Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Στην Β΄ Κατηγορία η ΑΕΚ Πατρών


Η ΑΕΚ Πατρών είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Αχαίας. Έχοντας δύο τίτλους πρωταθλητή της ΕΠΣ Αχαίας (1935, 1981), αλλά και δύο συμμετοχές στην Δ' Εθνική (1983,1993), η ομάδα των Συνόρων ανέβηκε στην Β' κατηγορία, αφού η Φλόγα Καλαμακίου δεν δήλωσε συμμετοχή στους αγώνες κατάταξης με ΑΕΚ και Σκεπαστό.

Στον Πήγασο Μπεγουλακίου οι Αγγελής και Φωτάκιας


Στον Πήγασο Μπεγουλακίου θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Γιώργος Αγγελής και Γιάννης Φωτάκιας. Πρόκειται για δύο από τα καλύτερα παιδιά του Απόλλωνα, οι οποίοι αγωνίζονταν εδώ και αρκετά χρόνια με τα χρώματα της ομάδας της Εγλυκάδας.

Οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές παραχωρήθηκαν μόλις την τελευταία μέρα των μεταγραφών στην ομάδα του Μπεγουλακίου και θα αποτελέσουν δύο πολύ καλές λύσεις για την ομάδα του Νίκου Μπουρδούνη.

Να τονίσουμε ότι ο Γιώργος Αγγελής έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και πάλι με τα χρώματα του Πήγασου, όταν αυτός αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, έχοντας πετύχει μάλιστα και αρκετά γκόλ.

Η διοίκηση του Απόλλωνα ευχαριστεί θερμά τους δύο ποδοσφαιριστές για την συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια και τους εύχεται τα καλύτερα για την συνέχεια.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

«Έφυγε» ο τελευταίος επιζών ποδοσφαιριστής του πρώτου τελικού Μουντιάλ


Ο τελευταίος επιζών παίκτης του πρώτου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Φρανσίσκο Βαράλο, πέθανε στην Αργεντινή σε ηλικία 100 ετών. Ο Βαράλο έπαιξε στον τελικό μεταξύ της Αργεντινής και της Ουρουγουάης το 1930. Η ομάδα του έχασε 4-2. Το παρατσούκλι του ήταν «Canoncito» (μικρό κανόνι) για τα δυνατά σουτ.

Σε μια συνέντευξη με τη FIFA για να σηματοδοτήσει τα 100α γενέθλιά του, Ο Βαράλο είπε ότι η ήττα το 1930 ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση του.

«Με όλο τον σεβασμό για τους συμπαίκτες μου, δεν ήμασταν αρκετά τολμηροί», είπε ο πρώην ποδοσφαιριστής.

«Πόσο έκλαψα εκείνη τη μέρα. Ακόμη και τώρα, όταν γυρίζω πίσω ακόμα θυμώνω.»

Ο Βαράλο συνταξιοδοτήθηκε λόγω τραυματισμού στην ηλικία των 30 και εργάστηκε ως προπονητής.

Στη "νεοφώτιστη" Χέρκουλες ο Νταβίντ Τρεζεγκέ


Στην πόλη Αλικάντε βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, προκειμένου να υπογράψει το νέο διετές συμβόλαιό του με τη "νεοφώτιστη" Χέρκουλες. Ο 32χρονος στράικερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι

"...μετά από 10 χρόνια στην Ιταλία και παίζοντας σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως η Γιουβέντους, όπου κέρδισα πολλά τρόπαια, είμαι ευτυχισμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στη Χέρκουλες", ενώ χαρακτήρισε την επικείμενη μεταγραφή του στον ισπανικό σύλλογο ως "...σημαντική πρόκληση στην καριέρα μου".

Επίσης, ο Γάλλος στράικερ τόνισε ότι "απέρριψα πολλές προτάσεις από Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία για να έρθω εδώ" και κατέληξε: "Βασικός μου στόχος είναι να παίξω καλή μπάλα και να προσφέρω τις εμπειρίες μου και τις ικανότητές μου σε μία ομάδα η οποία θέλει να μεγαλώσει"...

Στη Στουτγάρδη ο Καμορανέζι


Βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό, θεωρήθηκε κλεισμένος από τη Μπέρμιγχαμ, αλλά θα συνεχίσει την καριέρα του στη Στουτγάρδη. Ο λόγος για τον Μάουρο Καμορανέζι.

Ο Ιταλός χαφ συμφώνησε για συμβόλαιο ενός έτους με προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας του με τον γερμανικό σύλλογο για ακόμα ένα χρόνο. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια σημαντική μεταγραφή για τη Στουτγάρδη που έχει ξεκινήσει τραγικά τη φετινή σεζόν στη Μπουντεσλίγκα καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Προπονήσεων...συνέχεια


Προπονήσεων...συνέχεια για την ομάδα του Απόλλων. Η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του πρωταθλήματος έφτασε αισίως στην 4η εβδομάδα.

Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Πάρκο, στις 20.45, καθώς εκτελούνται διάφορες εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Πετεινών, ο οποίος δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση.

Η ομάδα της Εγλυκάδας έχει δώσει εώς τώρα 2 φιλικά παιχνίδια, με Φαραικό και Ολυμπιακό Πατρών, και μετρά 1 νίκη και 1 ήττα. Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει σε νέο φιλικό αγώνα την Θέα, στις 21.30 στο γήπεδο Ντα Λούζ.

Photo: Αποστόλης Νικολόπουλος

Ενδιαφέρον Κοροίβου για Γκαγκαλούδη!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας basketblog.gr ο Κόροιβος ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Ο έμπειρος γκαρντ δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς υπήρξε διεθνής, έκανε μεγάλη καριέρα με τον ΠΑΟΚ στα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ και πέρσι ήταν πρωταγωνιστής με την Ολυμπιάδα Πατρών στην Α2 Εθνική.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Γκαγκαλούδης έχει προτάση και από την Ολυμπιάδα για να ανανεώσει τη συνεργασία του με την πατρινή ομάδα, αλλά φαίνεται ότι γερά στο παιχνίδι της απόκτησής του έχει μπουν οι κυανόλευκοι της Αμαλιάδα.

Πνεύμονας ζωής για την Παναχαϊκή


Τετ α τετ με τον Δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα, θα έχει σήμερα το πρωϊ η Παναχαϊκή στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Θέμα συζήτησης; Το πιο σοβαρό θέμα που απασχολεί την «κοκκινόμαυρη» οικογένεια. Ένα θέμα από την έκβαση τού οποίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η βιωσιμότητα της Παναχαϊκής: Το γηπεδικό θέμα.

Και γι’ αυτό ακριβώς, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος, η Παναχαϊκή θα προσέλθει στο ραντεβού ενωμένη και αποφασισμένη. Θα είναι εκ μέρους της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής οι Απ. Βανταράκης, Κ. Γερόλυμος, Δ. Τσαούσογλου, Θ. Μουγγολιάς και Α. Διονυσόπουλος και εκ μέρους της ΠΑΕ ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ενημερώθηκε χθες από τον κ. Βανταράκη και, επειδή το θέμα είναι τόσο σημαντικό και αφορά και την ΠΑΕ, θα είναι και αυτός παρών.

Απλά και σταράτα πράγματα: Η Παναχαϊκή ζητάει να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό, δηλαδή μέσα στο Σεπτέμβριο, η έγκριση του αιτήματός της για την ανάπλαση του γηπέδου. Ο φάκελος εκ μέρους της ΠΓΕ (με όλα τα σχέδια, γηπεδικά και εμπορικά) έχει ήδη κατατεθεί στο Δήμο, απομένει η έγκριση του περιεχομένου του φακέλου, να περάσει δηλαδή ο συντελεστής δόμησης που έχει ζητήσει η Παναχαϊκή.

πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Στην τελική ευθεία


Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία των «κοκκινόμαυρων» ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της Κυριακής στα Μέγαρα με τον Βύζαντα. Χθες έγινε προπόνηση μόνο το πρωϊ, υπό τις οδηγίες του Νουτσκόφσκι, ενώ σήμερα θα γίνει απογευματινή προπόνηση (βοηθητικό Παμπελοποννησιακού) παρόντος του Μαραντά. Σήμερα βγαίνει η απόφαση της έφεσης του Σήφη Λαμπρόπουλου.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Φωτορεπορτάζ από τον φιλικό αγώνα Ολυμπιακός Π. - Απόλλων Εγλυκάδας (1-0)







*Ευχαριστούμε τον Αποστόλη Νικολόπουλο για την παραχώρηση των φωτογραφιών από το προσωπικό του αρχείο.

«Λιποτάκτης» ο Γκιγκάνι!


Μέχρι και την ΦΙΦΑ είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στον Παναιγιάλειο αναφορικά με την υπόθεση του Πατρίκ Γιγκάνι, ο οποίος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας από την Παρασκευή.

Η διοίκηση του συλλόγου θα δηλώσει αρχικά την απουσία του στην αστυνομία και εν συνεχεία θα καταγγείλει το περιστατικό στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Ήδη η τεχνική ηγεσία συζητά το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ποδοσφαιριστή με τον Λευτέρη Ματσούκα να βρίσκεται στη λίστα του Δημήτρη Σπανού.

Πηγή: golden3.gr

Ελαβε το μήνυμα


Ξέρετε ποιο είναι το μήνυμα που πήρε η Παναχαϊκή από το χθεσινό φιλικό στη Ναύπακτο (1-1 με τον Ναυπακτιακό); Οτι κανένα παιχνίδι φέτος στην Γ΄ Εθνική δεν θα είναι εύκολο, ότι καμία ομάδα δεν θα χαριστεί στους «κοκκινόμαυρους», μόνο και μόνο επειδή είναι η Παναχαϊκή. Για να φτάσει στον πολυπόθητο στόχο η πατρινή ομάδα δεν θα πρέπει να επαναλάβει εμφανίσεις όπως η χθεσινή.

Μάλιστα, αν παίξει έτσι στα προσεχή παιχνίδια με Βύζαντα και Ασπρόπυργο δεν θα έχει καμία τύχη. Χθες, η Παναχαϊκή προβλημάτισε με την αμυντική της λειτουργία στο α΄ ημίχρονο (ο Ναυπακτιακός δημιούργησε φάσεις από το πουθενά!), ενώ παρά την βελτίωση στο β΄ μέρος, οι «κοκκινόμαυροι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες!

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Τα «τοπικά» φιλικά του Σαββατοκύριακου


Αρκετά φιλικά τεστ έγιναν το Σαββατοκύριακο μεταξύ ομάδων Α και Α1_Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας, με τις νίκες του Α.Ο. Πάτραι 2008 και του Ατρόμητου Πατρών να ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα καθώς φιλοδώρησαν τους αντιπάλους τους με «τεσσάρες»...

Συγκεκριμένα η ομάδα του Βασίλη Μαρκάτου επικράτησε (4-1) του Αίαντα Πατρών χάρις σε τέρματα των Μιχαλιτσιάνου, Ν. Μπαλή και Παπαζαφείρη (δις), ενώ το γκολ της ομάδας της Ανθούπολης πέτυχε ο Τσώνης.

Στο αμέσως επόμενο ματς που ακολούθησε στο «Ντα Λουζ», ο Ατρόμητος Πατρών επιβλήθηκε της Θύελλας Σκιαδά με 4-2, με τέρματα των Κόκκα και Σωτηρίου (χατ-τρικ), ενώ για τη Θύελλα σκόραραν οι Παπαδιονυσίου και Λαμπρόπουλος αντίστοιχα.

ΦΙΛΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ…
Δαβουρλής Κ_92-Αμπελόκηποι 2-0 (Πίκουλας, Αποστολόπουλος)

Νίκη Προαστίου-Πανιώνιος Αχιλλέας/Αγυιάς 3-1

Ολυμπιακός Πατρών-Απόλλων Εγλυκάδος 1-0 (Γιαχαλής)

Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Αετός Ρίου 3-0 (Ζάγκλας, Παπαδόπουλος, Η. Τσιμπούκης)

Πηγή: Εφ. Γνώμη
*Ευχαριστούμε τον Αποστόλη Νικολόπουλο για την παραχώρηση της φωτογραφίας από το προσωπικό του αρχείο.

Παρελθόν από τη Λάρισα ο Ν. Βλασόπουλος


Λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, η ομάδα της Λάρισας ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Βλασόπουλο.
Ο 22χρονος Πατρινός ποδοσφαιριστής που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με την φανέλα της Λάρισας βρίσκεται σε αναζήτηση νέας επαγγελματικής «στέγης».

Η ανακοίνωση των «βυσσινή» αλλά και η δήλωση του Βλασόπουλου, για τον τερματισμό της συνεργασίας των δυο πλευρών, είναι η εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με το Νίκο Βλασόπουλο, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Μετά από τη λύση του συμβολαίου, ο ποδοσφαιριστής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας:

«Ευχαριστώ την οικογένεια της ΑΕΛ, διοίκηση, συμπαίκτες, προπονητές και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα αυτά τα δύο όμορφα χρόνια στη Λάρισα. Ιδιαιτέρως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κο Κώστα Πηλαδάκη για την ευκαιρία που μου έδωσε να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΛ, αλλά και για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας λύσης του συμβολαίου μου μέσα σε κλίμα καλής συνεργασίας.

Εύχομαι από καρδιάς η ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους της και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, αφού το υπάρχον ρόστερ μαζί με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και το καινούριο γήπεδο θα ανεβάσουν την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας για τη στήριξή του και να κλείσω με την ευχή η δρόμοι μας να συναντηθούν και πάλι στο μέλλον
».

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Οι "16" μονομάχοι της Super League


Το πρωτάθλημα ξεκινάει και οι "16"... μονομάχοι έχουν πάρει θέση στην γραμμή της εκκίνησης για την φετινή Σούπερ Λιγκ. Το Sport24.gr κάνει μια προσέγγιση για το τι θα παρακολουθήσουμε την φετινή σεζόν.


Το πρωτάθλημα ξεκινάει. Πολλές ομάδες είναι πανέτοιμες για την πρεμιέρα, άλλες δεν έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους ακόμα, ενώ άλλες έχουν τεράστια κενά. Το Sport24.gr κάνει μια προσέγγιση για το τι αναμένεται να δούμε τη φετινή σεζόν.

(Η βαθμολογία είναι βάση της περσινής κατάταξης όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τα πλέι οφ)

Παναθηναϊκός: Ξέρει τον τρόπο

Για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να επενδυθούν πολλά χρήματα σε μεταγραφές (περισσότερα από κάθε άλλη φορά). Έπρεπε η ομάδα να μην παίξει "μπάλα" και φυσικά η κατάκτηση του τίτλου να έρθει μέσα από πολύ άγχος. Πλέον όμως ο Παναθηναϊκός γνωρίζει τον τρόπο. Το άγχος δεν υπάρχει πλέον και όπως έδειξε η ομάδα στα φιλικά, φέτος θα είναι πιο εντυπωσιακή.

Σίγουρα ο Μπουμσόνγκ δεν είναι Γκαλάς, όμως και ο Σαριέγκι δεν είναι Μπουμσόνγκ. Ο Γκοβού είναι μια κλάση πάνω από τον Σαλπιγγίδη και οι πράσινοι ξεκινάνε την κούρσα ως το πρώτο φαβορί. Μοναδικό πρόβλημα για το "τριφύλλι" είναι όταν θα αρχίσουν οι "φυσιολογικές" γκέλες, γιατί κάποιοι περιμένουν στην γωνία...


ΠΑΟΚ: Ίδια υλικά, άλλος μάγειρας

Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έκανε υπέρβαση (βάση του προϋπολογισμού του) τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Φέτος δεν υπάρχει ούτε Σάντος, ούτε Βρύζας και όλο το βάρος θα το σηκώσει στις πλάτες του ο Θοδωρής ζαγοράκης.

Η πίεση θα είναι μεγαλύτερη από τον κόσμο και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του αν τα πράγματα δεν ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Το "στοίχημα" με τον Δερμιτζάκη κρύβει ρίσκο, όμως... πληρώνει καλά.


ΑΕΚ: Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο

Φέτος η σεζόν, αγωνιστικά τουλάχιστον, φαίνεται να ξεκινάει με μεγάλη όρεξη και χωρίς "εκπλήξεις" της τελευταίας στιγμής (βλ. αποχώρηση Κυργιάκου). Το πρόβλημα ωστόσο είναι ο "δούρειος ίππος" μέσα στην ίδια την καρδιά της ομάδας, και έχει να κάνει με μερίδα οπαδών της Ένωσης και την αντίθεση τους ως προς τον προπονητή. Επίσης η σχέση Μπάγεβιτς παικτών θα δοκιμαστεί μετά από λίγο διάστημα.

Αν η Ένωση μπορέσει και κάνει μια νορμάλ σεζόν χωρίς οικονομικά και ενδοοικογενειακά προβλήματα, τότε είναι ικανή ακόμα και για τον τίτλο. Η εμπειρία των Δέλλα, Λυμπερόπουλο και Ντιόπ θα βοηθήσει, όμως δίπλα τους θα πρέπει να βοηθήσουν και παίκτες όπως ο Σκόκο με τον Λεονάρντο, κυρίως έχοντας σταθερότητα στην απόδοση τους.


ΑΡΗΣ: Όπως τον ήθελε ο Κούπερ

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει τα κλειδιά του μαγαζιού. Αυτός επιλέγει ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει. Η διοίκηση από την πλευρά της του έκανε όλα τα "χατίρια" (γνωρίζοντας τα οικονομικά δεδομένα) και πλέον θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα παρουσιάσει.

Παρόλα αυτά είναι φανερό πως υπάρχουν ακόμα κενά στο ρόστερ κυρίως στην αμυντική γραμμή των κίτρινων, αφού οι αρχικές επιλογές δεν φαίνεται να "βγαίνουν". Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε καλή μπάλα, μπάλα ουσίας, όμως μην κάνει σε κανέναν έκπληξη αν έχουμε μεγάλες αλλαγές μέσα στη σεζόν.


Ολυμπιακός: Εποχή Μαρινάκη

Η σεζόν τελείωσε εντυπωσιακά και ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά. Αλλαγή ιδιοκτησιακού, αλλαγή προπονητή, αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το ερωτηματικό όμως είναι αν θα υπάρχει άγχος.

Η ομάδα μοιάζει όμως να έχει χτιστεί με την λογική: "για την φετινή σεζόν και μετά βλέπουμε", άρα η πίεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έχοντας λοιπόν παίκτες με ευαίσθητο χαρακτήρα όπως είναι ο Ριέρα και ο Πάντελιτς, δεν αποκλείεται να δούμε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δυσκολεύεται περισσότερο σε σχέση με την "πρώτη" του στον Πειραιά. Όπως και να έχει όμως, ο Ολυμπιακός ξέρει και αυτός τον τρόπο.


Καβάλα: Φωτοβολίδα ή κατεστημένο;

Τη σεζόν που μας πέρασε έκανε ρεκόρ μεταγραφών στο ξεκίνημα της περιόδου, αφού άλλαξε η ομάδα κατά 90%. Το ίδιο συνέβη πάνω κάτω και φέτος, με τους "Αργοναύτες" να μην έχουν καμία σχέση με την ομάδα που τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Να κινδυνεύσει κομματάκι δύσκολο, αφού υπάρχουν χειρότερες ομάδες, όμως επειδή κάποια πράγματα είναι απρόβλεπτα στον τρόπο που λειτουργεί ως ομάδα, δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις κατά την διάρκεια της
νέας αγωνιστικής περιόδου.


Ατρόμητος: Donis knows

Ο Γιώργος Δώνης χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιώργου Σπανού και αυτό φάνηκε από τις μεταγραφικές κινήσεις, αφού ο Έλληνας τεχνικός πήρε το "ΟΚ" για να φέρει τους παίκτες που επιθυμούσε. Ο κορμός είναι ίδιος και οι προσθήκες των Καμαρά και Σαμπού σίγουρα ανεβάουνι επίπεδο την ομάδα.

Από την άλλη όμως το μπάτζετ έχει εκτοξευτεί σε σχέση με την περσινή σεζόν και αν το ξεκίνημα της σεζόν είναι ίδιο με εκείνο της περσινής, τότε ίσως και να έχουμε αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Ερωτηματικό παραμείνει επίσης η παρουσία του Ανρί Καμαρά, ο οποίος είναι επιρρεπείς σε μικροτραυματισμούς.


ΑΕΛ: Ευκαιρία για "απογείωση"

Η φετινή σεζόν είναι ιστορική για την ΑΕΛ, αφού τον Νοέμβριο το νέο γήπεδο θα αποτελεί πραγματικότητα. Ο Κώστας Πηλαδάκης για άλλη μια χρονιά έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφερε παίκτες όπως ο Κανόμπιο, ο Γκέρεμι και ο Μακίνουα, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για μια καλή σεζόν.

Βέβαια ο κόσμος της Λάρισας είναι πάντα απαιτητικός και πολλές φορές δεν έχει υπομονή, κάτι που ίσως στοιχίσει κατά την διάρκεια της σεζόν, σε ενδεχόμενες γκέλες. Ο Γιάννης Παπακώστας επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του θα δουλέψει με ποδοσφαιριστές πολύ υψηλού επιπέδου, γεγονός που αποτελεί πρόκληση και για τον ίδιο. Η ΑΕΛ φέτος μπορεί να απογειωθεί, μπορεί όμως και να βρεθεί σε δύσκολη θέση.


Πανιώνιος: Δύσκολη σεζόν

Οι κυανέρυθροι είναι γνωστό πως κάθε 3-4 χρόνια βγάζουν μια φουρνιά από καλούς ποδοσφαιριστές, που στην συνέχεια τους "μοσχοπουλούν" στις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αλλά όπως φάνηκε φέτος και στο εξωτερικό. Φέτος ωστόσο τα πράγματα είναι δύσκολα...

Από την ομάδα έφυγαν ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν τον κορμό του συνόλου και στη θέση τους ήρθαν παίκτες μικρότερης αξίας. Υπάρχουν πολλά κενά στο ρόστερ, όμως ακόμα δεν έχουν καλυφθεί και αν αυτό δεν συμβεί γρήγορα, τότε ο Πανιώνιος θα έχει μια δύσκολη σεζόν.


Ηρακλής: Μόνο ο κόσμος δεν φτάνει

Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε στο στρατόπεδο του Γηραιού τα τελευταία χρόνια, αφού τα πολλά οικονομικά προβλήματα σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας σταθερής διοίκησης, έχει οδηγήσει τον Ηρακλή στο να αποχωρούν συνεχώς ποδοσφαιριστές. Ακόμα και πιτσιρικάδες με ταλέντο.

Μεταγραφές έγιναν. Προπονητής άλλαξε. Όμως όλοι έχουν την ίδια απορία. Πως θα βγει η σεζόν χωρίς χρήματα; Δύσκολη η νέα χρονιά λοιπόν για τον Ηρακλή, που χρειάζεται όσο ποτέ την στήριξη του κόσμου.


Εργοτέλης: Ποντάρει στην ομοιογένεια

Ο κ. Παπουτσάκης προανήγγειλε σεζόν... λιτότητας, αφού το μπάτζετ μειώθηκε κατά 30%. Παρόλα αυτά ο βασικός κορμός της ομάδα παρέμεινε και φέτος, ενώ έγιναν λίγες και ποιοτικές προσθήκες σε θέσεις που η ομάδα "πονούσε".

φέτος αναμένεται να δούμε μια από τα ίδια. Μια ομάδα με ομοιογένεια, που θα ξεκινήσει εντυπωσιακά, όπως κάπου μέσα στη σεζόν θα κάνει κοιλιά και θα αρχίσει η μουρμούρα. Η εμπιστοσύνη του Απόστολου Παπουτσάκη στο πρόσωπο του Νίκου Καραγεωργίου είναι ότι καλύτερο για το μέλλον του συλλόγου, όπως και η επένδυση στους νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες.


Αστέρας Τρίπολης: Το μεγάλο ερωτηματικό της σεζόν

Πολλές οι φήμες μέσα στο καλοκαίρι για αποχώρηση των μεγαλομετόχων και δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Βαγγέλη Βλάχου. Οι άνθρωποι των Αρκάδων ωστόσο "γέλασαν" με τα δημοσιεύματα και σχεδίασαν τον νέο Αστέρα μέσα σε οικονομική κρίση.

Οι αλλαγές στο ρόστερ είναι σημαντικές, καθώς αποχώρησαν ποδοσφαιριστές που ήταν ο κορμός της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Παίκτες καλοί ήρθαν, όμως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να "δέσουν" μεταξύ τους. Ερωτηματικό λοιπόν αν ο κόσμος και η διοίκηση θα έχει την υπομονή που χρειάζεται. Δύσκολο το έργο του Βαγγέλη Βλάχου.


Skoda Ξάνθη: Έπαθε. Έμαθε;

Ο Χρήστος Πανόπουλος χρειάστηκε να επικαλεστεί αρκετές φορές τα Θεία την περασμένη σεζόν και οι προσευχές του εισακούστηκαν, αφού η Ξάνθη παρέμεινε στην Σούπερ Λιγκ μετά από ένα επεισοδιακό δεύτερο γύρο. Τα οικονομικά προβλήματα ωστόσο που υπάρχουν δεν έδωσαν την δυνατότητα για μεγάλη ενίσχυση.

Στα θετικά για την Ξάνθη είναι η παραμονή του Νέιθαν Έλινγκτον και η προσθήκη του Τζορζ Μπόατενγκ, που αν και είναι ανέτοιμος ακόμα, διαθέτει μεγάλη ποιότητα και παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ. Το ζητούμενο για την Ξάνθη είναι ο προπονητής να αντέξει για παραπάνω από 3-4 αγωνιστικές. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε μια από τα ίδια.


Πανσερραϊκός: Μην την ξαναπατήσει

H Σούπερ Λιγκ θέλει καλή άμυνα, ειδικά για τις ομάδες που ανεβαίνουν από την δεύτερη κατηγορία. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι άνθρωποι των "λιονταριών" ξεκίνησαν το χτίσιμο της ομάδας από τα μετόπισθεν και το πέτυχαν.

Η καλύτερη μεταγραφή ήρθε από το πουθενά, αφού ο Σουμπίνιο αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι και στο σκοράρισμα. Από εκεί και πέρα όμως στον χώρο του κέντρου υπάρχουν κενά που θα στοιχίσουν βαθμούς στον Πανσερραϊκό. Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ.


Ολυμπιακός Βόλου: Ψηλά ο πήχης

Ο Αχιλλέας Μπέος έχει βάλει τον πήχη αρκετά ψηλά και έχει μεγάλες προσδοκίες. Ο Βόλος έχει μια πραγματικά καλή ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Από την άλλη βέβαια η Σούπερ Λιγκ είναι δύσκολη κατηγορία, στην οποία ο Σάκης Τσιώλης την έχει "πατήσει" πολλές φορές. Αν δεν υπάρξει στήριξη στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού, όταν τα πράγματα δεν θα πάνε καλά, τότε ο Βόλος θα περάσει δύσκολα. Ο Ουμπίντες θα βγάλει μάτια...


Κέρκυρα: Ασανσέρ

Ο νέος ιδιοκτήτης της Κέρκυρας έχει κληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να βάλει σε τάξη πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα (πρώτο και καλύτερο το γηπεδικό). Θα τα προλάβει όλα; Δύσκολο...

Μεταγραφές καλές έγιναν (Στολτίδης, Επστάιν, Κωνσταντόπουλος), όμως λείπει η ποιότητα κυρίως στην άμυνα. Από την Κέρκυρα περιμένουμε είτε να κάνει το "μπαμ" όπως η Καβάλα την περασμένη σεζόν, είτε να μας αποχαιρετήσει από νωρίς.

πηγή sport24.gr

Προς Μπενφίκα ο Χλεμπ


Στην Πορτογαλία και τη Μπενφίκα στέλνει η εφημερίδα A Bola τον Αλεξάντερ Χλεμπ, παίκτη για τον οποίο ενδιαφέρθηκε κάποια στιγμή και ο Παναθηναϊκός.

Ο Λευκορώσος μέσος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πεπ Γουαρδιόλα, ωστόσο αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τους Αετούς που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του προκειμένου να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή. Ο Χλεμπ αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός στη Στουτγάρδη και το καλοκαίρι επέστρεψε στη Βαρκελώνη, ωστόσο φαίνεται ότι η Καταλονία δεν τον χωράει και θα αναζητήσει την τύχη του στη Λισσαβόνα.

Ήττα για τον Ατρόμητο Λάππα


Την δεύτερη του ήττα γνώρισε ο Ατρόμητος Λάππα, που έχασε με 2-1 από τον Ολυμπιακό Λαμπετίου. Οι ερυθρόλευκοι από το Λαμπέτι προηγήθηκαν με εύστοχο πέναλτι του Νούσια και ένα ακόμη τέρμα του πρώην Αχαιού ντι Στρέπι, ενώ στο 90ο λεπτό ο Ανδρούτσος μείωσε για τους κυανέρυθρους σε 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Παναιγιάλειος: Ημέρα ξεκούρασης


Την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να φορτίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει τις έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων θα έχουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Παναιγιάλειου. Η τεχνική ηγεσία παραχώρησε ρεπό σήμερα στους παίκτες αφού δεν κλείστηκε κάποιο φιλικό παιχνίδι.

Από κει και πέρα η χθεσινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο απρόοπτο υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Σπανού ενώ αύριο οι μελανόλευκοι θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις. Την υπόλοιπη αποστολή για την πρωτεύουσα δεν θα ακολουθήσουν οι Ρέλλας, Γεωργίου, Κοζανίδης και Τρούλλης που ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.

Η προετοιμασία για την πρεμιέρα του Κυπέλλου με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης θα μπει στο τελικό στάδιο από την ερχόμενη Τρίτη. Όσον αφορά το μείζον θέμα στο οποίο έχει μετατραπεί το γηπεδικό ολοένα και ανακύπτουν νέα προβλήματα.

Τα χρονικά περιθώρια μέχρι την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα πιέζουν και το τελευταίο εμπόδιο που φαίνεται πως έχει προκύψει αφορά στο ότι το αρμόδιο όργανο δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, προς τον εργολάβο που δεν δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει τις εργασίες μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα.

ΑΝΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘ. – ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 0-1


Θετική παρουσία για την Αναγέννηση Ψαθοπύργου στο πρώτο φιλικό της χρονιάς απέναντι στην Δόξα Παραλίας, παρά την ήττα η ομάδα του Γρηγόρη Γραμματικόπουλου έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Το νικητήριο τέρμα για την ομάδα της Παραλίας σημείωσε ο Φώτης Παπαχαραλάμπους στο 70' της αναμέτρησης. Επόμενο φιλικό για την ομάδα του Ψαθοπύργου σήμερα στις 18:00 στο γήπεδο Ψαθοπύργου με τον Αετό Ρίου.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί ακόμα δυο φιλικά παιχνίδια την Τετάρτη 1/9 με τον Πανιώνιο/Αχιλλέα και το Σάββατο 4/9 με τον Ατρόμητο Πατρών στο γήπεδο των Ζαρουχλεΐκων.

Στον Ηρακλή Πατρών ο Μαγνησαλής


Στον Ηρακλή Πατρών θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Μαγνησαλής. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, που έμεινε ελεύθερος από τον Άρη Πατρών, θα αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα του συλλόγου της Λεύκας στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας.

Αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα του Ατρόμητου Πατρών, του Άρη Π., της Περιβόλας, ενώ έχει συμμετοχές με τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Αχαΐας.

του Αποστόλη Νικολόπουλου

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΕΤΟΣ ΡΙΟΥ: Στην τελική ευθεία το γηπεδικό


Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον το έργο κατασκευής του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αετού στο Ρίο και συνεχείς είναι οι συναντήσεις του Ανδρέα Πλιάτσικα και του Ανδρέα Σπυρόπουλου για την οργάνωση των υποδομών.

Μάλιστα ο Ανδρέας Πλιάτσικας είχε συνάντηση με τον κ. Χρυσανθόπουλο του Κεραυ-
νού Αγίου Βασιλείου, με τον οποίον συζήτησαν για το γηπεδικό!

Έκλεισε Λουίς Γκαρσία!


Στην απόκτηση του Λουίς Γκαρσία προχώρησε ο Παναθηναϊκός. Οι ''πράσινοι'' -μετά από κινήσεις του Κάρλος Φρέιτας- συμφώνησαν με τον 32χρονο Καταλανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος αναμένεται το Σάββατο στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο. Δείτε βίντεο και το πλήρες βιογραφικό του νέου ποδοσφαιριστή του "τριφυλλιού".

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες, αλλά σίγουρα ξεχωρίζουν το πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα (2003-2004), τη Λίβερπουλ (2004-2007) με την οποία κατέκτησε και το Champions League, αλλά και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Κατά βάση αριστεροπόδαρος, ο Λουίς Γκαρσία έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, γεγονός που του επιτρέπει να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις της επίθεσης. Ποτέ στην καριέρα του δεν υπήρξε κλασικό σέντερ φορ και συνήθως παίζει λίγο πιο πίσω ή ακόμη και στα πλάγια.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Αρη στο Europa League


Στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα μετάσχει ο ΠΑΟΚ, όπως προέκυψε από τη κλήρωση για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, η οποία διεξήχθη στο Μονακό. Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Μπριζ (Βέλγιο) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία).

Στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα μετάσχει ο 'Αρης, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση. Οι Θεσσαλονικείς θα τεθούν αντιμέτωποι με τις Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Λεβερκούζεν (Γερμανία) και Ρόζενμποργκ (Νορβηγία).

Ο Απόλλων στην Α2 του μπάσκετ


Επίσημα στην Α2 εθνική ο Απόλλων Πάτρας. Η Δάφνη συγχωνεύτηκε με τον Αμύντα, απέσυρε τη συμμετοχή της και ο Απόλλων ενημερώθηκε από την ΕΟΚ πως θα πάρει τη θέση της στην σημερινή κλήρωση για την Α2. Πλέον ο Απόλλων απέχει μόνο μία κατηγορία από εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή την Α1 του μπάσκετ.

Τρεις ακόμα μεταγραφές για τον Απόλλων


Σε τρεις σημαντικές προσθήκες προχώρησε η διοίκηση του Απόλλων, η οποία ήρθε σε συμφωνία με τον πρώην επιθετικό του Μίλωνα, Βασίλη Ραμόπουλο αλλά και τους Ανδρέα Σπαθή από τον Πήγασο Μπεγουλακίου (Θύελλα Πατρών παλαιότερα) και Δημήτριο Σιαγκρή, ο οποίος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Καλαμάτας.

Ο Απόλλων δίνει αύριο στις (18.00) στα Προσφυγικά, το 2ο φιλικό του αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό Πατρών, με τον Χρήστο Ακαρέπη να μένει ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του στον φιλικό αγώνα της Τετάρτης με τον Φαραϊκό, όπου η ομάδα της Εγλυκάδας νίκησε 3-2.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

Μετρημένες προσθήκες ο Αχαιός


Μετρημένες, αλλά πολύ καλές μεταγραφές έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Αχαιός, παίρνοντας ποδοσφαιριστές στις θέσεις, όπου πονάει η ομάδα. Ο σύλλογος του Σαραβαλίου απέκτησε τον Νίκο Ξυπολιά από τον ΑΟ Πάτραι, τον Τάκη Χολή από τον Πανιώνιο/Αχιλλέα, τον Θανάση Σταμόπουλο από τον Ικαρο Πετρωτού και τον Νίκο Αντωνόπουλο από τα Καμίνια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αχαιός έχει ενισχύσει το ρόστερ του με τους, Δημήτρη Κασπίρη, Τάσο Αλεξόπουλο, οι οποίοι πέρυσι αγωνίστηκαν στον Διαγόρα, τον Ουκρανό μέσο, Γιάροσλαβ Κούστσακ και τον Σταύρο Μπάλα από τον Αστέρα Μιντιλογλίου. Και φέτος η διοίκηση του Αχαιού έχει επιλέξει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να κάνει αθλητισμό, διατηρώντας το μπάτζετ σε νορμάλ επίπεδα, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο. Πάντως, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να γίνουν ακόμα 2-3 μεταγραφές, πάντα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της ομάδας.

Πηγή:Εφ. Πελοπόννησος

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Και επίσημα στον Αετό Ρίου


Από σήμερα επίσημα παίκτες του Αετού Ρίου είναι ο Γιώργος Χαστάς(τερματοφύλακας)και Δημήτρης Ρόζος(επιθετικό χαφ αλλά μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και ως αμυντικό χαφ).

Οι δύο ποδοσφαιριστές (γεννημένοι το 1987) την περυσινή περίοδο αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Πήγασο Μπεγουλακίου στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Και οι δύο παίκτες θα ενισχύσουν με το παραπάνω την ομάδα του Αετού,συμπληρώνοντας έτσι το παζλ.

Με αυτές τις προσθήκες και όλους τους παίχτες να παραμένουν και την νέα σεζόν,δημιουργείται ένα δυνατό σύνολο διεκδικώντας με αξιώσεις το εισιτήριο της ανόδου.

Μεταγραφές
: Κατριμπούζας (Αίας Συμπολιτείας),Χαστάς (Πήγασος Μπεγουλακίου),Ρόζος (Πήγασος Μπεγουλακίου),Κολλυρόπουλος(επιστροφή από δανεισμό Σαγέικα), Τσάκας.

Ξεκίνησε προετοιμασία ο Απόλλων


Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον Απόλλωνα, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα από πλευράς του νέου προπονητή, των παραγόντων και των ποδοσφαιριστών. Αφού μοιράστηκε το υλικό της προετοιμασίας, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα υπό τις οδηγίες του Χρήστου Ακαρέπη ξεκίνησαν την χρονιά αρκετά ορεξάτοι και με την ελπίδα να παίξουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Ελάχιστες ήταν οι απουσίες και το παρών έδωσαν οι ''παλιοί'' αλλά και οι ''νέοι'' της ομάδας.Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα στις (21.00), στο γήπεδο των Πετεινών.

Πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com

ΑΧΑΪΚΗ: Επιστροφή Γ. Δαμίγου!


Την επιστροφή του Γιώργου Δαμίγου ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Αχαϊκής. Ο 19χρονος επιθετικός είχε πάρει μεταγραφή στην Γερμανική Άαχεν, αλλά φαίνεται πως δεν άντεξε μακριά από τα πάτρια εδάφη και με προσωπικές επαφές του Ηλία Οικονομόπουλου, ο παίκτης θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν με τα «καναρίνια».

Ανοικτό παραμένει το θέμα επιστροφής και του Νίκου Τσολόπουλου αλλά το θέμα κολλάει στο αίτημα του Αστέρα Αμαλιάδας να μην αγωνιστεί ο παίκτης στα παιχνίδια των δύο ομάδων.

Και τώρα… τρέχουμε


Μαζεύτηκαν την τελευταία στιγμή στην μετά-Βαρνακιώτη εποχή για τις Καμάρες, ένωσαν τον Αχιλλέα Καμαρών και τον Εθνικό Αιγίου και δημιούργησαν τον Αχιλλέα-Εθνικό Αιγιάλειας, τον 7ο εκπρόσωπο της Αχαΐας στην Δ_Εθνική. Παλεύουν με τον χρόνο να δημιουργήσουν ένα σύνολο ικανό να σταθεί στην κατηγορία και γι_αυτό κάλεσαν τον Μάκη Λιάτο, να συνεισφέρει στην δημιουργία της νέας ομάδας.

Το «mats» χθες βρέθηκες τις καμάρες και την επίσημη πρώτη του Αχιλλέα-Εθνικού.

Εκεί ούτε λίγο, ούτε πολύ βρέθηκαν 35 ποδοσφαιριστές, με τους 26 να θεωρούνται υπολογίσιμα μέλη για τη νέα χρονιά, αφού ακόμη θα αποκτηθούν 3-4 έμπειροι παίκτες για να βοηθήσουν την ομάδα.

Οι Βόντας, Παππάς, Θεοδωρόπουλος, Οικονομόπουλος, Αυλωνίτης, Δρουγούτης, Κουλανδρής, Τσικρής, Αρβανίτης από τον Εθνικό Αιγίου, οι Γ. Μάρης, Τσίφας και Κόκλας από τον Αχιλλέα Καμαρών, υποδέχτηκαν τους νέους που μαζεύτηκαν σχεδόν από όλες τις ομάδες του Αιγίου. Αναλυτικά οι νέες μεταγραφές είναι οι: Μπαλτιμάς (Παναιγιάλειος), Δορλής (Αναγέννηση/Αίας Συμπολιτείας), Κουνάβης (Νίκη Νικολεΐκων), Χ. Μάρης (Απόλλων Αιγίου), Γ. Καραΐδρος (Ζήρια), Δ. Καραΐδρος (Ζήρια), Φουρκής (Ηρακλής Ζαχλωριτίκων), Καυγάς (Θύελλα Αιγίου), Θεοφανόπουλος (Θύελλα Αιγίου), Αγγελόπουλος (Αναγέννηση/Αίας Συμπολιτείας), Τέρπος, Σιούλης και Γεωργιτσόπουλος.

Στην τεχνική ηγεσία είναι ο Μάκης Λιάτος με συνεργάτη του τον Αντώνη Μπάλα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν προπονητής του Εθνικού και γυμναστή τον Άρη Πατσόπουλο.

Έκλεισε Τριανταφύλλου…
Στην προσπάθεια αυτή να οργανωθεί και να παρουσιαστεί έτοιμος ο Αχιλλέας-Εθνικός, προχωρά σε μεταγραφές και ήδη έκλεισε τον Στέφανο Τριανταφύλου της Ακράτας, με μεγάλο παρελθόν σε Γ και Δ_Εθνική με Παναιγιάλειο, Ζαβλάνι και Αχιλλέα Καμαρών.

Ο έμπειρος μέσος θα πλαισιώσει τον Γιάννη Μπαλτιμά και βεβαίως σε αυτούς τους δυο θα προστεθούν κάποιοι ακόμη για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο…

Επιμέλεια: Βαγγέλης Μιχάλης
πηγή: mats.gr

Οι "ελεύθεροι" παίκτες


Την περασμένη Δευτέρα έληξε η προθεσμία που είχαν οι ερασιτεχνικές ομάδες για να αποδεσμεύσουν ποδοσφαιριστές από το δυναμικό τους. Στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας έφτασαν 129 «ελευθέρες», ένας αριθμός που είναι πλασματικός, αφού υπάρχουν αρκετοί παίκτες που την έχουν στα χέρια τους και θα πάνε ή έχουν πάει ήδη με μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Αναλυτικά είναι οι εξής:

Γιώργος Κωλέτσης (Αετός Πατρών), Γιάννης Σελίμης, Σπύρος Παπαδημητρίου (Αίας Πατρών), Κώστας Καβουκλής (Ακράτα), Νίκος Διαμαντόπουλος, Κώστας Σακαμπέτης, Φώτης Κουνάδης (Αμπελόκηποι), Θόδωρος Νικολακόπουλος, Αλέξης Καραβίας, Βύρων Καραβίας (Αναγέννηση Πατρών), Βαγγέλης Κολύβρας, Κώστας Κωστόπουλος (Αναγέννηση Ψαθοπύργου), Νίκος Γκιζάς, Γιώργος Δορλής (Αναγέννηση/Αίας), Λευτέρης Χρυσοχόος (Ανω Καστρίτσι), Αγγελος Κοκκότης, Παναγιώτης Κοκκότης (Διαγόρας 2010), Σωτήρης Τσίφας, Θόδωρος Καπετανάκης, Αγγελος Μπανταδάκης, Σπύρος Γιαννόπουλος, Αλέξης Παπαγεωργακόπουλος, Γιώργος Σιώλος, Θανάσης Παπουτσής, Δημήτρης Συρμής, Γιώργος Κούντας (ΑΟ Πάτραι), Κώστας Τσώκος (Απόλλων Βίδοβας), Ανδρέας Μοσχονάς, Σπύρος Αλέξης (Απόλλων Εγλυκάδας), Νίκος Κρίθης (Πατρέας), Ανθοκλής Μπίντας, Αριστείδης Ρούσσος (Αρης Πατρών), Νίκος Σταυρόπουλος (Αρλα), Κώστας Παυλόπουλος (Αστέρας Μιντιλογλίου), Θανάσης Παπαπαύλου, Νίκος Σταματόπουλος, Θωμάς Στεργιούλας (Αστραπή), Κώστας Κεφαλάς (Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων), Γιώργος Δημακόπουλος (Αχαιός), Γιώργος Μπουζής (Βελιτσές), Φώτης Καρβέλης, Δημήτρης Ανδρικόπουλος (Βούντενη), Τεό Οκόριε, Βασίλης Σταυρόπουλος (Γαλήνη), Ανδρέας Γεράνιος, Γιώργος Χόρτης (Δαβουρλής Κ.’92), Χαράλαμπος Βαγγελάτος, Χρήστος Τριαντόπουλος (Δίας), Διονύσης Ανδρικόπουλος (Δόξα Νιφορεΐκων), Κώστας Μητρόπουλος, Γιώργος Μάνης (Δόξα Παραλίας), Γιώργος Μπαντούνας (Δόξα Χαλανδρίτσας), Αλέξανδρος Χαρακίδας, Γιώργος Αποστολόπουλος, Βασίλης Βασιλόπουλος (Δρέπανο), Νίκος Παπαχριστόπουλος (Δροσάτο), Aριστείδης Γεωργόπουλος (Ελαιοχώρι), Παναγιώτης Γιαννιώτης (Ζήρια/ΤΑΔ/93), Γιώργος Λουκόπουλος, Κυρηναίος Φουρφουρής (Ηρακλής Πατρών), Γιώργος Ξυπολιάς (Θέα), Μάριος – Αθανάσιος Λιόσης (Θησέας), Γιώργος Οικονομόπουλος, Αχιλλέας Κιτσάτης, Ανδρέας Κουβαράς (Θύελλα Αιγείρας), Δημήτρης Ζιώγκας (Θύελλα Αιγίου), Παναγιώτης Ιωάννου, Αντώνης Καρπάνος, Γιάννης Μπαλτιμάς (Θύελλα Πατρών), Χρήστος Δελδήμος, Δημήτρης Παπαβραμόπουλος, Κώστας Κυριτόπουλος (Θύελλα Σκιαδά), Ανδρέας Φωτόπουλος, Δημήτρης Ιωάννου, Νίκος Κουτούλας (Ικαρος Λακκόπετρας), Κώστας Τσεντούρος, Παναγιώτης Κρίθης, Νίκος Νικολογιάννης (Ικαρος Πετρωτού), Βασίλης Διαμαντόπουλος (Καμίνια), Ανδρέας Ζαφιερόπουλος, Χρήστος Πετρής, Παναγιώτης Λαζαρίδης (Κεραυνός Αγ. Βασιλείου), Χρήστος Μαγούλης (Κεραυνός Σελιανιτίκων), Ανδρέας Σταματάκης, Ζώης Σπηλιόπουλος, Γιώργος Θεοφανόπουλος (Λέων), Παναγιώτης Μπούνιας (Λιμνοχώρι), Γιάννης Διαβολίτσης, Γιώργος Σκαρτσιάρης, Δημήτρης Παπαστεργίου, Νίκος Κακαφώνης, Κυριάκος Κουμάρας, Κώστας Γιαννόπουλος, Γιώργος Ρετσικάλης (Μίλων), Φραγκίσκος Καφετζάκης, Νίκος Κουνάβης (Νίκη Νικολεΐκων), Στάθης Μπάκας, Παναγιώτης Τούσης, Αμαντέους Χισεσάνι, Παναγιώτης Κακαφώνης (Νίκη Προαστείου), Λεωνίδας Κατσουράνης (Ολυμπιακός Πατρών), Φώτης Παπαχαραλάμπους, Πολύβιος Καρέλας (Πανιώνιος/Αχιλλέας), Χρήστος Γιάχος (Πατραϊκή), Νίκος Μουσχής (Πατρέας), Γιάννης Καραβασιλειάδης (Πείρος), Γιώργος Χαμπίπης, Διονύσης Σπυρόπουλος, Γρηγόρης Μαρκεζίνης, Γιώργος Μαντζώρος, Νίκος Φωτόπουλος, Φίλιππος Καραβίας (Πετεινοί), Γιάννης Σταθόπουλος (Πολύτεκνος), Βασίλης Τζιωρτζόπουλος, Λεωνίδας Ροπόκης, Χρήστος Πασχάκης (Πυρσός), Νικήτας Δημόπουλος, Παναγιώτης Κοκκίνης, Ζαχαρίας Νιάχος, Σταμάτης Οικονόμου, Νίκος Σπύρου, Μπαξεβάνης (Ρωμανός), Κώστας Τσιντώνης, Χαράλαμπος Κοκκότης (Φλόγα Καλαμακίου), Ανδρέας Μήτσουλας (Φωστήρας), Σπύρος Λαμπρόπουλος, Κώστας Διαμαντής (Ωλενιακός).

πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΜΙΛΩΝΑΣ: Πήρε και Χ. Χρoνά


Στον Μίλωνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χρήστος Χρονάς. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ''πράσινους'', οι οποίοι έχουν εντυπωσιάσει μεταγραφικά και είναι το μεγάλο φαβορί για άνοδο στην Α1 Κατηγορία.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ολυμπιακό Πατρών, συνέχισε σε Αστραπή και Ζαβλάνι στην Δ' Εθνική, είχε ένα πέρασμα από τον Τριταιϊκό και κατόπιν στον Απόλλων Εγλυκάδας όπου σε 21 συμμετοχές πέτυχε 4 τέρματα.

του Αποστόλη Νικολόπουλου

Ξεκίνημα και για τον Εθνικό Σαγεϊκων


Στα βάσανα της προετοιμασίας μπήκε εδώ και τρεις μέρες και ο Εθνικός Σαγεϊκων με τον Νίκο Σαλαμαλίκη να ετοιμάζει την ομάδα του για τη νέα χρονιά στην Δ Εθνική κατηγορία.

Το παρόν έδωσαν 26 άτομα, με τους περσινούς Κανελλόπουλο, Λαγό, Μπατέλο, Γκοτσούλια, Μπαλαλά, Καραχάλιο, Τριανταφυλλόπουλο, Γερασιμόπουλο, Η. Πυρρή, Κατσίνα, Τ. Πυρρή, να υποδέχονται τους νέους Φίλιππα, Σπυρόπουλο, Π. Κολλιόπουλο, Ασλανίδη, Σταθόπουλο, Πετρόπουλο, Τρότσε, Λαθύρη, Μπακούλια, Παναγόπουλο, Κωνσταντινόπουλο, Φράγκο, Κυριακόπουλο, Σ. Κολλιόπουλο και Ορλώφ. Μοναδικοί απόντες, οι Αβράμης και Παναγιωτακόπουλος οι οποίοι ήταν όμως απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Όσον αφορά τα φιλικά που θα δώσουν οι "κυανόλευκοι", αυτά που έχουν ήδη κανονιστεί είναι 7, με το μεγάλο "αγκάθι" να ακούει στο όνομα γήπεδο, αφού η φυσική έδρα του Εθνικού είναι σε ακατάλληλη κατάσταση. Αναλυτικά...

Παρασκευή 13 Αυγούστου: Αναγέννηση – Εθνικός

Τετάρτη 18 Αυγούστου: Αστέρας Αμαλιάδας – Εθνικός

Σάββατο 21 Αυγούστου: Ζαβλάνι – Εθνικός

Τετάρτη 25 Αυγούστου: Αχαϊκή – Εθνικός

Κυριακή 29 Αυγούστου: ΠΑΟ Βάρδας – Εθνικός

Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη: Ωλενιακός – Εθνικός

Κυριακή 5 Σεπτέμβρη: Αναγέννηση/Αίας Συμπολιτείας – Εθνικός

πηγή: mats.gr

«Έκλεισε» Διονυσόπουλο και φιλικά


Την τελευταία του μεταγραφή πραγματοποίησε χθες ο Α.Ο. Πάτραι 2008, καθώς προχώρησε στην μεταγραφή του τερματοφύλακα Βασίλη Διονυσόπουλου.

Ο 25χρονος πορτιέρο την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Αίαντα Πατρών και στο πρωτάθλημα της Α1, ωστόσο από φέτος θα συμμετέχει στην Α_Kατηγορία.

Παράλληλα το Πάτραι «έκλεισε» και τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια για την περίοδο της προετοιμασίας, ενώ υπάρχουν ακόμη κενές ημερομηνίες (18/8, 30/8, 6/9, 8/9) στις οποίες γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί αντίπαλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων των «πράσινων» έχει ως εξής

Δευτέρα 16 Αυγούστου: Πάτραι - Ζαβλάνι
Σάββατο 21 Αυγούστου: Πάτραι - Θύελλα Σκιαδά
Τετάρτη 25 Αυγούστου: Πάτραι - Αστραπή
Σάββατο 28 Αυγούστου: Πάτραι - Αίας Πατρών
Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη: Δόξα Παραλίας - Πάτραι
Σάββατο 4 Σεπτέμβρη: Πάτραι - Πανιώνιος Αχιλλέας/Αγυιάς

Πηγή: ΠΡΩΪΝΗ ΓΝΩΜΗ

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΑΕΤΟΣ ΡΙΟΥ: Πολύ κοντά σε δύο μεταγραφές


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιώργου Χαστά (τερματοφύλακας) και του Δημήτρης Ρόζου βρίσκεται ο Αετός Ρίου (επιθετικό χαφ αλλά μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και ως αμυντικό χαφ).

Οι δύο ποδοσφαιριστές (γεννημένοι το 1987) την περυσινή περίοδο αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Πήγασο Μπεγουλακίου στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Όλοι οι παίκτες του Αετού παρέμειναν και την νέα σεζόν ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύνολο με πολλές επιλογές και υψηλούς στόχους που θέτουν η διοίκηση αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

*Επέστρεψε στην ομάδα ο Κολλυρόπουλος που είχε δοθεί με υποσχετική στον Εθνικό Σαγείκων.

Στην Πάτρα το Champions League του χαντμπολ


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ανέθεσε στην Πάτρα και την Ορμή Λουξ τη διοργάνωση του δεύτερου ομίλου του Β' προκριματικού γύρου του Champions League. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, το πρόγραμμα των αγώνων, που θα διεξαχθούν στο «Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ», έχει ως εξής:

Παρασκευή 19/9/2010: Zvezda Zvenigorod-Ορμή Λουξ, Elda Prestigio-2η ομάδα πρώτου προκριματικού γύρου

Σάββατο 20/9/2010: 2η ομάδα πρώτου προκριματικού γύρου-Zvezda Zvenigorod, Ορμή Λουξ- Elda Prestigio

Κυριακή 21/9/2010: Zvezda Zvenigorod-Elda Prestigio, Ορμή Λουξ - 2η ομάδα πρώτου προκριματικού γύρου.

* Οι ώρες των αγώνων θα γίνουν γνωστές μετά από συνεννόηση της Ορμής Λουξ με την E.H.F.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα που θα προκριθεί ως δεύτερη από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα συμπληρώσει τον όμιλο που συμμετέχουν οι «λέαινες». Οι ομάδες είναι οι, Savenhof, Zug Handball, VOC Amsterdam και Lagos dos Descobrim.

Δηλώσεις σχετικά με την ανάθεση του ομίλου στην Πάτρα, έκανε ο Γενικός Διευθυντής του συλλόγου, Ανδρέας Κόγκας: «Είναι μια πολύ σπουδαία διοργάνωση. Οι πατρινοί φίλαθλοι και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλού επιπέδου θέαμα. Έχουμε την εμπειρία από τη διοργάνωση του 2007 που έγινε στην Πάτρα, αλλά και από τις αντίστοιχες διοργανώσεις της Ισπανίας και της Δανίας όπου λάβαμε μέρος. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, έτσι ώστε να προβάλουμε την πόλη και την ομάδα μας και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λίγη από τη λάμψη που λείπει από το ελληνικό γυναικείο handball».

Γασπαρινάτος: «Τελείωσαν οι μεταγραφές»


Χρονικά περιθώρια υπάρχουν και μάλιστα μεγάλα, αλλά για το Ζαβλάνι στοπ οι μεταγραφές. Δεν πρόκειται να προχωρήσει στην απόκτηση άλλου παίκτη, εκτός και αν κριθεί αναγκαίο. Ο Γιάννης Γασπαρινάτος το ξεκαθαρίζει: «Οι μεταγραφές για εμάς τελείωσαν. Η ομάδα είναι πλήρης σε κάθε γραμμή, κομπλέ.

Αν μετά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προκύψει κάπου αδυναμία, θα το συζητήσουμε με τον προπονητή μας και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε».Δεκαήμερο προετοιμασίας συμπληρώνει την ερχόμενη Παρασκευή το Ζαβλάνι και θα δώσει το πρώτο φιλικό του.

Αντίπαλος ο Δαβουρλής Κ. ’92 και απομένει να καθοριστεί το γήπεδο που θα γίνει. Ο Κώστας Σωτηρόπουλος έχει προγραμματίσει οκτώ συνολικά φιλικά που ίσως αυξηθούν σε εννέα, κάτι που θα εξαρτηθεί από το κύπελλο και ήδη έχουν κλειστεί τα πέντε.

Μετά το πρώτο της Παρασκευής ακολουθούν παιχνίδια με Πάτραι (Δευτέρα 16/8, «Ντα Λουζ»), Ατρόμητο Πατρών (Τετάρτη 18/8, γήπεδο Ζαρουχλεΐκων), Εθνικό Σαγεΐκων (Σάββατο 21/8, Πάτρα ή Βουπράσιο) και ΠΑΟ Βάρδας (Κυριακή 22/8, Βάρδα). Αντίπαλοι αναζητούνται για Τετάρτη 25 Αυγούστου, Τετάρτη – Σάββατο, 1 και 4 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

ΠΕΤΕΙΝΟI: Κράτησαν τον κορμό


Την Δευτέρα 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των παικτών των Πετεινών και της διοίκησης της ομάδας. Θα μοιραστεί εκτός από το υλικό και το πρόγραμμα προπονήσεων και γενικά της προετοιμασίας των "κίτρινων".

Στα μεταγραφικά, αποκτήθηκαν οι εξής παίκτες: Ερρίκος Ρόσης (από τον Ωλενιακό), Αλέξανδρος Λώλος και Γιώργος Σωτηρόπουλος (δανεικοί από την Παναχαϊκή), Κατριμπούζας (από τον Ωλενιακό), Παναγιώτης Λάγιος (τερματοφύλακας από τον Ρωμανό), Κώστας Μυλωνάς (από την Θύελλα Σκιαδά), Ανδρέας Αγγιούς (από την Νίκη Νικολείκων) και Σπύρο Γρούζης, στέλεχος της περσινής Μικτής Παίδων. Οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα για τον σύλλογο του Αγίου Νεκταρίου καθώς οι διοικούντες βρίσκονται σε συζητήσεις με κάποιους υποψήφιους στόχους.

*Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα ο Δ. Μπακαφούκας. Ο 24χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τα "κοκόρια" και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πατρέα. Επιστρέφει ο Άρης Ψιμάδας που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

του Αποστόλη Νικολόπουλου

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωσε Ροντρίγκο η Μπενφίκα


Την απόκτηση του 19χρονου Ροντρίγκο από τη Ρεάλ Μαδρίτης για πέντε χρόνια ανακοίνωσε η διοίκηση της Μπενφίκα. Οι "αετοί" δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Ισπανού διεθνούς επιθετικού, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Ροντρίγκο Μορένο Μασάδο, ωστόσο τα πορτογαλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ροντρίγκο, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βραζιλία, έφτασε με την εθνική Ισπανίας στον τελικό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, σημειώνοντας δύο τέρματα σε τέσσερις αγώνες.

Μόλις 61 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή!


Λιγότερα από... ποτέ είναι τα σωματεία που έχουν προχωρήσει σε υποβολή του φάκελου για την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Δ" Εθνικής, ενώ απομένει μόλις μία εργάσιμη ημέρα για τη λήξη της διορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα εκπνέει η σχετική προθεσμία και με το πέρας της τρέχουσας εβδομάδας μόλις 61 ομάδες έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες!

Από την άλλη, ήδη έξι σωματεία απέστειλαν έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, ενώ αρκετά ακόμα δεν έχουν ενημερώσει ακόμη την αρμόδια επιτροπή για την πρόθεσή τους να μην λάβουν μέρος στη Δ" Εθνική.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ" Εθνικής, Γιώργος Σαρρής, χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου στα σωματεία που δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα έγγραφα, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην προθεσμία, αφού ούτως ή άλλως την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο της ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα κατατεθούν οι δέκα όμιλοι.

Πάντως, σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο παρατηρείται από τα σωματεία ολιγωρία σε ό,τι έχει να κάνει με τη δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα. Παρ όλα αυτά, είναι δεδομένο ότι για τη φετινή σεζόν, θα σημειωθεί ρεκόρ αποχής, ενώ δεν αποκλείεται η -δρομολογούμενη για του χρόνου- μείωση των ομάδων σε 140 να γίνει από φέτος.

του Δημήτρη Θεοδώρου

Στη Μακάμπι ο Big Sofo!


Τέλος πήρε το σίριαλ της μεταγραφής του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς σέντερ για τα επόμενα δύο χρόνια. Στην Κύπρο έπεσαν οι υπογραφές.

Ο "Σόφο" φλέρταρε έντονα με τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, αλλά από τη στιγμή που οι Πράσινοι προχώρησαν στην απόκτηση του Μάρκο Μάριτς, το θέμα πάγωσε. Ετσι, ο μέχρι πρότινος σέντερ του Ολυμπιακού αποφάσισε να ξενιτευτεί και αποδέχθηκε την πρόταση της Μακάμπι για διετή συνεργασία. Ο Σχορτσιανίτης συναντήθηκε στην Κύπρο, όπου βρίσκεται με την αποστολή της Εθνικής, με τον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο της Μακάμπι και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ.

Στην τελική ευθεία η συγχώνευση


Ζήτημα λίγων ημερών είναι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Ξάνθης από τον Κόροιβο, που θα φέρει την ομάδα της Αμαλιάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Οι δυο σύλλογοι έδωσαν στοιχεία στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, προκειμένου να εξεταστούν από το νομικό τμήμα.

Από την επόμενη εβδομάδα θα κάνει γνωστό η ΕΟΚ στις δυο ομάδες αν χρειάζονται κάποια επιπλέον δικαιολογητικά. Αν υπάρξουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες, θα σταλούν συμπληρωματικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής εκπνέουν στις 20 Αυγούστου προθεσμία που θεωρείται ότι όλα θα είναι έτοιμα.

Πάντως με το που θα δοθεί το «ok» από την ομοσπονδία τότε θα γίνουν και οι πρώτες κινήσεις της Ηλειακής ομάδας.

Επιμέλεια: Γιάννης Κόντης

Έκανε πρώτη και η Αχαϊκή


Αν και τα προβλήματα ήταν πολλά μέχρι πριν λίγους μήνες τελικά η Αχαϊκή βρήκε την λύση και πλέον προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής. Στο ροστερ τους τα «καναρίνια» έχουν 23 ποδοσφαιριστές, και προπονούνται υπό τις οδηγίες του Γιάννη Ζερδεβά.

Πρόκειται για τους: Αργυρόπουλο, Χρυσανθόπουλο, Σπυρόπουλο, Καζατζή, Μπεκίρη, Νιφορόπουλο, Μαντούκα, Στεφανόπουλο, Κουτρουμπής, Σπηλιόπουλος, Ραμαντάνης, Ν. Ιωάννου, Κ. Ιωάννου, Π. Νιφόρας, Π. Νιφόρας, Γ. Νιφόρας, Τσολόπουλος, Γκιώνης, Γ. Ανδρικόπουλος, Δ. Ανδρικόπουλος, Καρατζανίδης, Ψυφής, Πετρόπουλος.

Στο στρατόπεδο της Αχαϊκής οργανώνονται σιγά σιγά και ήδη έχουν κλειστεί κάποια φιλικά παιχνίδια. Αναλυτικά: Σάββατο 14 Αυγούστου: Ατρόμητος Πατρών – Αχαϊκή,

Κυριακή 22 Αυγούστου: Αχαϊκή – Διαγόρας Βραχνεΐκων, Τετάρτη 25 Αυγούστου: Αχαϊκή – Εθνικός Σαγεΐκων, Κυριακή 29 Αυγούστου: Φιλικό με Παναχαϊκή ή Παναιγιάλειο, Σάββατο 4/ Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου: Ναυπακτιακός Αστέρας – Αχαϊκή, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου: ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: Ηλειακός Λεχαινών – Αχαϊκή.

Photo: mats.gr

Ο Κυριακόπουλος είναι ο πορτιέρο που θέλει ο Παναιγιάλειος


Μετά την «ασυμφωνία» με τον νεαρό τερματοφύλακα Κλεάνθη Παπαδόπουλο, ο Παναιγιάλειος έχει στρέψει την προσοχή του σε εναλλακτικές λύσεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Δημήτρης Σπανός θέλει την θέση «1» να την καλύπτει νεαρός και έτσι ένας από τους υποψήφιους να ντυθούν στα «μελανόλευκα» είναι ένας νεαρός που πριν λίγες ημέρες τέθηκε αντιμέτωπος της Αιγιώτικης ομάδας.

Πρόκειται για τον νεαρό τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Κυριακόπουλο.

Ο νεαρός που πριν λίγους μήνες «μετακόμισε» στην Τρίπολη, αποκτήθηκε από το σωματείο του Απόλλωνα Πεταλιδίου, που υποβιβάστηκε από την Δ ‘ Εθνική στο τοπικό της Μεσσηνίας.

Ο Κυριακόπουλος έχει γεννηθεί 21/8/1990, έχει ύψος 1.90 και ζυγίζει 80 κυλά… μάλιστα, ο Δημήτρης Σπανός, τον είδε και στο φιλικό που έγινε μεταξύ των δυο ομάδων στις Καμάρες στις αρχές της εβδομάδας.

Οι «μελανόλευκοι» είναι πολύ κοντά με τον παίκτη, ωστόσο ακόμα δεν έχει επανέλθει συμφωνία.

Επανομή… ερχόμαστε


Στην μάχη με φόντο… την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος ρίχνεται σήμερα η Πατρινή ομάδα «CAFÉ 00», καθώς συμμετέχει στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς σόκερ που λαμβάνει χώρα στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Οι Πατρινοί αθλητές, αφού πήραν το εισιτήριο σε κάθε προκριματική φάση, έφτασαν πλέον στην «πηγή» και άπαντες είναι αισιόδοξοι πως θα «πιουν» και νερό.

Η πρώτη μέρα, δηλαδή η Παρασκευή, περιλαμβάνει έναν αγώνα, ενώ τον αντίπαλό του, το «CAFÉ 00» θα τον μάθει αύριο το πρωί (11.00) όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των δύο ομίλων (από τέσσερις ομάδες ο κάθε όμιλος).

Η παρέα των Ξυνταρόπουλου, Σχοινά και Καντά έχει τα φόντα να «σηκώσει» την 7η «κούπα» του πρωταθλητή και της δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξει αρχή γενομένης σήμερα και καλώς εχόντων των πραγμάτων και στα υπόλοιπα ματς μέχρι και αυτό του μεγάλου τελικού.

Όπως προαναφέραμε σήμερα θα γίνει ένας αγώνας, αύριο δύο, και από τους δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων θα προκριθούν στα ημιτελικά οι δύο πρώτοι.

Εκεί βάση λογικής θα ισχύσει η «χιαστή» κλήρωση δηλαδή ο πρώτος με τον δεύτερο του άλλου ομίλου και το αντίθετο, με τους νικητές να κοντράρονται στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Η αποστολή του «CAFÉ 00», απαρτίζεται από τους: Ξυνταρόπουλο, Σχοινά, Καντά, Διαμαντή, Μπούσιο, Βερβέρογλου, Τσιραμανέ, Μίχο, Φρούντα, ενώ προπονητής είναι ο Γιάννης Πλώττας.

Χορηγός της Πατρινής ομάδας, είναι το νυχτερινό κέντρο «Παριζιάνα», ενώ όλες οι αποστολές θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του «Δάσους του Σέιχ Σου».

Πηγή: Eφ. Γνώμη

O X. Ακάρεπης προπονητής του Απόλλωνα


Ο Χρήστος Ακαρέπης είναι τελικά ο ''εκλεκτός'' της διοίκησης του Απόλλωνα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ο έμπειρος προπονητής συμφώνησε με τους ανθρώπους της ομάδας και πιάνει αμέσως δουλειά, αφού την Δευτέρα ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας για την νέα περίοδο.

πηγή: apolloneglykadas.blogspot.com