής αναμφισβήτητα δεσπόζει της 8ης αγ. Και βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο του εγωισμού μπαίνει στη μέση. Πώς το βλέπουν οι αρχηγοί των δύο ομάδων, ο Γιώργος Αντωνόπουλος του Ατρόμητου και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος της Αχαϊκής;

Η απάντηση πρώτα από τον αρχηγό των γηπεδούχων, τον Αντωνόπουλο: «Σαν γειτονικό ντέρμπι σίγουρα είναι δύσκολο και παρουσιάζει ιδιαιτερότητες. Ομως πιστεύω θα νικήσουμε γιατί φέτος έχουμε δείξει ότι στα ντέρμπι είμαστε πολύ δυνατοί και γενικά στην έδρα μας δεν χάνουμε εύκολα βαθμούς.

Επίσης είμαστε σε καλή κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά». Και η απάντηση του Αργυρόπουλου: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Θα πάμε να παίξουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια και όπως σε όλα διεκδικούμε τη νίκη, αυτό θα κάνουμε πάλι και μπορούμε να την πάρουμε γιατί έχουμε καλή ομάδα».

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ: Συνεχίζει κανονικά!

Επήλθε η ηρεμία στο στρατόπεδο του Αχιλλέα Καμαρών, καθώς σήμερα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τους ιθύνοντες της ομάδας. Η ομάδα συνεχίζει κανονικά στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και όσοι παίκτες δεν επιθυμούν να συνεχίσουν θα αποχωρήσουν, παρότι ουσιαστικά λέγεται ότι η ομάδα δεν οφείλει σημαντικά ποσά στου ποδοσφαιρικό τμήμα. «Η ομάδα θα προχωρήσει κανονικά», έλεγε πριν από λίγο άνθρωπος της διοίκησης.

Ούτως ή άλλως ο προυπολογισμός της φετινής ομάδας έχει βγει και μπορεί να καλυχθεί από τη νυν διοίκηση, παρότι υπάρχουν κάποιες τρύπες από παράγοντες που δεν βοήθησαν εν τέλει τους «πράσινους» της Αιγιάλειας, αλλά θα καλυφθούν.

Στο θέμα προπονητή, ο Μάκης Λιάτος δεν διέθετε θεωρημένο δίπλωμα και η ΕΠΟ πίεζε τη διοίκηση να προχωρήσει στην απόλυση του (πιέσεις έγιναν και από τον Σύνδεσμο Προπονητών), διότι θα επιβληθεί χρηματική ποινή στο σωματείο που φτάνει τις 2.000 ευρώ.

Οι διοικούντες προσπάθησαν αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές να βρεθεί λύση και να προσληφθεί κάποιος τεχνικός που θα πλαισιώνει τον κ. Λιάτο, ωστόσο αυτός δεν κατέστη δυνατό. Έτσι, στην χθεσινή προπόνηση ο Αιγιώτης τεχνικός ανακοίνωσε στους παίκτες ότι αποχωρεί, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει τον λόγο και από την στιγμή που είχε δοθεί άδεια στον γυμναστή η προπόνηση δεν διεξήχθη. Παρόλα αυτά μερίδα παικτών μέσα στην προσπάθεια να στηρίξουν τον προπονητή υποστήριξαν ότι δεν θα συνεχίσουν, ωστόσο ίσως τα δεδομένα αλλάξουν τις επόμενες ώρες.

Η διοίκηση του Αχιλλέα Καμαρών πάντως προσέλαβε σήμερα νέο προπονητή για την ομάδα, τον Θανάση Καρανικόλα, πρώην προπονητή της Ακράτας και της Αναγέννησης/ Αίας.

ΜΙΛΩΝ: Συνέτριψε τον Παμπατραϊκό

Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, η ομάδα του Μίλωνα επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό σκορ 7-0 του Παμπατραϊκού για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας και φιγουράρει στην κορυφή του Β’ ομίλου, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τρία γκολ για την ομάδα του Μίλωνα πέτυχε ο Χ. Χρονάς, δύο τέρματα ο Β. Φατούρος και από ένα οι Χ. Ρουγκάλας και Γ. Αβράμης.

Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα και όλη την εβδομάδα με προπονήσεις στο Α. Κάνιστρας, για το επόμενο παιχνίδι με την ομάδα των Ψηλαλωνίων.

Τρεις Αχαιοί για Εθνική Παίδων


Η ΕΠΣΑ ενημέρωσε σήμερα μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, ότι η ΕΠΟ θα διοργανώσει προπονήσεις προεπιλογής ποδοσφαιριστών Εθνικής Παίδων.

Οι ποδοσφαιριστές Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης (Παμπατραϊκός), Μυλωνόπουλος Νικόλαος (Νίκη Προαστείου), Λαθύρης Ευάγγελος (Εθνικός Σαγεϊκων) καλούνται να βρίσκονται, καλύπτοντας οι ίδιοι την μετακίνησή τους, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Athens Acropol στην Ομόνοια (τηλ. 210 5231111).

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 όπου θα ολοκληρωθεί η προεπιλογή κατά τις 12:30 και θα προγραμματιστεί η επιστροφή των ποδοσφαιριστών από το Δημοτικό Στάδιο Χολαργού.

Υποχρεούνται να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή ταυτότητα, ποδοσφαιρικά παπούτσια, τα προσωπικά τους είδη καθώς και τα στοιχεία του σχολείου στο οποίο φοιτούν(φαξ και τηλ.) για δικαιολόγηση των απουσιών τους.

Θυμίζουμε ότι το www.sportfmpatras.gr σας είχε ενημερώσει από τις 30/09 για την κλήση των τριών παικτών με το σχετικό ρεπορτάζ:

«Η Αχαϊα αρκετά χρόνια τώρα εκπροσωπείται στις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου με παίκτες που έχουν διακριθεί κυρίως μέσα από τις Μικτές ομάδες της Αχαϊας, τόσο σε επίπεδο Παίδων, όσο και Νέων.

Χθες, οι ιθύνοντες της ΕΠΣ Αχαϊας ανακοίνωσαν σε τρεις νεαρούς παίκτες ότι σε λίγες μέρες θα κληθούν στην Εθνική ομάδα Παίδων για προπονήσεις προεπιλογής που θα πραγματοποιήσει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Θόδωρος Παχατουρίδης ήδη έχει συμπεριλάβει στην αποστολή, αλλά και έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές στην βασική ενδεκάδα της Εθνικής μας τον Άγγελο Δημητρίου (πρώην παίκτης Δαβουρλή Κ.‘92)και στους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγονται στην Κροατία. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Εθνική Παίδων προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που ενημερώθηκαν και πρόκειται να αναχωρήσουν για την Αθήνα σε λίγες μέρες είναι οι: Νίκος Μυλωνόπουλος (Νίκη Προαστείου), Βαγγέλης Λαθύρης (Εθνικός Σαγεϊκων) και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (Παμπατραϊκός).

Αλλαγές σε Κύπελλο και Δ Εθνική!


Για μια ακόμη φορά η αδυναμία της Αστυνομικής διεύθυνση Αχαΐας να μπορέσει να παραστεί σε πολλά γήπεδα της περιοχής (λόγω Κέρκυρας και «Superleague»), έφερε αλλαγές στο πρόγραμμα τόσο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όσο και σε αυτό του 6ου Ομίλου της Δ_Εθνικής.

Έτσι, τα προγραμματισμένα για αύριο παιχνίδια για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ανάμεσα σε: Δόξα Παραλίας–Ζαβλάνι, Αχαιός Σαρ.–Αχιλλέα/Εθνικό Αιγ., Τριταιϊκό–Ρωμανό και Θύελλα Αιγίου–Διαγόρα Βρ. αναβάλλονται, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής, την 3η Νοεμβρίου.

Όσο για τον 6ο Ομίλο της Δ_Εθνικής, εκεί που στην 8η αγωνιστική υπάρχουν ΜΟΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ μεταξύ των Αχαϊκών ομάδων, και οι τέσσερις αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο. Αυτά είναι τα: Ατρόμητος Λάππα–Αχαϊκή, Ζαβλάνι–Διαγόρας Βραχνεΐκων, Τριταιϊκός-Αχιλλέας Καμαρών και Εθνικός Σαγεΐκων–Αστέρας Αμαλιάδάς, με ώρα έναρξης τις 3 το μεσημέρι.

Πηγή:mats.gr

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΚΑΒΑΛΑ 0-2 (ΤΕΛΙΚΟ)



Ένα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία της δίνει αυτήν την ώρα η Παναχαϊκή, που στο γήπεδο της στην Αγυιά, υποδέχεται την Καβάλα, στο πλάισιο της φάσης των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με τον καιρό να δείχνει το άσχημο πρόσωπο του, αφού η βροχή δεν έχει σταματήσει λεπτό από το πρωί στην Πάτρα, κάτι που θα εμποδίσει πολύ κόσμο να έρθει στο γήπεδο, ενώ σίγουρα θα δυσκολέψει και τις προσπάθειες των 22 παικτών στον βρεγμένο τερέν της Αγυιάς...

ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ...
* Η Παναχαϊκή μπήκε εντυπωσιακά στα πρώτα λεπτά και πιέζει την Καβάλα.
11_Σουτ: Λουμπαρδέας στον Χρυσάφη ο οποίος έξω από την περιοχή σούταρε άουτ.
13_Κεφαλιά: Σέντρα σουτ του Χρόνη από τα αριστερά ασταθής απόκρουση του Γκαλίνοβιτς και σε κενή εστία ο Κουσκουνάς κεφαλιά ψαράκι άουτ.
25_Συρτό Σουτ: του Καραγιάννη έξω από την περιοχή σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο Γκαλίνοβινοτς.
26_Κεφαλιά: Σέντρα του Πετκάκη από τα δεξιά, στο ύψος του πέναλτι αφύλακτος ο Ντάρσβιλ κεφαλιά ελάχιστα άουτ.
32_Κόρνερ: Φαρμακερή σέντρα του Χρόνη από τα αριστερά σε κόρνερ ο Αλεκσάνττοβιτς.
34_Σουτ: του Αμπτούν έξω από την περιοχή άουτ.
35_Γκολ: Σέντρα του Αμπτούν κεφαλιά του Ντάρσβιλ 0-1.
* Μόλις 1 το λεπτό των καθυστερήσεων...
53_Σουτ: Πολιορκία στα καρέ της Καβάλας με την σέντρα του Ντίνα το λάθος διώξιμο των αμυντικών και το χλιαρό σουτ του Λουμπαρδέα να απομακρύνεται και πάλι από τους αμυντικούς.
54_Πλασέ: Σέντρα Χρόνη λάθος υπολογισμός και κοντρόλ του Καραγιάννη πλασέ Ουρτάδο και άουτ.
56_Πλασέ: Σέντρα Ντίνα εξαιρετικά στα όρια της περιοχής ο Χρυσάφης πλασέ στην κίνηση άουτ.
59_Πλασέ: Εκπληκτική κούρσα του Ουρτάδο ο οποίος έτρεξε από τα αρστερα απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του πλάσαρε πάνω στον Γκαλίνοβιτς.
59_Πλασε: Στην κόντρα η Καβάλα μια ανάσα από το 2-0 αλλά το πλασέ του Ντάρσβιλ μέσα στην περιοχή διώχνει σε κόρνερ ο Χάχαλης.
60_Κόρνερ του Αμπτούν κεφαλιά του Βουτσίτσεβιτς άουτ.
70_Σουτ: του Βουτσίτσεβιτς άουτ.
75_Γκολ: Απευθείας φάουλ του Αμπτούν η μπάλα γκίστρησε από ντα χέρια του Χάχαλη και ο Ντάρσβιλ πάνω στην γραμμή έγραψε το 0-2
78_Σέντρα: Βουτσίτσεβιτς, στην μικρή περιοχή ο Ογκμπέτσε πλασέ με το σώμα σωτήρια ο Χάχαλης.
84_Σουτ: του Αμπτούν άουτ.
88_Σουτ: του Βιτσέτσεβιτς με τα πόδια σε κόρνερ ο Χάχαλης.
* Τρια τα λεπτά των καθυστερήσεων
90_Σουτ: Ο Κυβελίδης σουτ από τα όρια της περιοχής με τα πόδια έδιωξε ο Γκαλίνοβιτς.
93_Σουτ: Γέμισμα Λουτσιάνο Κορδονούρης με Χρυσάφη μπερδεύονται το σουτ του Χρυσάφη που ήταν μόνος του ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις...

Παναχαϊκή (Φυντάνης): Χάχαλης, Χρόνης, Ντίνας, Λαμπρόπουλος, Κουρδονούρης, Ακπαρίδης, Λουμπαρδέας, Ουρτάδο (78_Κυβελίδης), Χρυσάφης, Κουσκουνάς (46_Λουτσιάνο), Καραγιάννης (72_Στεργίδης).

Καβάλα (Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (30_λ.τ. Σιόντης), Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Αμπτούν, Ντάρσβιλ (78_Δρόσος), Ογκμπέτσε, Αλεκσάντροβιτς (46_Βουτσίτσεβιτς), Ντικρόκ.
Διατητής: Χ. Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας) - Γιαννουγλίδη (Αθηνών)
4ος: Δ. Στυλιάρας (Αιτ/νιας)

*Κίτρινες: Ουρτάδο, Λαμπρόπουλος / Σιόντης, Καρτόσο

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στις καθυστερήσεις η Σέλτικ


Στις καθυστερήσεις κατόρθωσε η Σέλτικ να γυρίσει το ματς με την Νταντί Γιουνάιτεντ και να πάρει τη νίκη με 2-1, που την κράτησε ισόβαθμη με τους Ρέϊντζερς στην κορυφή της Σκωτίας, μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αμπερντίν-Χαρτς 0-1
Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ 2-1
Ινβερνές-Σεντ Τζόνστον 1-1
Ρέιντζερς-Μάδεργουελ 4-1
Σεντ Μίρεν-Χάμιλτον 2-2
Νταντί Γιουν-Σέλτικ 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρέιντζερς 24
Σέλτικ 24
Μάδεργουελ 13
Ινβερνές 11
Χαρτς 11
Νταντί Γιουν. 11

Επιμέλεια:Αποστόλης Νικολόπουλος

Τριταιϊκός: Νικήσαμε και αναπνεύσαμε


Πανηγυρικό είναι το κλίμα στις τάξεις του Τριταιϊκού μετά την σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Αχαϊκής. Η ομάδα του Χρήστου Καραπίτσου επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Νικήσαμε μια πάρα πολύ καλή και δυνατή ομάδα όπως είναι η Αχαϊκή. Όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε και τελικά τα καταφέραμε εμείς. Πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς και αναπνεύσαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τώρα θέλουμε τη νίκη στον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς υπογράμμισε ο τεχνικός της νεοφώτιστης ομάδας, Χρήστος Καραπίτσος.

Photo:mats.gr

Τα στατιστικά της Δ' Εθνικής


Πέντε ομάδες έχουν το απόλυτο σε νίκες στους 10 ομίλους της Δ' Εθνικής.
Οι δύο από αυτές είναι στον δεύτερο όμιλο που έχουν διεξαχθεί ήδη 6 αγωνιστικές. Πρόκειται για τον Οδυσσέα Κορδελιού και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που έχουν ξεκινήσει με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες είναι η Καλαμάτα (6ος όμιλος), ο Ελπιδοφόρος (8ος όμιλος) και η Προοδευτική (9ος όμιλος).

Μόνο ήττες έχουν μέχρι στιγμής ο Απόλλων Πάργας και η Θύελλα Ελεούσας που συμμετέχουν στον πέμπτο όμιλο. Χάσανε σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες τους.

Η Λαμία δεν κατάφερε ακόμα να σκοράρει. Εχει δώσει ήδη 5 αγώνες, δύο εντός και τρεις εκτός έδρας αλλά δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά του γκολ. Το ίδιο και ο Διαγόρας Βραχνέικων που έχει 2 αγώνες εντός και 3 αγώνες εκτός έδρας χωρίς να έχει σκοράρει.

Ο Πυργετός και η Καλαμάτα είναι οι δύο ομάδες που δεν έχει ακόμα παραβιαστεί η εστία τους. Και οι δύο έχουν δώσει από 5 αγώνες.

Οι ακόλουθες ομάδες έχουν πετύχει πολλά γκολ:
-Αστέρας Αμαλιάδας 19 γκολ σε 6 αγώνες
-Αστέρας Μαγούλας 18 γκολ σε 6 αγώνες
-Οικονόμος Τσαριτσάνης 17 γκολ σε 5 αγώνες
-Προοδευτική 16 γκολ σε 5 αγώνες

Ο Αρης Λόφων σε 6 αγώνες έχει δεχτεί συνολικά 21 γκολ και είναι η ομάδα με τη χειρότερη άμυνα της Δ' Εθνικής

Μόνο δύο το απόλυτο...


Ολοκληρώθηκε και η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β_κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, μία αγωνιστική που περιελάμβανε αρκετές εκπλήξεις, όχι όμως για όλους τους πρωτοπόρους των τριών ομίλων.

Στον Α αλλά και Β_όμιλο αντίστοιχα, Κεραυνός Μιτόπολης και Μίλωνας συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα έχοντας το απόλυτο «3 στα 3», ενώ στον όμιλο της Αιγιάλειας (Γ), ο Αετός Ρίου έπιασε κορυφή μετά τη νίκη του, συγκατοικώντας όμως μαζί με τον Ατρόμητο Σταφιδαλώνων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 3ης αγωνιστικής και στους τρεις ομίλους της Β_κατηγορίας, έχουν ως εξής:

ΑΠΟΤΕΣΝΑΤΑ Β_ΕΠΣΑ (3η Αγωνιστική)…
Β1_ΕΠΣΑ…
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΝΤ.-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2010 3-2
Γκολ: 30_Ρουκακιώτης, 44_, 60_Παναγόπουλος / 20_Τσούντος, 35_Ηλίας
Χαμ. Πέναλτι: / 90_Παπαδόπουλος
ΡΟΙΤΙΚΑ-ΔΟΞΑ ΝΙΦ. 4-2
Γκολ: 28_Γραμματσούλιας, 30_Στουπάκης, 32_Χατζηαναστασίου, 80_Μουρτάς / 40, 86_…
ΠΡΩΤΕΑΣ-ΑΡΛΑ 6-2
Γκολ: 44_Γραββάνης, 60_Μούτσας, 70_Σακαμπέτης, 75_Τούλας, 11_, 63_Λάμπρου / …
ΔΟΞΑ ΧΑΛ.-ΒΑΣΙΛΙΚΟ 1-0
Γκολ: 25_Λίγκας
Δοκάρι: Λίγκας, Βασιλόπουλος, Ζ. Ιατρού
ΜΕΤΟΧΙ-ΝΙΚΗ ΛΟΥΣ. 1-2
Γκολ: Πεν._Τσιρίμπασης / 40_Καλογέρης, 65_Μουρουνιώτης
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΙΤ.-ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΙΔ. 3-0
Γκολ: 10_πεν._Αλεξάνδρου, 67_Π. Καπατσούλιας, 85_Μοραΐτης
ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ-ΚΡΙΝΟΣ 2-2
Γκολ: Ορλόφ, Σπυρόπουλος / 70_Καραχάλιος, 92_Κοκκίνης

Β2_ΕΠΣΑ…
ΠΗΓΑΣΟΣ ΜΠΕΓ.-ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ 1-3
Γκολ: 48_Κ. Σπαθής / …………
ΑΧΑΪΚΟΣ-ΘΕΑ 0-5
Γκολ: 5_Ν. Μπούρδος, 28_Κουνάδης, 58, 70, 81_Γκοτσόπουλος
* Στο 73ο λεπτό τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο μετά από αντικανονική προβολή αντιπάλου ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος διεκομήσθη στο νοσοκομείο του Ρίου για τις απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν κάταγμα στην μύτη και στο ζυγωματικό.
ΠΥΡΣΟΣ-ΠΑΤΡΕΑΣ 2-3
Γκολ: 30, 41_Δημόπουλος / 7_πεν._Μ. Ανδρεόπουλος, 20_Σαρελάς, 86_Νιάχος
ΑΕΚ ΠΑΤΡΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ 0-1
Γκολ: 50_Μεταξιώτης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Ζ.-ΠΑΟΚ ΠΑΤΡΩΝ 6-4
Γκολ: 17_Μήτρου, 32_Βογιατζής, 70_Μπασιλάρης, 77_Τσεκάι, 50, 86_Κωστόπουλος / 40_Αθανασίου, 68_Μπασιλάρης, 51, 66_Βέσσης
ΠΑΝΑΧΑΪΚΟΣ-ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ 0-1
Γκολ: 39_Κωνσταντινόπουλος
ΜΙΛΩΝ-ΓΑΛΗΝΗ 5-0
Γκολ: 85_Χρονάς, 30, 65_Χριστόπουλος, 55, 70_Αβράμης

Β3_ΕΠΣΑ…
ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ-ΔΑΦΝΕΣ ΑΙΓ. 3-0
Γκολ: 21_Μπαντούνας, 50, 55_Καρδάρας
ΑΕΤΟΣ ΡΙΟΥ-ΒΟΥΝΤΕΝΗ 3-0
Γκολ: 53_Κολλυρόπουλος, 81_Σπαθής, 89_Καρδάρας
ΑΣΤΗΡ ΤΕΜ.-ΑΕ ΑΙΓΙΟΥ 5-1
Γκολ:………………………………
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΑΦ.-ΔΡΕΠΑΝΟ 3-0
Γκολ: 49, 86_Μπαστογιάννης, 76_Βόντας)
ΣΚΕΠΑΣΤΟ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. Β. 3-3
Γκολ: ……… / Λαγός, Κουκής (δις)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΟΙΚ.-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 3-3
Γκολ:………………………………
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΕΛ.-ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (αναβλήθηκε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Β_ΕΠΣΑ (Σε 3 ματς)...
Β1_ΕΠΣΑ…
Κεραυνός Μιτ. 9 (6-1)
Ροΐτικα 7 (6-3)
Πρωτέας 6 (9-5)
Δόξα Χαλ. 6 (2-1)
Κρίνος 5 (5-4)
Βουπράσιο 4 (9-7)
Βασιλικό 4 (6-4)
Νίκη Λουσ. 4 (4-4)
Δόξα Νιφ. 4 (5-6)
Αστέρας Μιντ. 3 (5-6)
Μετόχι 3 (4-5)
Άρλα 3 (5-9)
Απόλλων Βίδ. 1 (2-6)
Διαγόρας 2010 0 (3-10)

Β2_ΕΠΣΑ…
Μίλωνας 9 (13-0)
Θέα 9 (9-0)
Πατρέας 7 (10-2)
Πήγασος Μπ. 6 (8-5)
Ψηλαλώνια 6 (5-3)
Ατρόμητος Ζαρ. 6 (7-8)
Ηρακλής Π. 4 (1-2)
Πυρσός 3 (6-6)
Παναχαϊκός 3 (1-2)
Παμπατραϊκός 3 (2-6)
ΑΕΚ Π. 3 (2-8)
Αχαϊκός 3 (2-9)
ΠΑΟΚ Π. 0 (5-12)
Γαλήνη 0 (1-9)

Β3_ΕΠΣΑ…
Κεραυνός Αγ. Β. 7 (15-4)
Αετός Ρίου 7 (6-1)
Ατρόμητος Σταφ. 7 (6-2)
Βούντενη 6 (3-3)
Καλάβρυτα 5 (10-6)
Απόλλων Συν. 4 (6-5)
Άνω Καστρίτσι 4 (5-4)
Αστέρας Τεμ. 4 (5-3)
Δρέπανο 4 (2-3)
Σκεπαστό 4 (4-7)
Θύελλα Αιγείρας 1 (3-8)
ΑΕ Αιγίου 1 (4-11)
Δάφνες Αιγ. 0 (0-10)
Κεραυνός Σελ. -2 (1-3)
* Κεραυνός Σελ. και Θύελλα Αιγ. με ματς λιγότερο...
* Κεραυνός Αγ. Βασιλείου και Κεραυνός Σελ. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς...

ΕΠΟΜΕΝΗ (4η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...
Β1_ΕΠΣΑ…
Νίκη Λουσικών-Πρωτέας
Δόξα Νιφ.-Κεραυνός Μιτ.
Διαγόρας 2010-Απόλλων Βιδ.
Άρλα-Ροΐτικα
Βασιλικό-Αστέρας Μιντ.
Βουπράσιο-Μετόχι
Κρίνος-Δόξα Χαλ.

Β2_ΕΠΣΑ…
Πήγασος Μπεγ.-ΑΕΚ Πατρών
Ηρακλής Πατρών-Πυρσός
Θέα-Ατρόμητος Ζ.
Ψηλαλώνια-Παναχαϊκός
Πατρέας-Αχαϊκός
Γαλήνη-ΠΑΟΚ Πατρών
Παμπατραϊκός-Μίλων

Β3_ΕΠΣΑ…
Κεραυνός Αγ. Β.-Άνω Καστρίτσι
ΑΕ Αιγίου-Ατρόμητος Σταφ.
Δρέπανο-Βούντενη
Δάφνες Αιγ.-Κεραυνός Σελ.
Θύελλα Αιγείρας-Αετός Ρίου
Απόλλων Συνοικ.-Σκεπαστό
Καλάβρυτα-Αστήρ Τεμ.

Συντάκτης: Περικλής Ζαχαρόπουλος-Βαγγέλης Μιχάλης
Πηγή:mats.gr

Διπλό" - χρυσάφι (2-1 στο Αίγιο) οι "κοκκινόμαυροι" του Ηλία Φυντάνη


Αυτή ναι, ήταν Παναχαϊκή! Με μια σπουδαία εμφάνιση -κύρια στο β' μέρος-, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και έφυγε από το Αίγιο με ένα σπουδαίο διπλό! Πολλά τα κέρδη για τη νικήτρια του Αχαϊκού ντέρμπι, αφού πέρα από την ψυχολογία μείωσε τη διαφορά από την κορυφή, εκμεταλλευόμενη απώλειες των πρωτοπόρων, σε μια αγωνιστική που της ήρθαν όλα δεξιά!

Η Παναχαϊκή λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, κατέβηκε έχοντας δώσει βάρος στην άμυνα, με τους Χρόνη - Γεννιτσαρίδη στα πλάγια, στόπερ τον Λαμπρόπουλο, λίμπερο τον Ακπαρίδη και τον Κορδονούρη πότε αμυντικό χαφ και πότε β' στόπερ, ουσιαστικά μόνο ο Χρυσάφης και ο Καραγιάννης ήσαν οι επιθετικογενείς, με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνη. Ο Παναιγιάλειος, τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο "πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν είχε δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ευθύς μετά το 1-0 όλοι περίμεναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, αντίθετα εκμεταλλεύτηκαν άριστα την "τρύπα" στην αριστερή πτέρυγα του Παναιγιαλείου (ο Ματσούκας δεν γύριζε να βοηθήσει τον Παπουτσή). Ολη η ομάδα ανέβηκε και κυρίως από τα άκρα οι Κοιλιάρας και Χρόνης, κάπως έτσι δημιουργήθηκαν 2-3 καλές φάσεις, η μία εκ των οποίων απέφερε το γκολ της ισοφάρισης.

Πηγή:Eφ. Πελοπόννησος

Λιμνοχώρι-Αμπελόκηποι 1-0


Δύσκολα το Λιμνοχώρι κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης κόντρα στους Αμπελόκηπους, νικώντας τους με 1-0 στο γήπεδο Λιμνοχωρίου. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 79΄ο Δημητρόπουλος (είχε μπει ως αλλαγή) με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι και το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, που «φωνάζουν» για επιθετικό φάουλ στον Χρ. Λαγκαδινό πριν φθάσει η μπάλα στον σκόρερ.

Οι Αμπελόκηποι είχαν πολλά παράπονα από τις αποφάσεις του διαιτητή Αντώνη Γκοτσόπουλο, ωστόσο πλήρωσαν ακριβά και τις χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αποκορύφωμα ήταν αυτή του Μπαλασκέρη στο 78΄, μισό λεπτό πριν σκοράρουν οι γηπεδούχοι (απέκρουσε σωτήρια ο Παπαδημητρίου), ενώ μοναδική ευκαιρία έχασε και ο Ραμαντάνης, σουτάροντας άουτ σε κενή εστία στο 44΄.

Οι γηπεδούχοι, που εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα, είχαν καλές στιγμές με τους Δελδήμο 46΄ και Μητρόπουλο στο 61΄, ενώ κοντά στο γκολ έφθασαν και για τους Αμπελόκηπους οι Βασιλόπουλος 16΄, Α. Λαγκαδινός 39΄, 67΄.
Δεν τα πήγε καλά ο διαιτητής Α. Γκοτσόπουλος, σε αντίθεση με τους βοηθούς Κονιδάρη και Κολόι, που ήταν σωστοί στις υποδείξεις τους.

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Π. Γερασιμόπουλος (64΄ Πιπέρης), Μιχαλόπουλος, Π. Αλεξανδρόπουλος, Αγγελόπουλος, Θ. Γερασιμόπουλος (71΄ Γκιατάρι), Α. Αλεξανδρόπουλος, Γκιώνης, Δελδήμος, Μητρόπουλος, Μπακούλιας (50΄ Δημητρόπουλος).

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ:
Περδικάρης, Βασιλόπουλος (30 λ.τ. Μπάτραλης), Ραμαντάνης, Γεωργαντόπουλος (78΄ λ.τ. Τρυπαναγνωστόπουλος), Χρ. Λαγκαδινός, Σπαλιάρας, Νάτσης, Χαμουζάς (66΄ Κουνάδης), Μπαλασκέρης, Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος.

* Σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Βασιλόπουλου (Αμπελόκηποι), που υπέστη κάκωση μηνίσκου και διακομίστηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της Κάτω Αχαΐας και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου.

* Πέτρα, που πέταξε «ανεγκέφαλος» οπαδός μετά την λήξη του αγώνα, χτύπησε στο κεφάλι τον νεαρό Ηρακλή Νάτση των Αμπελόκηπων, ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό και ποδοσφαιριστή του Λιμνοχωρίου, Χρήστο Δελδήμο

του Δημήτρη Σαρρή

Μαύρη καταιγίδα "έπνιξε" την Αρόη


Αστραπές και βροντές'' έριχνε ο Απόλλων το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο των Πετεινών. Μια ολοκληρωτική ''ποδοσφαιρική παράσταση'' απέναντι στην ΑΠΟ Αρόης, που έζησε έναν εφιάλτη, δεχόμενη 7 τερματα. Ένας Απόλλων που ''πετάει'' και όλοι στην ομάδα έυχονται να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Το πρώτο μέρος ουσιαστικά δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε στον αγώνα. Μπορεί ο Απόλλων να προηγήθηκε με το καταπληκτικό γκόλ του Βασίλη Ραμμόπουλου, αλλά οι φιλοξενούμενοι κράταγαν το σκόρ, στηριζόμενοι περισσότερο στην άμυνα τους.

Εκτός από το τέρμα του Ραμμόπουλου στο 25', ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι σε κεφαλιά στο 18'. Ο Απόλλων είχε καλές ευκαιρίες με τους Σ. Κυριτόπουλο στο 15', Κατεργάρη στο 30' και Χριστόπουλο στο 35' για να πάει με ένα πιο ασφαλές σκόρ στα αποδυτήρια. Από την άλλη πλευρά, η ΑΠΟ Αρόης απείλησε μια και μοναδική φορά στον αγώνα σε φάουλ του Σουλελέ και κεφαλιά του Σακκάτου που κατέληξε άουτ.

Παρά το γεγονός ότι το σκόρ έμεινε στο 1-0, ο Απόλλων ήταν πολύ καλύτερος από τους φιλοξενούμενους και έδειχνε ότι θα έπαιρνε έυκολα αυτό το παιχνίδι. Κάτι που έγινε κιόλας.
Το δέυτερο μέρος ήταν μια ''ποδοσφαιρική παράσταση'' για τους ποδοσφαιριστές του Χρήστου Ακαρέπη, που έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 50' ο Βασίλης Ραμμόπουλος εκμεταλλέυτηκε την καταπληκτική ασίστ του Χριστόπουλου και πλάσαρε τον Κουτροκόη, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται στο 55' δικαιολογημένα για πεντακάθαρη ανατροπή του Σουγλέρη μέσα στην περιοχή, ο οποίος δέχτηκε μάλιστα και κίτρινη κάρτα για θέατρο!

Στο 62' ο Νίκος Κυριτόπουλος έγραψε το 3-0, ενώ στο 69' ο Τσιντώνης ανέβασε με κεφαλιά τον δείκτη του σκόρ στο 4-0. Η ΑΠΟ Αρόης έχει καταρρέυσει και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη ο Σ. Δεπούντης για εξύβριση ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα. Με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αντισταθούν στις ''ορέξεις'' των γηπεδούχων, οι οποίοι συνεχίζουν να πολιορκούν την άμυνα τους.

Το 5-0 σημειώνει με πλασέ ο Παναγόπουλος στο 75'. Ο ''χορός'' των γκόλ δεν έχει σταματημό καθώς η άμυνα της ΑΠΟ Αρόης μπάζει και ο Γ. Αβραμόπουλος με κεραυνό μέσα από την περιοχή κάνει το 6-0. Το τελευταίο γκόλ στον αγώνα σημείωσε ο Σ. Κυριτόπουλος με αριστερό πλασέ, διαμορφώνοντας το 7-0 και δίνοντας διαστάσεις μεγάλου θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.
Ο Απόλλων είναι πολύ φορμαρισμένος και το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις τελευταίες 3 αγωνιστικές στις οποίες έχει 3 νίκες με 13-1 τέρματα. Η ομάδα δείχνει να έχει βρεί απόλυτα την χημεία που δεν είχε στα πρώτα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σε κάθε αγώνα και καλύτερο πρόσωπο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κατεργάρης, Σπαθής, Τσιντώνης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (62' Β. Νικολόπουλος), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (64' Παναγόπουλος), Ραμμόπουλος (75' Γ. Αβραμόπουλος)

ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ : Κουτροκόης, Μάνος, Α. Δεπούντης (51' Μητσόπουλος), Σακκάτος, Καραίσκος (66' Φουντούκης), Παπαχαραλάμπους, Μπακόπουλος, Ξυλιάς, Κοκκίνης, Σουλελές, Σ. Δεπούντης

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Aποτελέσματα, συνθέσεις, σκόρερς στην Α1


ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ – ΠΕΤΕΙΝΟΙ 2-0: Κοντάρης 6’, Λαμπρόπουλος 58’.
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Χ. Νταφογιάννης, Κουλογιάννης (87’ Β.Γ. Μπότης), Πλούμπης, Στούπας, Δριβήλας, Λαμπρόπουλος, Κοντάρης (80’ λ.τ. Κανελλακόπουλος), Θεοδωρακόπουλος (71’ λ.τ. Παπαδιονυσίου), Ι. Νταφογιάννης, Καραμπινάς.
ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Ξανθάκης, Αλεξόπουλος, Φούφουλας, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Ανδρονικίδης, Κατριμπούζας (55’ Παναγιωτόπουλος), Α. Στέλλας, Κλεισούρας, Κίτσος (80’ Καλλιανέζος), Αγγιούς (70’ Ψιμάδας).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1-0: Κοβάτσι 6’. Κόκκινη: Δ. Δημητρόπουλος 62’.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκαδόλος, Φραγκούλιας, Γιαχαλής, Σταματακόπουλος, Τζόλας, Χρονάς (85’ Κωνσταντινόπουλος), Ράφτης (70’ Παπανίκος), Αραπάκος, Τσιχλιάς, Ρουμελιώτης (88’ Βγενόπουλος), Κοβάτσι.
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Νάτσης, Αντωνόπουλος, Μπατάς (65’ Ρηγόπουλος), Γ. Δημητρόπουλος (81’ Μαυρομμάτης), Δ. Δημητρόπουλος, Κουβαράς, Κρόγκος (46’ Σούμπασης), Ράπτης, Αποστολόπουλος, Χαριτωνίδης, Κατσιμίγας.


ΦΑΡΑΪΚΟΣ – ΠΕΙΡΟΣ 1-0: Δημητρόπουλος 25’. Κόκκινες: Γ. Σωτηρακόπουλος 42’ – Αθανασόπουλος 42’.
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κοσμάτος, Γραμματικόπουλος (60’ Γεωργόπουλος), Ι. Κοσμόπουλος, Κολυπέρας, Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος, Δημητρόπουλος, Δ. Κοσμόπουλος (85’ Χ. Βασιλείου), Α. Σωτηρακόπουλος (70’ Γιαννιώτης), Μούτσα, Γ. Σωτηρακόπουλος.
ΠΕΙΡΟΣ: Μπαρμπέρης, Γκοτσούλιας, Νικολακόπουλος, Αθανασόπουλος, Παπαστεργίου, Α. Βαγγελάτος (65’ Μωραΐτης), Β. Καραβίας, Δελδήμος (70’ Κακαφώνης), Κυριακόπουλος (46’ Σταματόπουλος), Α. Καραβίας, Χ. Βαγγελάτος.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ – ΑΡΟΗ 7-0: Ραμόπουλος 25’ 50’, Ν. Κυριτόπουλος 58’, Τσιντώνης 65’, Παναγόπουλος 72’, Ι. Αβραμόπουλος 78’, Σ. Κυριτόπουλος 82’. Κόκκινη: Σ. Δεπούντης 72’.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Αγοράκης, Κατεργάρης, Σπαθής, Τσιντώνης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (62’ Β. Νικολόπουλος), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (64’ Παναγόπουλος), Ραμόπουλος (75’ Ι. Αβραμόπουλος).
ΑΡΟΗ: Κουτροκόης, Μάνος, Α. Δεπούντης (51’ Μητσόπουλος), Σακκάτος, Καραΐσκος (66’ Φουντούκης), Παπαχαραλάμπους, Μπακόπουλος, Ξυλιάς, Κοκκίνης, Σουλελές, Σ. Δεπούντης.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΑΡΗΣ 1-2: Δημητρακόπουλος 79’ – Φερμελής 40’, Κανταρτζόπουλος 72’. Κόκκινη: Νταγιούκλας 78’.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Δίπλας, Χισεσάνι, Βάλσαμος (46’ Γεωργόπουλος), Ρουμελιώτης, Νταγιούκλας, Καϊμακάς, Σταμπολίτης (76’ Τσαλπατούρος), Γκλαβάς, Κολλάρος (65’ Δημητρακόπουλος), Δέδος, Κρίθης.
ΑΡΗΣ: Καλέντζης, Ν. Ασημακόπουλος, Μπαζάρογλου, Κ. Ασημακόπουλος, Π. Ασημακόπουλος, Ναστούλης, Μπαντούνας, Χριστόπουλος (90’ Γουρδομιχάλης), Φερμελής (75’ Μούνγκουλης), Οικονόμου, Κανταρτζόπουλος.


ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1-0: Δημητρόπουλος 79’.
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Π. Γερασιμόπουλος (64΄ Πιπέρης), Μιχαλόπουλος, Π. Αλεξανδρόπουλος, Αγγελόπουλος, Θ. Γερασιμόπουλος (71΄ Γκιατάρι), Α. Αλεξανδρόπουλος, Γκιώνης, Δελδήμος, Μητρόπουλος, Μπακούλιας (50΄ Δημητρόπουλος).
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Περδικάρης, Βασιλόπουλος (30 λ.τ. Μπάτραλης), Ραμαντάνης, Γεωργαντόπουλος (78΄ λ.τ. Τρυπαναγνωστόπουλος), Χρ. Λαγκαδινός, Σπαλιάρας, Νάτσης, Χαμουζάς (66΄ Κουνάδης), Μπαλασκέρης, Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος.


ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ 0-0.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσης, Σωτηρόπουλος, Αρβανίτης (85’ Χριστοδουλόπουλος), Παπαχριστόπουλος (60’ Σταματόπουλος), Ι. Παξιμάδης, Α. Παξιμάδης, Βλάχος, Ντάλας, Δορλής (75’ Γκινάι), Κουκουμάφτσης, Σαλάι.
ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Μονοκρούσος, Σ. Τσακάι, Κολύβρας, Στεφανάτος, Ψιμούλης, Τ. Τσακάι (58’ Μάνε), Φούκης (85’ Οικονομόπουλος), Βάκρινος, Γκοτσόπουλος, Ανδριώτης (60’ Παπαχριστόπουλος).


ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ 4-2: Δούπας 10’ 77’, Νικολόπουλος 90’, Σπανός 92’ – Μπούρδος 15’, Καραμπούλας 40’.
ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Σπυρόπουλος, Καραπίτσος (46’ λ.τ. Σιδέρης), Τοσκάι, Μαρκόπουλος, Γραμματσούλιας (60’ Α. Σπανός), Βακτριτζόγλου, Κοκοτάκης (30’ Τογιόπουλος), Μπινιέρης, Μαντούκας, Νικολόπουλος, Δούπας.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ: Ερδας, Ιωαννίδης, Μητρούλιας, Καραμάνος, Ζάγκλας, Καραμπούλας, Αντωνόπουλος, Κυδωνιάτης, Κωστόπουλος (80’ Πιτουράς), Τόλλιας (65’ Σακελλαρόπουλος), Μπούρδος (55’ Πολυχρονόπουλος).


ΛΕΩΝ – ΡΩΜΑΝΟΣ 0-0.
ΛΕΩΝ: Μπούνιας, Ρηγόπουλος, Δημητριάδης (75’ Γαλάτης), Λάζαρης, Χρηστιάς, Δημακόπουλος, Καραμανλής (60’ Δρακόπουλος), Ντούμας (70’ Πετρόπουλος), Γεωργακόπουλος, Σολωμός, Νικολάου.
ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Τριανταφύλλου, Βανταράκης, Κατριβέσης, Οικονόμου, Αλεξόπουλος (65’ Πανίτσας), Σουγλέρης, Σταμπολτάς, Ανδρικόπουλος, Βοσνάκης (89’ Ντούσιας), Ντουράκου.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡ.: Παρελθόν ο Δρακάτος!

Ο Σπύρος Δρακάτος πλήρωσε το μάρμαρο της ήττας του Αχαιού από την Αναγέννηση με 2-1. Οι άνθρωποι της ομάδας του ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να λύσουν την συνεργασία μαζί του σήμερα το απόγευμα, όπως και έγινε.

Νέος προπονητής της ομάδας του Σαραβαλίου θα είναι ο παλιός παίκτης του συλλόγου, Αγγελος Σταθόπουλος, ο οποίος πρόσφατα πήρε το δίπλωμα προπονητή.

Πηγή:Εφ. Πελοπόννησος

ΣΚΟΡΕΡΣ: «Μάχη» στην Α’ Κατηγορία

Τρεις παίκτες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερς στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΑ και άλλοι δύο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Οι Ανωγιάτης (Ακράτα), Χαρισιάδης (Αστραπή) και Θ. Παπουτσής (Ωλενιακός) οδηγούν την κούρσα με 5 γκολ, σκοράροντας μάλιστα στα παιχνίδια των ομάδων τους το περασμένο Σάββατο και ακολουθούν δύο παίκτες της Θύελλας οι Μπάρδης – Μπινιέρης που έχουν πετύχει 4 τέρματα.

Στην Α1 κατηγορία ο Χριστόπουλος του Απόλλωνα Εγλυκάδας δείχνει ασταμάτητος στις πρώτες 6 αγωνιστικές, καθώς έχει σημειώσει 8 γκολ και φιγουράρει στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Τον ακολουθούν με 7 τέρματα οι Δεπούντης (Αρόη) και Λαμπρόπουλος (Θύελλα Σκιαδά).

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

A.A

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΓΚΟΛ
1.

Χαρισιάδης

Αστραπή

5
2.

Ανωγιάτης

Ακράτα

5
3.

Θ. Παπουτσής

Ωλενιακός

5
4.

Μπαρδής

Θύελλα

4
5.

Μπινιέρης

Θύελλα

4
6.

Μπαρμπούνης

Ζήρια/ΤΑΔ 93

3
7.

Κοτσής

Νίκη Προαστίου

3
8.

Μεντής

Ακράτα

3
9.

Πανταζής

Θύελλα

3
10.

Τσάλτας

Αναγέννηση Π.

3
11.

Τρίψας

Αναγέννηση/Αίας

3

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

A.A

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

ΓΚΟΛ
1.

Χριστόπουλος

Απόλλων

8
2.

Σ. Δεπούντης

ΑΠΟ Αρόης

7
3.

Λαμπρόπουλος

Θύελλα Σκιαδά

7
4.

Κλεισούρας

Πετεινοί

4
5.

Κουλογιάννης

Θύελλα Σκιαδά

4
6.

Μούγκουλης

Άρης Πατρών

4
7.

Μαντούκας

Δόξα Παραλίας

3
8.

Γκοτσόπουλος

Αιγέας/Άρης

3
9.

Μούτσα

Φαραικός

3
10.

Τσαλπατούρος

Πανιώνιος/Αχιλλεάς

3
11.

Χ. Δελδήμος

Λιμνοχώρι

3
12.

Θεοδωρακόπουλος

Θύελλα Σκιαδά

3
13.

Κοντάρης

Θύελλα Σκιαδά

3
14.

Δούμπας

Δόξα Παραλίας

3

του Νίκου Παπαστεφανάτου

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κομπλέ ο Παναιγιάλειος

Χωρίς το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα θα παραταχθεί ο Παναιγιάλειος κόντρα στην Παναχαϊκή στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής. Ο Δημήτρης Σπανός θα έχει στη διάθεσή του και τον Ηλία Σιώκο, οπότε θα μπορεί να επιλέξει την καλύτερη 11άδα, που όμως δεν θα έχει σημαντικές διαφορές απ’ αυτή που αγωνίστηκε στην Κόρινθο. Τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και οι ποδοσφαιριστές έχουν αποφασίσει να μην κάνουν δηλώσεις για το ματς της Κυριακής λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και της ιδιαιτερότητας που υπάρχει. Πάντως, ο Σπανός ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη, τονίζοντας όμως ότι το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

* Αξιωματικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου επιθεώρησαν χθες από άκρη σ’ άκρη το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου για να βεβαιωθούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη διεξαγωγή του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν τα όποια υλικά υπήρχαν από τις εργασίες που γίνονται στο γήπεδο. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αιγιώτες φίλαθλοι θα καθίσουν στην ανατολική κερκίδα του γηπέδου και θα πληρώσουν 10 ευρώ το εισιτήριο, ενώ οι πατρινοί που θα καθίσουν στη δυτική (εκεί που βρίσκονται τα δημοσιογραφικά θεωρεία) πιθανότατα θα πληρώσουν 15 ευρώ, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την σημερινή σύσκεψη.

Τα εισιτήρια για τους αιγιώτες θα κυκλοφορήσουν από σήμερα και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Χθες προπονήθηκαν το πρωί μόνο όσοι δεν έπαιξαν στην Κόρινθο, ενώ σήμερα οι «μελανόλευκοι» θα προπονηθούν στο γήπεδο Δημητρόπουλου το πρωί και στο γήπεδο του Αιγίου το απόγευμα.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Ο Ατρόμητος ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με Τριταϊια

Εμβόλιμη αγωνιστική για τις ομάδες της Δ’ Εθνικής, με τους αγώνες να είναι σε εξέλιξη. Στις 2μ.μ. ξεκίνησε το ματς του Ολυμπιακού με την Σπάρτη, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από το Αργοστόλι με το «τρίποντο» στις αποσκευές τους. Στο άλλο ματς που ξεκίνησε νωρίτερα ο Πάμισος επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Μαχαιράδου.

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Διάγόρα Βραχνεϊκων με τον Αστέρα Αμαλιάδας και έτσι οι γηπεδούχοι μένουν για 5η αγωνιστική χωρίς νίκη, ενώ ακόμα δεν έχουν σκοράρει... Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο ομάδες είχαν από δυο... δοκάρια.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολυμπιακός Κεφαλονιάς – Σπάρτη 0-2 (10’ Γάτσος, 87’ πεναλ. Πλεμμένος)
Πάμισος - Αστέρας Μαχαιράδου 1-0 (82' Κουρεντζής)
Αχιλλέας/Εθνικός - Εράνη Φιλιατρών 0-2 (14' αυτογκολ Θεοφανόπουλος, 34' Βασιλόπουλος)
Ατρόμητος Λάππα – Τριταιϊκός 4-2 (20' , 36' , 50' Ανδρούτσος, 45' Κυριτόπουλος/48' πεν., 60' πεν. Ν. Γραμματικόπουλος)
Κροκεές – Καλαμάτα 0-4 (21', 67' Αθανασόπουλος, 23' Αγγελόπουλος, 77' Γκίκα)
Αχαϊκή - Εθνικός Σαγεϊκων 1-0 (37' Καρατζανίδης)
Κυπαρισσία - Ζαβλάνι 2-0 (50' Μοροσάνο, 80' Δαραμάρας)
Διαγόρας Βραχνεϊκων - Αστέρας Αμαλιάδας 0-0
Ρεπό: Μεσσηνιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 5 αγώνες)

Αστέρας Αμ. (13-1) 13
Καλαμάτα (10-0) 12
Αχαϊκή (8-1) 12
Σπάρτη (7-3) 11
Ατρόμητος Λάππα (12-5) 10
Πάμισος (7-4) 10
Εράνη Φιλ. (10-6) 9
Αχιλλέας Καμ. (4-5) 7
Αστέρας Μαχ. (8-8) 7
Κυπαρισσία (4-5) 6
Μεσσηνιακός (3-6) 4
Τριταιϊκός (5-8) 4
Α.Ο. Κροκεών (3-10) 3
Διαγόρας Βρ. (0-6) 2
Ζαβλάνι (2-10) 1
Εθνικός Σαγεϊκων (4-13) 1
Ολυμπιακός Κεφ. (2-12) 1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ
(6η αγωνιστική)

Κυπαρισσία - Πάμισος
Αστέρας Μαχ .- Ατρόμητος Λάππα
Ζαβλάνι - Κροκεές
Τριταιϊκός - Αχαϊκή
Καλαμάτα - Μεσσηνιακός
Εθνικός Σαγεΐκων - Ολυμπιακός Κεφ.
Σπάρτη - Αχιλλέας/Εθνικός Αιγιάλειας
Αστέρας Αμαλιάδας - Εράνη Φιλ.

Πηγή:sportfmpatras.gr

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αρση τιμωρίας


Την γλιτώνουν προσωρινά οι Εθνικές ομάδες της Νιγηρίας μιας και η ΦΙΦΑ αποφάσισε να άρει μέχρι τις 25 του Οκτώβρη τον αποκλεισμό των Αφρικανών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι την Ομοσπονδία της Νιγηρίας ότι θα τιμωρούσε τις εθνικές ομάδες αν δεν σταματούσε η παρεμβατικότητα στα τεκταινόμενα από τις πολιτικές αρχές της χώρας. Και πράγματι, την Δευτέρα ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των Νιγηριανών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, απόφαση όμως που πήρε πίσω σήμερα επιτρέποντας στην Εθνική Ανδρών να δώσει κανονικά το ματς της Κυριακής με τη Γουινέα (προκριματικά Κόπα Αφρικα). Η τελική απόφαση της ΦΙΦΑ θα παρθεί στις 25 του Οκτώβρη μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο CAS

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΙΤΟΠΟΛΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΝΤ. 2-1


Ο Κεραυνός Μιτόπολης εντυπωσιάζει στις 2 πρώτες αγωνιστικές και την Κυριακή πέτυχε το απόλυτο, καθώς επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Μιντιλογλίου με 2-1. Με την συγκεκριμένη επιτυχία, το συγκρότημα του Κυριάκου Μπαζάρογλου απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής και η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ.

Οι «κόκκινοι» μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και μόλις στο 20_ ο Σαμαράς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος επενέβη σωτήρια δέκα λεπτά αργότερα και αποσόβησε άλλο ένα δυνατό σουτ του δραστήριου Σαμαρά. Στο 36 οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στην μοναδική φάση που απείλησαν τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, πριν την λήξη του ημιχρόνου (43), ο Σαμαράς σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αστοχεί και στην επαναφορά ο Μωραϊτης ανοίγει το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 52, έπειτα από εξαίσιο συνδυασμό του Π. Καπατσούλια με τον Σαμαρά, ο τελευταίος πασάρει στον Μωραίτη, που με εύστοχο πλασέ πραγματοποιεί το 2-0. Στο 65 η ομάδα του Μιντιλογλίου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαγρηγορίου και στο 70_ ο Παναγόπουλος από κοντά μείωσε με πλασέ σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην συνάντηση.

Από εκεί και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά τον Κεραυνό, αλλά στην αντεπίθεση οι πρωτοπόροι είχαν δοκάρι στο 82_ με τον πρωταγωνιστή της συνάντησης Μωραϊτη. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι την λήξη και η ομάδα της Μιτόπολης πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο».

Επόμενη αποστολή και πάλι στο Μαζαράκι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Βίδοβας.

Πηγή: mats.gr

Ο νέος προπονητής της Παναχαικής


Ο Ηλίας Φυντάνης- πρώην προπονητής πλέον του Αίαντα Σαλαμίνας - αναλαμβάνει από τη Πέμπτη τη τεχνική ηγεσία της Παναχαικής. Ο νέος τεχνικός δήλωσε ότι η πρόταση που του έγινε ήταν πρόκληση για αυτόν και τη καριέρα του, και ζητάει από το κόσμο της ΠΓΕ να έρθει ξανά στο γήπεδο και να είναι σίγουροι ότι θα τους δικαιώσουν.

Όσον αφορά τη τακτική που θα ακολουθήσει είπε οτι θα προσπαθήσει να κάνει την ομάδα πιο επιθετική και να περάσει το πάθος και τη δύναμη στους παίκτες, καθώς η Γ'Εθνική είναι μια κατηγορία που δε φημίζεται για το καλό ποδόσφαιρο αλλά στην ουσία και στο αποτέλεσμα.

Ψίθυροι από τις ομάδες


Πολύς κόσμος στο ματς, Ικαρος Π. – Ωλενιακός, πάνω από 300 άτομα και άνθρωποι απ’ όλες τις ομάδες. Το καλύτερο όμως ήταν ότι ποδοσφαιριστές που ήταν αντίπαλοι το Σάββατο, κάθονταν μαζί και έβλεπαν το ματς, όπως αυτοί του Φωστήρα και του ΑΟ Πάτραι…

· «Πήγα στο Λιμνοχώρι να δω Εθνικός – Ατρόμητο Λάππα, πήγα στο Σαραβάλι να δω Ωλενιακό, όμως το καλύτερο παιχνίδι ήταν, Αμπελόκηποι – Θύελλα Σκιαδά», έλεγε γνωστός παράγοντας. Οντως, ήταν μακράν το καλύτερο ματς του Σαββατοκύριακου.

· Θέλει πολλή δουλειά ο ΑΟ Πάτραι για να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και να ακολουθήσει μέχρι τέλους. Προς το παρόν δεν ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες…
· Μήπως βιάστηκε λίγο η Αστραπή;
· Mόνο ο Ωλενιακός και η Θύελλα είναι αήττητες στην Α΄ Κατηγορία…
· Το «μηδέν» στη άμυνα του Ωλενιακού κράτησε 276 λεπτά. Για να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο ρεκόρ…

· Ανθρωποι που ήταν στο παιχνίδι, Αγ. Δημήτριος – Πετεινοί, έλεγαν ότι δεν υπήρχε πέναλτι στη φάση που ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι…
· Για άνοδο δεν ξεκίνησε η Δόξα Παραλίας;

· Κουίζ: Ποιος είναι ο πιτσιρικάς, ο οποίος με τα γκολ του «ξελασπώνει» το θείο του, που είναι προπονητής στην ομάδα;

· Ωραία ξεκίνησε ο «Πετράν»…Δεν πήρε πληροφορίες από το «Δράκο» για το υλικό;
· Μέχρι και στα ερασιτεχνικά γήπεδα γίνονται περιοδείες των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων…

· Καλή η διαιτησία του Τζουανόπουλου στο ματς, Ικαρος Πετρωτού – Ωλενιακός. Σφύριζε μόνο όταν ήταν απαραίτητο, ό,τι και να λένε κάποιοι…
· Ποιος διαιτητής «την πάτησε» στο ημίχρονο του αγώνα που έπαιζε, γιατί σήκωσε το κινητό του;

· Η μεγάλη μάχη θα γίνει στην Α1 Κατηγορία και όχι στην Α’, αφού όλες οι ομάδες δείχνουν δυνατές και στο τέλος θα κριθεί και η άνοδος και ο υποβιβασμός…

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΑ: Έχει μπάλα αύριο!


Συνεχίζεται αύριο το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Αχαϊας με την διεξαγωγή εννέα αναμετρήσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

16.00 ΕΠΣΑ «Α. Κάνιστρας»: Πατρέας – Πολύτεκνος (Σικελιανός)
16.00 Προαστείου: Νίκη Προαστείου – Θύελλα Σκιαδά (Παπαδόπουλος Γ.)
16.00 Μιντιλογλίου: Αστέρας Μιντιλογλίου – Α.Ε. Ροιτϊκων (Πασχάκης)
16.00 Ζαρουχλεϊκων: Δάφνη Πατρών – Θέα (Σπανός Αντ.)
16.00 Νικολεϊκων: Νίκη Νικολεϊκων – Κεραυνός Αγ. Βασιλείου (Κομνηνός)
16.00 Βαλιμιτίκων: Μελίσσια – Απόλλων Συνοικισμού (Πολυγένης)
16.00 Άρλας: Άρλα – Πανμοβριακός (Καθαράκης)
16.00 Ζαχλωριτίκων: Δόξα Ελαιώνα – Θύελλα Αιγείρας (Σόγιας)
18.30 ΕΠΣΑ «Α. Κάνιστρας»: Θύελλα Πατρών – Άγιος Δημήτριος (Καλύβας)

του Νίκου Παπαστεφανάτου/Αποστόλη Νικολόπουλου

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τεσσάρα ο Καπετάνος


Με τέσσερις αγωνιστικές αποκλεισμό τιμώρησε η ΟΥΕΦΑ τον Παντελή Καπετάνο για την αποβολή του στο ματς του Europa League ανάμεσα σε Στεάουα Βουκουρεστίου και Νάπολι.

Ο Ελληνας διεθνής, ο οποίος είχε σκοράρει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και εν συνεχεία είχε δει απευθείας κόκκινη κάρτα (31') για χτύπημα σε αντίπαλο, θα χάσει τα ματς με Ουτρέχτη (εντός και εκτός), Λίβερπουλ (εντός) και Νάπολι (εντός). Ο Καπετάνος δεν ήταν ο μόνος που τιμωρήθηκε καθώς ο προπονητής Μάριους Ιανούλι θα πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ για τα σχόλια που έκανε στον διαιτητή και η Στεάουα 30.000 για τη συμπεριφορά των οπαδών της.

Ετσι δεν πάει πουθενά


Σε μια εποχή με τρομερή οικονομική ύφεση, το να δίνει κάποιος 10 ή 20 ευρώ για να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι όπως το χθεσινό της Παναχαϊκής, είναι έγκλημα!

Κι όμως είναι αλήθεια, η χθεσινή εμφάνιση της Παναχαϊκής ήταν μία από τις χειρότερες που έχουμε δει και εξηγεί -για όσους δεν είχαν δει- και το πώς δεν νίκησε ούτε στην Κερατέα ούτε στα Χανιά. Μία υπόνοια ευκαιρίας, από το μακρινό σουτ του Χρόνη στο 9' κι αυτό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο!

Δεν είναι τυχαίο πως με το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, ένα μακρόσυρτο "ου" ακούστηκε από όλο το γήπεδο… Η Παναχαϊκή, που προερχόταν από δύο κολλητά "Χ" στην Κερατέα και στα Χανιά, μόνο όρεξη για μπάλα δεν είχε. Με διάταξη 4-4-2, δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλό της.

Οι παίκτες δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά, η μεσαία γραμμή ανύπαρκτη, απειλή από τα πλάγια καμία. Αντίθετα οι του Πανηλειακού είχαν σωστή αμυντική λειτουργία με δύο καλά σέντερ μπακ, αρκετό πάθος, όμως επιθετικά ήταν λίγοι. Καμία αλλαγή και στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ζωηρά για πέντε λεπτά κι αυτό ήταν όλο. Τίποτα άλλο από ’κει και πέρα, κάποια μακρινά σουτ, έτερον ουδέν, με τον Γιώργο Μαραντά να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές μέχρι το 68΄...

Ένας Πατρινός στο Μπάρι!


Απόλυτα ικανοποιημένους άφησε στους ανθρώπους της Ιταλικής ομάδας ποδοσφαίρου του Μπάρι, η παρουσία στις Ακαδημίες του Πατρινού παίκτη, Φώτη Γεωργαντόπουλου. Εκεί έκανε τέσσερις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις της ομάδας και έπαιξε και σε ένα εσωτερικό φιλικό, αγωνιζόμενος ως δεξί χαφ.

Ο 14χρονος που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή την στιγμή στην Πάτρα, είναι γεννημένος το 1994 και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στην Ιταλία και στο 10ήμερο που παρέμεινε. Μέλος της Μικτής ομάδας Παίδων της Αχαϊας, αλλά και του Αχαϊκού, ομάδα Β’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Αγωνίζεται ως δεξί και αριστερό χαφ, μπορεί όμως και παίζει ακόμα και πίσω από τον σέντερ φορ. Έχει και τα δύο πόδια, στηρίζεται πολύ στην ταχύτητά του και την καλή τεχνική κατάρτιση. Πρέπει όμως να δυναμώσει για να μπορέσει να εξελιχθεί ακόμα πιο πολύ.

Στο πρόσφατο παιχνίδι της Μικτής Παίδων στην Κεφαλονιά πέτυχε γκολ και ήταν από τους διακριθέντες. Στην Μικτή Τζούνιορς την περσινή σεζόν πέτυχε σε 3 παιχνίδια 4 γκολ.

Έχει πετύχει και τέρμα στην ανδρική ομάδα του Αχαϊκού και στην παρθενική του εμφάνιση στην αναμέτρηση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ με αντίπαλο τον Πήγασο Μπεγουλακίου. Επίσης, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα με τον Αχαϊκό σε μικρές ηλικίες, όπως το Championissimo, Mudialito (2 φορές).

Έχει ήδη δύο προτάσεις από Ιταλικές ομάδες, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Παναχαϊκή.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Επιστροφή από την... κόλαση


Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Αστραπή κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Αναγέννηση/Συμπολιτεία. Μία νίκη, η πρώτηνέα αρχή έπειτα από την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από τον Ωλενιακό. Μόνο εύκολα δεν ήρθε αυτή όμως, αφού χρειάστηκε κατάθεση ψυχής και πολύ πάθος από τους παίκτες της όταν βρέθηκαν στο πρωτάθλημα, που τόσο ήθελε για να κάνει μία πίσω στο σκορ.

Ήταν το 11ο λεπτό της αναμέτρησης όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ωραία λόμπα του Τρίτσα. Ο στόχος της "Μπάρτσα", φαινόταν εκείνη τη στιγμή δυσκολότερος. Σαν να μην έφτανε αυτό λίγο πριν τη φάση του γκολ οι γηπεδούχοι είδαν τον Γελάσιο να τραυματίζεται (διαστρεμμα) και ένα τέταρτο αργότερα να αποχωρεί απο το παιχνίδι.

Μέχρι την ανάπαυλα το σκορ παρέμεινε ίδιο αλλά από την αρχή της επανάληψης και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι παίκτες της Αστραπής βγήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι. Το γήπεδο... έγερνε προς την εστία της Αναγέννησης και οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, κυρίως με τον Χαρισιάδη. Η ατυχία όμως χτυπησε και πάλι την Αστραπή αφού ο πολύπειρος επιθέτικός της, Ρουτζαμάνης, τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε. Το πάθος όμως ξεχείλιζε απο τους παίκτες της Αστραπής που δικαιώθηκαν σκοράροντας 2 φορές στο 78 και στο 85, πρώτα με τον συνήθη ύποπτο Γιάννη Χαρισιάδη (4ο γκολ φετος) και τον Κουτσοκέρα παίρνοντας πολύτιμη νίκη.

Οι συνθέσεις...

Αστραπή (Φώτης Φοής): Κολαΐτης, Χριστόπουλος, Χαρίτος (46_Τσούνης), Κουτσοκέρας, Πλώτας, Γελάσιος (32_Βρόντος), Καναβός, Σπίρο, Καραμάνος, Χαρισιάδης, Ρουτζαμάνης (59_Σπυρόπουλος)

Αναγέννηση/Αίας (Νίκος Ψυχογιάννης): Ιορδανίδης, Κολοκυθάς, Μπάδας, Σπανός, Ασημακόπουλος, Πλώτας (85_Καραΐσκος), Βεϊζί (67_Μιχαλόπουλος), Ψυχογιάννης (49_Σωτηρόπουλος), Τρίτσας, Τρίψας, Καρβούνης.

Πηγή: mats.gr

Περιζήτητος ο Σανκαρέ


Γεγονός είναι ότι ο Σανκαρέ έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, προκαλώντας το ενδιαφέρον των ισχυρών ομάδων της Ελλάδας.
Σύμφωνα όμως με βελγική ιστοσελίδα (voetbalkrant), για τον άσο του Ολυμπιακού Βόλου, ήδη ετοιμάζονται να δείξουν επίσημο ενδιαφέρον, η Σταντάρ Λιέγης α η Κλαμπ Μπριζ. Παράλληλα, αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται και εκείνος από την πλευρά του να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού, προκειμένου να αποκτήσει τον Γενάρη, τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό.

Δοκιμασία στη Σπάρτη


Η Αχαϊκή που μέχρι τώρα έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς έχει δύσκολο έργο την Κυριακή όπου και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Σπάρτη. Ο έτερος πρωτοπόρος Αστέρας Αμαλιάδας παίζει με τον Μεσσηνιακό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις Καλαμάτα-Κυπαρισσία, Ζαβλάνι-Πάμισος. Στις 11.00 θα ξεκινήσει το Εράνη Φιλιατρών-Ολυμπιακός Κεφαλονιάς.

Ούτε μισός βαθμός πεταμένος στην Πάτρα

Από τη στιγμή που η Παναχαϊκή έχει τέτοιες απώλειες βαθμών στα τρία πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της (μόλις δύο βαθμούς έχει μαζέψει), είναι υποχρεωμένη να μαζεύει «τρίποντα» στην έδρα της.

Κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα, που υποδέχεται τον Πανηλειακό στο γήπεδό της (4 μ.μ.). Οι «κοκκινόμαυροι» θέλουν τη νίκη για τρεις σημαντικούς λόγους: Πρώτον, για να ξαναβρούν την ηρεμία τους και να πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής στο Αίγιο.

Δεύτερον, για να πλησιάσουν στην κορυφή εάν το σημερινό «ντέρμπι» Κόρινθος-Παναιγιάλειος τελειώσει ισόπαλο, όπως εύχονται οι ίδιοι, ή αν έχει απώλειες ο ΠΑΟ Ρουφ ή η Ρόδος. Και τρίτον, για να κάνουν το «2 στα 2» στην έδρα τους και να επιβεβαιώσουν και έμπρακτα αυτό που λένε μεταξύ τους, ότι «για να πάρουμε πρωτάθλημα, πρέπει να μην πετάμε ούτε βαθμό στην έδρα μας».

Ο Πανηλειακός, από την πλευρά του, έρχεται με πρώτο στόχο το «Χ». Ως τώρα δείχνει πολύ σφικτός στην άμυνα και επίσης πολύ σφικτός στην επίθεση. Πολύ δύσκολα δέχεται γκολ, πολύ δύσκολα βάζει.

Πηγή: Eφ. Πελοπόννησος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Αρχίζει να "δαγκώνει"


Τα καλά σημάδια είχαν φανεί από την καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με το Λιμνοχώρι στην Εγλυκάδα. Στο Αίγιο την προηγούμενη Τετάρτη, ο Απόλλων κατάφερε να πάρει εύκολα το διπλό σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σήμερα απλά επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, κάνοντας ουσιαστικά περίπατο σε ένα μεγάλο ντέρμπυ της αγωνιστικής. Κέρδισε τον Πανιώνιο/Αχιλλέα με 4-1, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλες τις γραμμές του. Ας δούμε τι έγινε στο παιχνίδι :

Ο Απόλλων κατάφερε ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι πριν καλά αρχίσει, σκοράροντας δύο τέρματα με τον Σουγλέρη στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Στο 5' ο Χριστόπουλος από αρίστερα σέντραρε και ο Σουγλέρης με σούτ έγραψε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα με ένα καταπληκτικό σούτ-πλασέ έξω από την περιοχή, κρέμασε τον Δίπλα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Πανιώνιος έδειχνε να τα έχει χαμένα και ο Απόλλων έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 20' ο Χριστόπουλος χάνει μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά μέσα από την περιοχή, καθώς ο Δίπλας με εξαιρετική απέκρουση του είπε ''όχι''. Στο 25' νέα άριστη συνεργασία από την επιθετική γραμμή των γηπεδούχων με τον Ν. Κυριτόπουλο να σεντράρει, τον Χριστόπουλο να πιάνει τρομερό αριστερό σούτ αλλά τον Δίπλα να πραγματοποιεί μια ακόμα καλή απέκρουση.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 30' και ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς με τον Δημητρακόπουλο να στέλνει εξ επαφής την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα. Και φτάνουμε στο 42' όπου ο Χριστόπουλος παίρνει την πάσα από τον Σουγλέρη και με πλασέ πάνω από τον Δίπλα ανεβάζει το σκόρ στο 3-0 και στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια έχοντας ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα νίκης.

Στο 2ο μέρος ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς ξεκινάει καλύτερα, αφού δεν έχει και πολλά περιθώρια στο παιχνίδι. Χάνει πολύ σημαντικές ευκαιρίες με κεφαλιά του Δημητρακόπουλου στο 55' αλλά και πλασέ εξ επαφής του Κρίθη στο 59'. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να συνέρχονται από το μουδιασμένο πρώτο εικοσάλεπτο του 2ου μέρους και ξανανεβάζουν στροφές.

Στο 60' ο Σουγλέρης σουτάρει και ο Δίπλας απεκρούει ξανά σωτήρια. Στο 70' ο Κ. Αβραμόπουλος ανατρέπει τον Γεωργόπουλο και ο Τσαλπατούρος που αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλντι μειώνει σε 3-1. Στο 75' τεράστια ευκαιρία με τον Μάγκο να μειώσει σε 3-2 με πλασέ μέσα από την περιοχή και να ξαναβάλει φωτιά στο παιχνίδι. Καλές χαμένες ευκαιρίες όμως είχε και ο Απόλλωνας σε τετ α τετ των Ραμόπουλου στο 78' και Χριστόπουλου στο 80' να κάνει το 4-1. Τελικά στο 82', ο Χριστόπουλος σκόραρε με πλασέ και ''τελείωσε'' το παιχνίδι, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Ο Απόλλων γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι καλύτερος, βγάζοντας πολύ τρέξιμο μέσα στο γήπεδο και δείχνοντας ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλεία την περίοδο της προετοιμασίας.

Ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς διαθέτει μια ομάδα με πολύ καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές και είναι απλά θέμα ψυχολογίας και χρόνου να συνέλθει και να δείξει το πρόσωπο που του αξίζει στο πρωτάθλημα.

Διαιτήτευσε ο κ. Θ. Σπανός με βοηθούς τον κ. Γεωργόπουλο και την κ. Τζόλα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Σπαθής, Κουλούρης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος (86' Γ. Αβραμόπουλος), Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (73' Κατεργάρης), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (62' Παναγόπουλος), Ραμόπουλος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Δίπλας, Ρουμελιώτης, Βάλσαμος, Β. Μάγκος (78' Ανδρούτσος), Νταγιούκλας, Καιμακάς, Σταμπολίτης (30' Ν. Μάγκος), Γεωργόπουλος, Δημητρακόπουλος (60' Κολλάρος), Τσαλπατούρος, Κρίθης

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

** Αρκετός ο κόσμος στο γήπεδο των Πετεινών, παρακολούθησε τον αγώνα.

** Σύσσωμη και η ομάδα των Πετεινών με τον προπονητή της Μπάμπη Παπαγιάννη, βρήκε την ευκαιρία αφού αγωνιζόταν στις 19.00 να παρακολουθήσει αρκετό μέρος του αγώνα.

** Με το ''αριστερό'' η πρώτη του Πέτρου Λεβεντάκου στον πάγκο του Πανιώνιου/Αχιλλεά.

** Στους θεατές του αγώνα η οικογένεια Βασίλη Σπαθή, η οποία κάθε αγωνιστική καμαρώνει τον Αντρέα.

** Για μια ακόμα φορά επόπτης σε αγώνα του Απόλλωνα μια γυναικεία παρουσία. Μιλάμε για την κ. Τζόλα που σφύριξε για 2η φορά αγώνα της ομάδας της Εγλυκάδας.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Β’ ΕΠΣΑ: Τους κεραυνοβόλησε!

Κεραυνός Αγίου Βασιλείου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στον σημερινό αγώνα με τις Δάφνες Αιγιάλειας, επικρατώντας με 6-0, στην 2η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα των αγώνων:

Β1’ ΕΠΣΑ (2η Αγωνιστική)
Σάββατο 09/10/10
Γηπ. Βραχνεΐκων: Διαγόρας 2010 – Δόξα Χαλανδρίτσας 0-1
Γηπ. Νιφορεϊκων»: Δόξα Νιφορεϊκων – Πρωτέας 1-0

Κυριακή 10/10/10 (4.30μ.μ.)
Γηπ. Μαζαρακίου: Κεραυνός Μιτόπολης – Αστέρας Μιντιλογλίου (Μακρυπόδης)
Γηπ. Κρίνου: Κρίνος – Μετόχι (Λεβεντάκος)
Γηπ. Βασιλικού: Βασιλικό – Βουπράσιο (Αυγέρης)
Γηπ. Άρλας: Άρλα – Νίκη Λουσικών (Τσιμπούκης)
Γηπ. Νιφορεϊκων: Απόλλων Βίδοβας – Α.Ε. Ροϊτίκων (Ρουγκάλας)

Β2’ ΕΠΣΑ (2η Αγωνιστική)
Κυριακή 10.10.10
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων (10.30π.μ.): Γαλήνη – Παναχαϊκός 0-1
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» (10.30π.μ.): Πατρέας – Ηρακλής 0-0
Γηπ. Προσφυγικά (11μ.μ.): Ψηλαλώνια – ΑΕΚ (Μπενέτσης)
Γηπ. «Κ. Ζάρρας» (11μ.μ.): Θέα – Πυρσός 2-0
Γηπ. Ζαρουχλεΐκων (12.30μ.μ.): Ατρόμητος – Μίλων (Μπεζεριανός)
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» (12.30μ.μ.): ΠΑΟΚ – Αχαϊκός (Λαγός)
Γηπ. «Α. Κάνιστρας» (6.30μ.μ.): Παμπατραϊκός – Πήγασος (Παλαιολόγος)

Β3’ ΕΠΣΑ (2η Αγωνιστική)
Σάββατο 09/10/10
Γηπ. Δρεπάνου»: Αετός Ρίου – Ατρόμητο Σταφιδαλώνων 1-1
Γηπ. Αιγείρας»: Θύελλα Αιγείρας – Άνω Καστρίτσι 2-2
Γηπ. Βαλιμιτίκων»: Δάφνες Αιγιαλείας – Κεραυνός Αγ. Βασιλείου 0-6

Κυριακή 10/10/10 (4.30μ.μ.)
Γηπ. Βαλιμιτίκων: Α.Ε. Αιγίου – Απόλλων Συνοικισμού (Ρηγόπουλος)
Γηπ. Καλαβρύτων: Καλάβρυτα – Σκεπαστό (Γιαννόπουλος Κ.)
Γηπ. Δρεπάνου: Δρέπανο – Αστέρας Τέμενης (Φράγκος)
Γηπ. Κάτω Καστριτσίου: Βούντενη – Κεραυνός Σελιανιτίκων (Καρούσος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ Β’ ΕΠΣΑ

Β1’ ΕΠΣΑ
Δόξα Νιφ. 4 (3-2)*
Βουπράσιο 3 (6-1)
Μετόχι 3 (3-2)
Πρωτέας 3 (3-3)*
Ροΐτικα 3 (2-1)
Δόξα Χαλ. 3 (1-1)*
Κεραυνός Μιτ. 3 (1-0)
Κρίνος 1 (2-2)
Βασιλικό 1 (2-2)
Νίκη Λουσ. 1 (2-2)
Απόλλων Βίδ. 0 (2-3)
Άρλα 0 (2-3)
Αστέρας Μιντ. 0 (1-2)
Διαγόρας 2010 0 (1-7)*

Β2’ ΕΠΣΑ
Θέα 6 (4-0)
Πατρέας 4 (7-0)
Μίλωνας 3 (4-0)
Πυρσός 3 (4-3)
Πήγασος Μπ. 3 (3-1)
Ψηλαλώνια 3 (2-0)
Ατρόμητος Ζαρ. 3 (1-0)
Παναχαϊκός 3 (1-1)
Ηρακλής Π. 1 (0-2)
Παμπατραϊκός 0 (0-2)
Γαλήνη 0 (1-4)
ΠΑΟΚ Π. 0 (1-4)
Αχαϊκός 0 (0-4)
ΑΕΚ Π. 0 (0-7)

Β3’ ΕΠΣΑ
Κεραυνός Αγ. Β. 6 (12-1)*
Αετός Ρίου 4 (3-1)*
Ατρόμητος Σταφ. 4 (3-2)
Βούντενη 3 (2-0)
Δρέπανο 3 (2-0)
Σκεπαστό 3 (1-0)
Καλάβρυτα 1 (3-3)
ΑΕ Αιγίου 1 (3-3)
Άνω Καστρίτσι 1 (2-4)*
Θύελλα Αιγείρας 1 (3-8)*
Κεραυνός Σελ. 0 (1-2)
Αστέρας Τεμ. 0 (0-2)
Απόλλων Συν. 0 (0-2)
Δάφνες Αιγ. 0 (0-7)*

*Έχουν αγώνα περισσότερο

Α1 ΕΠΣΑ: Στην κορυφή οι Πετεινοί


Μεγάλη νίκη πέτυχε σήμερα ο Ρωμανός με 3-2 επί της Δόξας Παραλίας στην 5η αγωνιστική της Α1’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ.
Ο Πέτρος Λεβεντάκος μπήκε με το αριστερό στον πάγκο του Πανιωνίου/Αχιλλέα Αγυιάς που ηττήθηκε με 4-1 από την Εγλυκάδα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (5η αγωνιστική)

Σάββατο 09/10/10


Απόλλων Εγλυκάδας - Πανιώνιος Αχιλλέας 4-1 (6' ,11' Σουγλέρης, 43', 81’ Χριστόπουλος).
Αναγέννηση Ψαθοπύργου - Φαραϊκός 0-0
Άρης Πατρών - Θύελλα Αιγίου 0-0
Ρωμανός - Δόξα Παραλίας 3-2 (16', 79' Ανδρικόπουλος, 71' Ντουράκου - 63' Δούμπας, 92' Τογιόπουλος).
Άγιος Δημήτριος - Πετεινοί 1-3

Κυριακή 10/10/10
(16.30) Αρόη - Λέων Α. Αλισσού
(16.30) Πείρος Ισώματος - Ολυμπιακός Πατρών
(16.30) Αιγεύς-Άρης - Λιμνοχώρι
(19:00) Αμπελόκηποι - Θύελλα Σκιαδά

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες)

1 Πετεινοί 13 5 8-3
2 Ολυμπιακός 12 4 8-4
3 Απόλλων Εγλ. 10 5 12-6
4 Φαραϊκός 10 5 7-4
5 Θύελλα Σκιαδά 8 4 12-7
6 Πείρος Ισώματος 7 4 6-5
7 Αρόη 7 4 9-5
8 Άρης 7 5 8-6
9 Θύελλα Αιγίου 7 5 7-6
10 Λιμνοχώρι 5 4 5-6
11 Ρωμανός 5 5 4-8
12 Αναγέννηση Ψ. 5 5 6-4
13 Αγ. Δημήτριος 4 5 5-11
14 Πανιώνιος/Αχ. 3 5 6-12
15 Δόξα Παραλίας 3 5 10-12
16 Αμπελόκηποι 2 4 2-7
17 Αιγιέας/Άρης 2 4 4-6
18 Λέων Αλισσού 0 4 4-10

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (6η αγωνιστική)


Απόλλων Εγλυκάδας - Αρόη
Λέων Αλισσού - Ρωμανός
Πανιώνιος/Αχιλλέας Αγυιάς - Άρης Πατρών
Δόξα Παραλίας - Αναγέννηση Ψαθοπύργου
Θύελλα Αιγίου - Αιγιέας/Άρης
Φαραϊκός - Πείρος Ισώματος
Λιμνοχώρι - Αμπελόκηποι
Ολυμπιακός Πατρών - Αγ. Δημήτριος
Θύελλα Σκιαδά - Πετεινοί

Α’ ΕΠΣΑ: 4Χ4 η Θύελλα!

Το 4 στα 4 έκανε σήμερα η Θύελλα που επικράτησε εύκολα της Ζήριας με 3-0 εκτός έδρας. Η πρωτοπόρος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του Ωλενιακού, ώστε να μάθει αν θα είναι μόνη στην κορυφή.

Σημαντική νίκη του Πάτραι με 1-0 στον Φωστήρα, που το αναρρίχησε στα ψηλά της βαθμολογίας. Παρά τη νίκη της Αστραπής επί της Αναγέννησης/Αίας 2-1 ο προπονητής της "Μπάρτσα", Φώτης Φωής αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, μετά από απόφαση της διοίκησης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (4η αγωνιστική)

Νίκη Προαστίου - Αχαιός Σαραβαλίου 2-1 (13' Κοτσής, 62' Μικές - 32' Κασπίρης)
Ακράτα - Αίας Pilavas 1-1 (65' Ανωγιάτης - 30' Κωνσταντινόπουλος)
Αστραπή – Αναγέννηση/Αίας 2-1 (78' Χαρισιάδης, 84' Κουτσοκέρας – 13’ Τρίτσας).
Ίκαρος Λακκόπετρας - Ατρόμητος Π. 1-1 (5' Κωνσταντινόπουλος- Κολοβούρης 63')
Ζήρια - Θύελλα 0-3 (19' Γκοτσόπουλος, 56' πεν. Μπινιέρης, 78' Βλασόπουλος)
Αναγέννηση Π.- Δαβουρλής 2-2 (40' Τζελέπης, 90+ Θωμόπουλος - 12' Νικ. Μπερτσιάς, 52’ Καρακάσης)
Φωστήρας - Πάτραι 0-1 (30’ Βαγγελάτος)
Ίκαρος Πετρωτού – Ωλενιακός (Κυριακή 4.30μ.μ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)


1 Θύελλα Π. 12 4 12-4
2 Ωλενιακός 9 3 8-0
3 Ακράτα 7 4 8-6
4 Αχαιός Σαραβαλίου 7 4 6-5
5 Α.Ο. Πάτραι 7 4 5-3
6 Νίκη Π. 6 6 7-6
7 Αίας Πιλαβάς 5 4 5-5
8 Ατρόμητος 5 4 3-5
9 Αστραπή 5 4 5-8
10 Αναγέννηση Π. 4 4 5-8
11 Ζήρια 4 4 5-8
12 Δαβουρλής Κ' 92 4 4 6-8
13 Φωστήρας 3 4 5-7
14 Αναγέν/Αίας 3 4 6-7
15 Ίκαρος Πετρωτού 3 3 2-4
16 Ίκαρος Λακ. 1 4 1-4

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (5η αγωνιστική)

Θύελλα Πατρών - Δαβουρλής Κ_92
Πάτραι 2008 - Ζήρια/ΤΑΔ_93
Αχαιός Σαραβαλίου - Αναγέννηση Πατρών
Ωλενιακός - Φωστήρας Οβρυάς
Αίας Πατρών - Νίκη Προαστίου
Αναγέννηση/Αίας Συμπολιτείας - Ίκαρος Πετρωτού
Ατρόμητος Πατρών - Ακράτα
Αστραπή Ψαροφαΐου - Ίκαρος Λακκόπετρας

Πηγή:sportfmpatras.gr

ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ 17-38

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ απλό handball, η Ορμή Λουξ επικράτησε εκτός έδρας του μαχητικού Αρίωνα Πτολεμαΐδας με 17-38, με την παρουσία 400 περίπου θεατών.

O Jani Ivan Cop που έκανε ντεμπούτο σήμερα στο πάγκο της Πατρινής ομάδας, χρησιμοποίησε, τις 12 από τις 14 αθλήτριες που είχε μαζί του στην αποστολή, αφού δεν αγωνίστηκαν προληπτικά λόγω κάποιων μικροτραυματισμών οι, Τζόρτζε και Τσαγγαλίδου.
ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (Jani Ivan Cop): Τζότρζε, Καράγιωργα 3, Στράτου 6, Τσαγγαλίδου, Ανθίτση 5, Νιπαραβιτσιένε 10, Σεμεντσένκο, Παπάζογλου 4, Στελλάτου, Ρόγκαν 5, Στρατάκη 3, Σούτο 2, Γκοράνη, Μαρλαφέκα.

ΑΡΙΩΝ (Σωκράτης Βακάλης): Σουτάκη, Μαλακόλη, Μαστορόγιαννη, Βαφειάδου 5, Νικολαίδου, Τσουτσουλάκη 1, Αλεξανδρίδου 1 , Μητκάνη, Μορφίδου, Κυνηγοπούλου 3 , Λιόντα , Τσερέπη 1 , Καραπορναλίδου 5 , Τερζούδη 1.

Δεκάλεπτα: 1-5, 5-12, 8-19, 13-24, 17-30, 17-38.
Δίλεπτα: 2-3.
Πέναλντυ: 1/3 - 1/1.

Διαιτητές: Χατζηπαναγιωτίδης- Μπουγιάκας.
Την επόμενη αγωνιστική η Ορμή Λουξ υποδέχεται τη Νέα Ιωνία, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 18:00.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ατρόμητος Λάππα: Φωνάζει για τη διαιτησία

Με τον Τσιρώνη του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας τα έχουν στον Ατρόμητο Λάππα. Οι παράγοντες της ομάδας του Ατρόμητου έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καταγγείλουν την διαιτησία του Τσιρώνη στον αγώνα με αντίπαλο την Σπάρτη.

Οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής

ΖΑΒΛΑΝΙ ΠΑΜΙΣΟΣ: Β. Αστέρης, Μ. Παπανικολάου, Χ. Βλαχογιάννος (Κορίνθου)

ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ: Ν. Βουτσινάς, Γ. Γαβράς, Α. Σκαλτσής (ΚΕΦ/ΝΙΑΣ)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Α. Σόβολος, Α. Μήτρης, Α. Κουτσοβασίλης (Λακωνίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ: Γ. Μανιάτης, Ι. Χασάπης, Κ. Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

ΣΠΑΡΤΗ ΑΧΑΪΚΗ: Ι. Δελφάκης, Κ. Πετρόπουλος, Κ. Γρηγορίου (Αρκαδίας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ι. Παπαδόπουλος, Ζ. Σαρρής, Σ. Οικονόμου (Αχαας)

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Γ. Μαρκαντωνάτος, Ι. Καραλής, Δ. Αθανασούλης (Ηλείας)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Δ. Γκοβέσης, Α. Χαραλαμπόπουλος, Ε. Πάσχος (Αρκαδίας).

Ετοιμος να μπει στο πρωτάθλημα


Με 76-74 νίκησε ο Απόλλων τον Αρκαδικό παίζοντας για σχεδόν 37.00 πολύ όμορφο μπάσκετ. Το παιχνίδι κρίθηκε με καλάθι στην εκπνοή του Γιάννη Λιανού, αλλά επειδή δεν έχει σημασία τόσο το αποτέλεσμα όσο η εμφάνιση, θα πρέπει να πούμε ότι ο φετινός Απόλλων και χθες έδειξε ότι θα είναι μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Μια ομάδα που θα παλεύει κάθε φάση, κάθε μπάλα, κάθε επίθεση και κάθε άμυνα.

Μια ομάδα που στο παρκέ θα δίνει μάχες και θα τα δίνει όλα! Και χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια φάση προς το τέλος του αγώνα ο Απόλλων κέρδισε την κατοχή με διαδοχικές βουτιές των Λυμπέρη, Β. Καπερώνη, Πετρόπουλου. Χθες, αν και αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκο Αργυρόπουλο που για προληπτικούς λόγους (σ. ένιωσε ένα σφάξιμο στον δικέφαλο) δεν τον χρησιμοποίησε ούτε δευτερόλεπτο ο Νίκος Βετούλας έδειξε για ακόμη μια φορά ότι ξέρει τι ζητάει εντός αγωνιστικού χώρου και ότι έχει τον τρόπο για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου του.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Βάλτε ένα γκολ…


Την περασμένη σεζόν ο Λεωνίδας Κυβελίδης έβαλε 24 γκολ. Στην ίδια σεζόν ο Χρήστος Καραγιάννης έβαλε 12, στον άλλο Ομιλο. Σύνολο, 36 γκολ οι δυο τους. Και μέχρι τώρα, στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχουν βάλει και οι δύο μαζί ένα γκολ, το πέναλτι του Κυβελίδη με τον Βύζαντα!

Μπορεί να μοιάζει πολύ απλό, έως και απλουστευμένο, αλλά αυτή είναι η κύρια και βασική αιτία που η Παναχαϊκή έχει ξεμείνει με μόλις δύο βαθμούς σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Οταν τα δύο βαριά χαρτιά της επίθεσης δεν βρίσκουν δίχτυα με τίποτα, μοιραία έρχονται και οι γκέλες. Και για να είμαστε ειλικρινείς, οι δύο παίκτες όχι μόνο δεν βρίσκουν δίχτυα ως τώρα, αλλά χάνουν και τ’ άχαστα! Προχθές έχασαν ο καθένας από ένα γκολ που δεν χάνεται με τίποτα…

Επιστροφή στην φυσική του έδρα


Επιστροφή στη φυσική του έδρα στις Καμάρες για τον Αχιλλέα από την προσεχή Κυριακή με τον Διαγόρα, αφού με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ερινέου δόθηκε η βεβαίωση καταλληλότητας του γηπέδου.

Τα "κανόνια" της Α1 Κατηγορίας

6 γκολ Χριστόπουλος Απόλλων
5 γκολ Σ. Δεπούντης Αρόη
4 γκολ Μούνγκουλης Αρης
4 γκολ Κουλογιάννης Θύελλα Σκιαδά
4 γκολ Λαμπρόπουλος Θύελλα Σκιαδά
3 γκολ Μαντούκας Δόξα
3 γκολ Δελδήμος Λιμνοχώρι
3 γκολ Γκοτσόπουλος Αιγιέας/Αρης
3 γκολ Μούτσα Φαραϊκός

Απόλλων Εγλυκάδας: Σημαντικό διπλό μέσα στο Αίγιο


Σημαντική νίκη μέσα στο Αίγιο με σκόρ 0-2 πέτυχε ο Απόλλων το απόγευμα της Τετάρτης, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Ο Απόλλων πραγματοποίησε την καλύτερη εώς τώρα φετινή του εμφάνιση, κόντρα στους ''πιτσιρικάδες'' της Θύελλας, οι οποίοι έχουν κλέψει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Απόλλωνα να είναι ο πρωταγωνιστής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας αυτή τη φορά μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία, παίζοντας έξυπνα και πρεσάροντας από την επίθεση την Θύελλα, κατάφερε να κλείσει όλους τους χώρους των γηπεδούχων και να μην τους αφήνει κανένα περιθώριο να πλησιάσουν την περιοχή του.

Η ομάδα του Αιγίου που στηρίζεται στο ''τρέξιμο'', τα βρήκε σκούρα απέναντι στο έξυπνο παιχνίδι του Απόλλωνα, και προσπαθούσε να απειλήσει με σέντρες τις οποίες εξουδετέρωνε εύκολα η άμυνα της ομάδας της Εγλυκάδας. Μια καλή ευκαιρία είχε από σούτ του Αρβανίτη η Θύελλα στο 22', το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο Απόλλων έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Σουγλέρη στο 10', όταν το πλασέ του από πλάγια θέση, εξουδετέρωσε ο Λέσης.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο 20', ο Χριστόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκόρ για την ομάδα του Απόλλωνα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής με τον ίδιο τρόπο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, φτάνοντας και ο ίδιος τα 6 προσωπικά γκόλ στο πρωτάθλημα. Έτσι απλά και με πολύ καλή εμφάνιση, ο Απόλλων πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το 0-2 και δείχνοντας ότι θα μπορούσε να φύγει νικητής από το παιχνίδι. Κάτι που έκανε κιόλας.

Το 2ο μέρος κύλησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά και την Θύελλα να γίνεται πιο πιεστική στην προσπαθειά την να ξαναμπεί στον αγώνα. Σπουδαίες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους έχασαν οι Κ. Αβραμόπουλος σε τετ α τετ, Χριστόπουλος, Σουγλέρης και Γιαννόπουλος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Και η Θύελλα είχε δυό σημαντικές στιγμές με τον Αρβανίτη στο 65' κεφαλιά και τον Σταματόπουλο στο 80' με σούτ μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά, αλλά οι σέντρες που επιχειρούσαν είτε έφταναν άνετα στον Αγοράκη, είτε απεκρούονταν από τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων. Τελικό σκόρ 0-2 και ένα πολύ σημαντικό διπλό για την ομάδα της Εγλυκάδας.

Διαιτήτευσε ο Μπεζεριάνος (Παπαγιαννόπουλος-Χρυσόπουλος)

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ
: Λέσης, Ι. Παξιμάδης, Α. Παξιμάδης (70' Χριστοδουλόπουλος), Ντάλλας, Ζήσης, Σωτηρόπουλος, Γκινάι (80' Μαυρομμάτης), Παπαχριστόπουλος (46' Σταματόπουλος), Αρβανίτης, Βλάχος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ
: Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Σπαθής, Τσιντώνης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (83' Β. Νικολόπουλος), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (87' Α. Νικολόπουλος), Ραμόπουλος

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :


** Ο κ. Μπεζεριάνος αντικατέστησε αργά χθές το βράδυ τον κ. Γραμματικόπουλο που είχε αρχικά ορισθεί για να διευθύνει τον αγώνα.

** Άψογη για μια ακόμα φορά η φιλοξενία των ανθρώπων της Θύελλας, με φρούτα και νερά στα αποδυτήρια του Απόλλωνα. Το έχουμε πεί πολλές φορές ότι η Αιγιώτικη ομάδα είναι ''κόσμημα'' για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

** Τρομερά ''τρεχαντήρια'' οι ποδοσφαιριστές του Κυριάκου Αθανασίου.

** Μικρά παράπονα από τους ανθρώπους του Απόλλωνα για κάποιες κάρτες που μοίρασε ο κ. Μπεζεριάνος.

Πηγή:apolloneglykadas.blogspot.com